Резултати от 1 до 8 от общо 8

KNOPPIX 4.0 DVD - Впечатления?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #1

    KNOPPIX 4.0 DVD - Впечатления?

    Въпреки, че този релийз е от 11.07.2005 г. (а вече има и междинни "ъпдейти"), виждам че не е засегнат във форума, а и едва преди няколко дни ми попадна въпросното копие (т.е. първото от тази поредица, което тествам), разгледах го с удоволствие и адски ми хареса. Чат-пат тествам различни "Linux"-дистрибуции, но "Knoppix 4.0 DVD" с неговите над 3 GB, ме залепи най-дълго пред монитора. Останах очарован от това как системата ми се "самонастрои" почти идеално - даже имах връзка с Интернет - без да инсталирам каквото и да е - явно в процеса на "boot"-ване, "Knoppix"-а по някакъв начин "черпи" информацията от инсталираният ми "Windows" или от близкият Интернет-сървър... знам ли... Програмките са стотици - има всичко, за което се сещам. Пробвах музики, клипове, филми - въобще "перфект"!

    Мисля, че "Knoppix 4.0 DVD" със стотиците си приложения е идеалният "boot"-ващ инструмент при ненадейно сриване на цялата система - дори нещо повече - самият той е една прекрасна операционна система. Ще следя с нетърпение и интерес всички бъдещи версии.


  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2005
    Мнения
    92
    #2

    Re: KNOPPIX 4.0 DVD - Впечатления?

    Чудесно! Пост за линукс, забелязал съм, че няма много дискусии за линукс, наясно съм че тук има хора които разбират и съм учуден за липсата на дискусии.Мнението ми за Knoppix е също много добро, перфекно изпипана Live дистрибуция с възможност за съхраняване на настройките, приятелски настроен, а също и с възможност да се инсталира на хард-а.Ако си забелязал мултимедията я възпроизвежда доста гладко да не кажа без затруднения. Настройките не ги взима от инсталирания ти Windows, просто си "опипва" системата. Ползвам го често при скапани дискове за съхраняване на информацията когато друго не ми помага, също когато ми се наложи да изтрия вирус маскиран като системен процес, няма прошка трие Дистрото е лесно смилаемо и много подходящо за начинаещи, има си и български аналог - Тиликс, но за съжаление само на Live CD все още, предполагам че на DVD би имал повече пакети.

  4. Member
    Тук е от
    Jun 2004
    Мнения
    247
    #3

    Re: KNOPPIX 4.0 DVD - Впечатления?

    http://vslivecd.openfmi.net/
    Ето ви един линк за Live CD Бг линукс на основата на SlackWare.
    Разпознава си всичко сам има вкарани Офис Пакет , плеяри , ICQ и графичната му среда е изцяло на БГ.



  5. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2005
    Мнения
    92
    #4

    Re: KNOPPIX 4.0 DVD - Впечатления?

    Дискусията явно е необходима Май ще се превърне в обща линукс насочена.Аз лично ползвам Gentoo, има и Live DVD компилация за желаещите да пробват давам линк http://www.lxnaydesign.net/. Има всичко което е необходимо за единo desctop PC.Голямата тръпка ,е че можеш да си компилираш всичко сам за твоята машина, времето за процеса е дълго но си струва.

  6. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #5

    Re: KNOPPIX 4.0 DVD - Впечатления?

    Ще се радвам, ако се получи една хубава дискусия, която да е от полза на всеки. Самият аз никога не съм бил чак толкова голям почитател на "Linux", именно заради множеството и най-различни дистрибуции, но когато излезе нещо подобно на горепосоченото от мен, няма как да си изкривя душата. В днешно време е доста по-лесно да се използват операционните системи - целият процес на инсталация е автоматизиран и само в крайни случаи се налага да се добави някоя ръчна настройка. През 1998-1999 година да инсталираш "Linux" си беше живо мъчение - хиляди настройки и то прецизни, задълбочени познания на хардуера и т.н. Сега, 7-8 години по-късно, не се налага да правиш почти нищо - просто слагаш и чакаш да се зареди.



    Харесва ми да пробвам новите неща. Както ми казваше мама едно време: "Нищо, моето момче... ти може и да не се ожениш за нея, но поне я пробвай..."


  7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    1,029
    #6

    Re: KNOPPIX 4.0 DVD - Впечатления?

    в днешно време юзерски ориентирани дистрибуции като fedora и suse предлат продуктивност и пълна гама от програми, лесни за употреба и напълно функционални, сравними с всеки windows базиран компютър. инсталирането е сравнимо с инталиране на прозорци, а цената на лицензите 0. в българия все още никой не плаща за софт и затова всеки има прозорци, а те са преимущество само в раздела с игри, въпреки че и при игрите все повече заглавия излизат за линукс.
    накратко линукс в днешно време е савсем сериозна алтернатива на прозорците.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2004
    Мнения
    23
    #7

    Re: KNOPPIX 4.0 DVD - Впечатления?

    Ехxxx, Линукс...
    Моето мнение е че няма какво толкоз да се пише за него,трябва да се пипне и евентуално тогава си идва отвътре да не се разделиш.

  10. XaugyTuH
    Guest
    #8

    Re: KNOPPIX 4.0 DVD - Впечатления?

    Linux за мен беше само подготовка преди овладяването на BSD

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. knoppix от iso на harddisk
    От knoppix във форум Linux
    Отговори: 4
    Последно: 14-07-04, 19:50
  2. Knoppix 3,4
    От knoppix във форум Linux
    Отговори: 1
    Последно: 07-05-04, 16:57
  3. knoppix 3.4
    От knoppix във форум Linux
    Отговори: 3
    Последно: 29-04-04, 18:42
  4. KNOPPIX 3.2 to HDD
    От lil във форум Linux
    Отговори: 1
    Последно: 12-12-03, 14:38
  5. KNOPPIX 3.3
    От KOKOSH във форум Linux
    Отговори: 7
    Последно: 28-10-03, 10:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе