Страница 1 от 9 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 134
Like Tree80Одобрявам

Проблем с OLED телевизор

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2024

Проблем с OLED телевизор

Искам да попитам колеги, които са имали сходни проблеми дали могат да помогнат на какво мога да се надявам в моя случай. В началото на месеца от обява в OLX от търговец си закупих едно LG C2 на ликвидационна цена, като модел от преди 2 години беше посочено, че е последна останала бройка и че телевизора е нов. Освен това има 2 години гаранция. Още щом го извадих от кашона, по начина по който беше опакован изглеждаше, че явно и преди е бил ваден. Включих го, настроих го но когато погледах малко да него забелязах нещо като сенки които се забелязват на определени цветове при определени движения, при нормално гледане се забелязват най-вече когато има някакви по-плътни цветове на екрана, но и по лица на хора също, което си е дразнещо. Пуснах един тест за цветове, и при плътен цвят на целия екран ясно се вижда проблема като някакви петна, мисля, че е т.н. burn in. Pixel cleaning не помага. Писах на търговеца и му изпратих снимки с проблема, но единствено ми каза да опитам неща, които вече бях пробвал. 1-2 седмици имах други грижи на главата, но след това пак писах на търговеца, като му изпратих и още снимки и му казах, че когато съм купувал телевизора съм останал с впечатление, че телевизора е нов, а явно не е съвсем така, че аз нямам вина за този проблем и какво може да предложи. Казах му, че по всяка вероятност ако трябва да се ремонтира ще трябва смяна на целия панел. Съгласи се, че ако смятам, че има проблем с панела, да пусне рекламация. Вчера го предадох на куриер, който би трябвало днес да го е закарал в сервиз. Та мисълта ми е, какво мога да очаквам сега - да сменят панела, да ми сменят телевизора (което не знам как ще стане, понеже им беше последна бройка) или да ми върнат парите? Някой с подобен проблем в гаранционния период който да може да сподели?

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Отговор: Проблем с OLED телевизор

В най-лошия случай може да останеш и без телевизор и без пари. В най-добрия да ти върнат парите. При всички варианти предполагам, че ще изхабиш доста нерви.
    Swon одобрява това.

4. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

При ОЛЕД-те се иска снимки на ТВ-то в работещо състояние именно поради възможността да има нагорели панели от статични изображения. Ако е " ТЪРГОВЕЦ " има минимален шанс да си получиш парите или ТВ-то обрано, макар че щом е в OLX... те са там точно защото да избягат последствията от продажбата на стока в своя личен магазин - платформа (дано си пазиш касовия бон и документ от куриерите), но ако е частно лице, много трудна работа, реално си му пратил ТВ-то и парите и разчиташ да е коректен, при условие че е бил некоректен до сега... кофти ситуация.

Надявай се за най добрата развръзка да го ремонтира и да ти го прати обрано, но от написаното, по скоро се приготви за най лошия вариант, да останеш без пари и ТВ

Дай линк на продавача в OLX да го видим какъв е, нищо чудно след някой ден да пусне ТВ_то пак за продажба, за да лови друг жертви.

- - - - - - - - - -

Ако е истински търговец, и си сигнализирал за проблема и върнал ТВ-то в 14 дневен период след получаването на ТВ-то от куриер, може да му го върнеш и той е длъжен да ти върне парите, без въпроси !

Ако сте се разбрали за гаранционно обслужване, той е длъжен до 30 дни след като си подал сигнала, да го ремонтира или ако не подлежи на ремонт да го смени с нов, ако след този 30 дневен период не е направил нито едно от двете, е длъжен да ти върне парите, така е по закон, но този " търговец " на мен ли изглежда много съмнителен.
    Този пост е редактиран от AntrAcsA; 29-11-24 в 13:14.

5. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2024

Търговеца е ОЛИКС ЕООД, продават доста неща в OLX, от обявата ясно беше написано, че телевизора е нов, останала последна бройка на ликвидационна цена. От касовия бон на куриера виждам, че телевизора отива в оторизиран сервиз Сръчко в Техномаркет Благоевград, мисля, че въпросния търговец също е Благоевградска фирма.

6. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Прочети какво сме ти написали в сателитния форум!
    Освен да изкажа съжалението си, не знам какво друго да ти напиша!
    ОЛИКС ЕООД - Google Search
    Обявите от Фирма "ОЛИКС" ЕООД - ID:92796 — Bazar.bg
    Фирма ОЛИКС ЕООД (OLYX) ЕИК 206035985 (papagal.bg)
    1 служител към 2021 г.
    Този пост е редактиран от Gena_bs; 29-11-24 в 15:50.

7. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs Виж публикацията
    Прочети какво сме ти написали в сателитния форум!
    Освен да изкажа съжалението си, не знам какво друго да ти напиша!
    ОЛИКС ЕООД - Google Search
    Обявите от Фирма "ОЛИКС" ЕООД - ID:92796 — Bazar.bg
    Фирма ОЛИКС ЕООД (OLYX) ЕИК 206035985 (papagal.bg)
    1 служител към 2021 г.

Абе нека изчакаме, може пък да се окаже коректен, има 330 положителни отзиви в OLX. Макар че продава стар и използвам телевизора и то до такава степен че да прегори панела... най вероятно взима мострени бройки на безценица и ги препродава, дано гаранцията да е ОК и да сменят панела на човека.
    Този пост е редактиран от AntrAcsA; 29-11-24 в 18:04.
    Swon одобрява това.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2024

Цитат Първоначално публикувано от AntrAcsA Виж публикацията
    Абе нека изчакаме, може пък да се окаже коректен, има 330 положителни отзиви в OLX. Макар че продава стар и използвам телевизора и то до такава степен че да прегори панела... най вероятно взима мострени бройки на безценица и ги препродава, дано гаранцията да е ОК и да сменят панела на човека.
    И аз се надявам, че все пак ще е коректен. До тук нямам повод да се съмнявам, защото не е спирал комуникацията с мен, и по телефона сме говорили, обясни ми, че законовия срок за становище от сервиза е 30 дни, изпрати куриер до адреса ми за тяхна сметка, вижда се, че телевизора отива в сервиз. На мен ми е по интересно ако случая е такъв и този търговец е прекупвач, гаранцията от кой се покрива - от него или търговеца, от който го е прекупил? Защото ако е закупил мострени бройки от търговска верига, може би има някакъв шанс и да се замени с друг телевизор ако не може да бъде отремонтиран, поне така си мисля.

10. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от georgi83 Виж публикацията
    И аз се надявам, че все пак ще е коректен. До тук нямам повод да се съмнявам, защото не е спирал комуникацията с мен, и по телефона сме говорили, обясни ми, че законовия срок за становище от сервиза е 30 дни, изпрати куриер до адреса ми за тяхна сметка, вижда се, че телевизора отива в сервиз. На мен ми е по интересно ако случая е такъв и този търговец е прекупвач, гаранцията от кой се покрива - от него или търговеца, от който го е прекупил? Защото ако е закупил мострени бройки от търговска верига, може би има някакъв шанс и да се замени с друг телевизор ако не може да бъде отремонтиран, поне така си мисля.

Не мисля че ще го замени с друг, гледах му профила в ОЛХ , има един OLED Horizon и това е. Ако имаше друг С2 щеше да го пусне за продаване и него. Ако е търговец като търговец, би трябвало с ТВ_то да ти изпрати и гаранционна карта на твое име, но ако е прекупвач, най вероятно оригиналната гаранционната карта е на негово име, ако изобщо има гаранция, защото той е взел ТВ-то в това състояние, веригата която му е продала ТВ-то е на ясно че ТВ-то е с проблем и сигурно му го е дала на много ниска цена, само спекулирам разбира се.

И за да бъда честен с теб, гаранцията не покрива изгаряй на екрана от статични изображения, подобно гаранционно покритие има за G сериите, но не и за C . При теб ситуацията е че ТВ-то е дошло с изгорял панел, да се надяваме че LG ще му одобрят искането за нов, но има голям шанс да му откажат и тогава трябва да ти върне парите.

Отново е добре да видиш дали имаш касови бележки и документи от куриера, лошото е че кореспонденцията я водите по телефона а не писмено OLX, където при пускане на сигнал в КЗП ако се стигне до там, да се използва по някакъв начин като доказателство и т.н.
    Този пост е редактиран от AntrAcsA; 29-11-24 в 18:55.

11. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2024

Не мисля че ще го замени с друг, гледах му профила в ОЛХ , има един OLED Horizon и това е. Ако имаше друг С2 щеше да го пусне за продаване и него. Ако е търговец като търговец, би трябвало с ТВ_то да ти изпрати и гаранционна карта на твое име, но ако е прекупвач, най вероятно оригиналната гаранционната карта е на негово име, ако изобщо има гаранция, защото той е взел ТВ-то в това състояние, веригата която му е продала ТВ-то е на ясно че ТВ-то е с проблем и сигурно му го е дала на много ниска цена, само спекулирам разбира се.

И за да бъда честен с теб, гаранцията не покрива изгаряй на екрана от статични изображения, подобно гаранционно покритие има за G сериите, но не и за C . При теб ситуацията е че ТВ-то е дошло с изгорял панел, да се надяваме че LG ще му одобрят искането за нов, но има голям шанс да му откажат и тогава трябва да ти върне парите.

Отново е добре да видиш дали имаш касови бележки и документи от куриера, лошото е че кореспонденцията я водите по телефона а не писмено OLX, където при пускане на сигнал в КЗП ако се стигне до там, да се използва по някакъв начин като доказателство и т.н.
    Имам касови бележки, а гаранцията не съм я поглеждал, тя си стоеше залепена към кашона в една торбичка, но когато го купувах ме пита по телефона за имената ми за да пише гаранцията на мое име. Ясно ми е, че гаранцията може и да не покрива подобен проблем, но при положение, че съм го закупил с проблема и не е по моя вина (то и чисто технически не мисля, че е възможно за толкова кратко време да се получи, според мен е работил доста дълго време някъде) като краен вариант смятам, че имам право да ми върнат парите.
    Част от кореспонденцията сме я водили писмено в OLX, там му пращах и снимки с проблема.
    Този пост е редактиран от georgi83; 29-11-24 в 19:28.

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Не трябваше да се поддаваш и да го изпращаш в сервиз, а директно, да му го върнеш и да си поискаш парите.
    Ако откаже да ти върне парите - пишеш на КЗП
    Не купувай повече OLED телевизор от подобни платформи като OLX, БазарБГ, АЛО.БГ.
    Човекът явно купува залежали бройки или мостри от търговски вериги и ги препродава.

Като търсиш демонстрационен без да те лъжат че е нов...
    https://restore.bg/9-televizori-tv
    https://istyle.bg/razopakovani-produ...3D%5D%5B0%5D=1

13. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Всичко зависи от становището на сервиза и снимките, които си им изпратил. Ако ги беше качил тук, бих могъл да съм по-конкретен. Но като цяло си получил точно това, което си платил и не би следвало да си разочарован. Разбира се, има начин да върнеш нещата назад, ако се поинтересуваш от правата си. Конкретен отговор няма да получиш, защото не си приложил достатъчно документи.
    Успех с начинанието!
    Alexi и Swon харесват това.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2012

На каква цена го взе ?

16. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2024

Това е което имам. Гаранционната карта е в сервиза заедно с телевизора. Имам също касов бон от предаването на куриера за сервиза, както и съобщения в OLX с търговеца.

И как съм получил това, за което съм платил? Платил съм за това, което е било описано в обявата.... и понеже тя вече е архивирана и не мога да я снимам, това е всичко което се вижда от нея:
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от georgi83; 30-11-24 в 01:28.

17. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Абе 1500 лв за 55 инача стар модел ОЛЕД не са малко, През черния петък можеше да вземеш една B4 нова която е почти 1:1 с тази С2-ка. Трябваше да дойдеш тук можеше да ти някоя добра оферта за ОЛЕД, но нищо, хайде стискаме палци всичко да е наред.
    Иначе това не прилича много на изгаряне от статично изображение, по скоро ми прилича някой да се е опитвал да чисти екрана някакви препарати и твърд парцал , и се е олял :D голямо дране е паднало.
    svetlio1 и Swon харесват това.

18. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2024

Абе 1500 лв за 55 инача стар модел ОЛЕД не са малко, През черния петък можеше да вземеш една B4 нова която е почти 1:1 с тази С2-ка. Трябваше да дойдеш тук можеше да ти някоя добра оферта за ОЛЕД, но нищо, хайде стискаме палци всичко да е наред.
    Иначе това не прилича много на изгаряне от статично изображение, по скоро ми прилича някой да се е опитвал да чисти екрана някакви препарати и се е олял :D голямо дране е паднало.
    Колега, знам, че не са малко парите и точно за това казвам, че ако не бях заблуден, че телевизора е нов никога нямаше да ги дам, камо ли пък ако знаех, че е с дефект. Реално към момента на покупката да съм спестил около 500лв. от цялата работа, но за сметка на какво?
    Не, че не може да се гледа и така, при нормално гледане трудно се забелязва проблема, но като знам, че го има ме дразни, а и въпроса е принципен - давам едни пари за едно, а получавам друго.
    Swon одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 9 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Продавам OLED телевизор LG 55''
    От zorbata във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 02-08-24, 00:09
  2. Избор на 55 инчов OLED телевизор
    От marto7 във форум Телевизори
    Отговори: 28
    Последно: 18-11-23, 19:54
  3. Чисто нов OLED телевизор Sony KE-55A8P
    От kirretto във форум Продава
    Отговори: 5
    Последно: 18-05-22, 16:43
  4. Помощ за избор на голям OLED/QLED телевизор
    От spidera във форум Телевизори
    Отговори: 18
    Последно: 14-08-20, 15:27
  5. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе