Искам да попитам колеги, които са имали сходни проблеми дали могат да помогнат на какво мога да се надявам в моя случай. В началото на месеца от обява в OLX от търговец си закупих едно LG C2 на ликвидационна цена, като модел от преди 2 години беше посочено, че е последна останала бройка и че телевизора е нов. Освен това има 2 години гаранция. Още щом го извадих от кашона, по начина по който беше опакован изглеждаше, че явно и преди е бил ваден. Включих го, настроих го но когато погледах малко да него забелязах нещо като сенки които се забелязват на определени цветове при определени движения, при нормално гледане се забелязват най-вече когато има някакви по-плътни цветове на екрана, но и по лица на хора също, което си е дразнещо. Пуснах един тест за цветове, и при плътен цвят на целия екран ясно се вижда проблема като някакви петна, мисля, че е т.н. burn in. Pixel cleaning не помага. Писах на търговеца и му изпратих снимки с проблема, но единствено ми каза да опитам неща, които вече бях пробвал. 1-2 седмици имах други грижи на главата, но след това пак писах на търговеца, като му изпратих и още снимки и му казах, че когато съм купувал телевизора съм останал с впечатление, че телевизора е нов, а явно не е съвсем така, че аз нямам вина за този проблем и какво може да предложи. Казах му, че по всяка вероятност ако трябва да се ремонтира ще трябва смяна на целия панел. Съгласи се, че ако смятам, че има проблем с панела, да пусне рекламация. Вчера го предадох на куриер, който би трябвало днес да го е закарал в сервиз. Та мисълта ми е, какво мога да очаквам сега - да сменят панела, да ми сменят телевизора (което не знам как ще стане, понеже им беше последна бройка) или да ми върнат парите? Някой с подобен проблем в гаранционния период който да може да сподели?