Здравейте,
та искам да попитам как на Линкукс мога да боравя със скоростите на лан картата ?
мрежата ни е 10мбит
Инсталирал съм различни Линукси на компа си (mandrake 10.x, federa core 3, knoppix...) проблема обаче е че във всичките не можах да си подкарам мрежата ....
след като си конфигурирам ланката с ип 192.168.1.2 пиша и route add default gw 192.168.1.1 след това си адвам ДНС-ите ....само че проблема е че когати пингна някое друго (различно от моето ип) ми дава Destination host unreachable
моето мога да го пингна ...ланката е уп-ната при route -n си изкарва таблиците и всичко си е както трябва ...
наскоро беше изгоряла ланкартата на сървъра ни ...Slackware 9.x та тя беше Реалтек не помня точния модел ..но беше само 10мбит и със бнц на нея ...та сменихме ланката със Реалтек 8139 (10/100) та картата успешно се конфигурираше но и при бея същия проблем пингва си присвоеното и ип но другите не ...и излиза със съобщение Destination host unreachable ...след доста изхабени нерви и време ...решихме да пробваме със стара карта само 10мбит Репотек мисля че беше ..та сложихме я и от раз тръгна ...та си мисля че проблема идва че Линукс-а ми си пуска по подразбиране ланката на 100 и за това нямам нито интернет нито връзка с останалите ...