Въпреки, че този релийз е от 11.07.2005 г. (а вече има и междинни "ъпдейти"), виждам че не е засегнат във форума, а и едва преди няколко дни ми попадна въпросното копие (т.е. първото от тази поредица, което тествам), разгледах го с удоволствие и адски ми хареса. Чат-пат тествам различни "Linux"-дистрибуции, но "Knoppix 4.0 DVD" с неговите над 3 GB, ме залепи най-дълго пред монитора. Останах очарован от това как системата ми се "самонастрои" почти идеално - даже имах връзка с Интернет - без да инсталирам каквото и да е - явно в процеса на "boot"-ване, "Knoppix"-а по някакъв начин "черпи" информацията от инсталираният ми "Windows" или от близкият Интернет-сървър... знам ли... Програмките са стотици - има всичко, за което се сещам. Пробвах музики, клипове, филми - въобще "перфект"!
Мисля, че "Knoppix 4.0 DVD" със стотиците си приложения е идеалният "boot"-ващ инструмент при ненадейно сриване на цялата система - дори нещо повече - самият той е една прекрасна операционна система. Ще следя с нетърпение и интерес всички бъдещи версии.