Резултати от 1 до 5 от общо 5

LG OLED77CX проблем със захранване

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Mar 2025

LG OLED77CX проблем със захранване

Здравейте Колеги,

От половин година насам ТВто ми (OLED77CX) започна да прави проблеми - при изключване от дистанционното след 20-30 секунди червената стенд-бай лампа също изгасваше и беше невъзможно да се стартира наново освен ако не се извади захранващия кабел от контакта за няколко минс. Всичко друго си работеше перфектно и докато у-вото беше пуснато никога не се е спирало само, до вчера, когато вече не пожела да стартира дори след дълъг престой изключен от ел. мрежата.
    Доколкото четой из интернет изглежда това е сравнително често срещан проблем при ТВ-тата на ЛГ особено тези, произведени около 2000 година. Проблемът ми (+ симптомите преди тотално да спре да пали) практически е идентичен с това:

=> съм 99% сигурен, че power board-а си е заминал. Не съм отварял все още телевизора, за да сравня на 100% парт номера, но след рисърч в интернет мисля, че модела на PSU-то е този: EAY65689421. От тук нататък имам 2 опции:
    • Да намеря локален сервиз (София), който да дойде на място и да отстрани проблема, надявайки се, че биха предложили поне някаква минимална гаранция. Минус - вероятно ще излезе доста по-скъпо ако въобще имат в наличност съответната част
    • Да намеря нов/втора ръка power board и да си го сменя сам, не изглежда изобщо трудно следвайки видеото, което съм линкнал по-горе. Минуси - липса на гаранция и трудно намиране на съответната част онлайн, само 2-3 онлайн магазина от US ми излязоха с наличност

Моля за съвети относно:
    1) При следгаранционен ремонт има ли шанс да се подмени само определен компомент от съответната платка (примерно презапояване на надут/изтекъл кондензатор) за минимизиране на разходите или не е практика? Моля препоръчайте ЛГ сервиз в София, от който сте доволни където да се обърна за оферта ремонт или пълна подмяна на PSU.
    2) Физически или онлайн български или поне европейски магазин откъдето да закупя нов или втора ръка power board, който да сменя сам. Изглежда, че EAY65689421 вече е спрян от производство, има ли съвместими с този модел алтернативи, които мога да използвам?

Благодаря предварително!

ПС. Доста съм разочарован от качеството на компонентите в LG OLED, особено четейки колко е разпространен този проблем онлайн, недопустимо за толкова скъп ТВ да се скапе така след 3-4 години използване. Имам LG 47LW5590, който е на почти 15 години, ползва се и до днес. Освен изтърканите копчетата на дистанционното е 100% безпроблемен.

2.  

3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Отговор: LG OLED77CX проблем със захранване

имаш и 3ти вариант .. да изхвърлиш бокличето и да смениш марката

4. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Чак пък боклук И коя марка е по-добра? Gena_bs даде добър пример със златния дек на Nakamichi

5. Novice
    Тук е от
    Mar 2025

Колеги, ще ви помоля да се въздържате от подобни коментари по темата, не помагат на никой. Дори и да не получа квалитетни съвети, идеята ми е да ъпдейтвам с решението/препядствията, с които съм се сблъскал, за да има смисъл за други с подобни на моя проблем.
    И все пак, това е топ модел за годината си на излизане, по-голям OLED на LG тогава не съществуваше все още. Ако не ми допадаше щях да съм го засилил за части, а не да отделям време да търся потенциално решение. Доста пари се изръсих 2021, няма още 4 години откакто го имам. Освен G серията нямаше друго, което да му стъпи (бих казал е конкурентен дори и до днес) на малкия пръст - картина, контраст, ниво на черното, 120Hz, VRR, HDR, Dolby Atmos, бързина на процесора, интуитивност и бързина на ОС и т.н. и т.н.

По темата - след още рисърч в интернет изглежда, че powerboards със следните парт номера са съвместими с тези на моя модел (непотвърдени все още официално от LG): EAY65689421, EAY65689422, EAY65689425 и EAY33783401. Първите 3 не могат да се намерят нови, а последния излиза на 250 EUR. Замислям се за втора ръка, но имйки предвид проблемите с кондензаторите на модели от началото на десетилетието едва ли биха имали и те голям живот (лотария) и ми се искаше да е нещо чисто ново, та мисля го все още.

От друга страна логнах един тикет на LG съпорта, нищо че нямам удължена гаранция. Четох не едно и две мнения на други потребители по света, които са имали същия проблем и дори следгаранционно са били сервизирани безплатно позовавайки се на следния официален бюлетин. За съжеление това важи за модели точно преди X, но тъй като това се води borderline някои с ОЛЕД 10ки, та дори и C1 са минали метър и LG са били благосклонни. Нямам големи очаквания от българска поддръжка, но надеждата умира последна, да видим...

6. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

На българи не се надявай. Единствения шанс е ако ги изюркат отвън. Иначе телевизора си е супер. Не искам да знам какви пари си дал тогава за тоя диагонал. Успех с поправката!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Проблем със захранване
    От iovkito във форум Общ - хардуер
    Отговори: 10
    Последно: 03-11-05, 20:16
  2. Проблем със захранване на суич от UPS?
    От saint056a във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 02-03-04, 18:11
  3. Проблем със захранване
    От pavkata във форум Общ - хардуер
    Отговори: 4
    Последно: 16-01-04, 00:38
  4. Проблем със захранване
    От MetalMilitia във форум Общ - хардуер
    Отговори: 16
    Последно: 16-10-03, 09:57
  5. Проблем с захранване
    От brrr19 във форум Общ - хардуер
    Отговори: 4
    Последно: 20-11-02, 17:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе