Re: Бизнес алтернатива на Windows
Цитат:
Първоначално публикувано от PeterPan
Мога да преглътна и липсата на Remote Desktop в краен случай.
То пък една загуба :)
/offtopic
Винаги съм се чудил: как от една толкова проста идея MS успяват да направят това чудовище Remote Desktop, явно за да работиш в MS трябва да имаш богато въображение и да не се интересуваш от достиженията на другите преди теб :)))
Едва ли ще изненадам някоgo, но RDP също не е идея на Майкрософт. Remote Desktop Protocol е тяхна разработка, базирана на T.128
;-)
Май складовата програма, която ползваме няма да може да се подкара, което ни изпраща на вариант мешано WinXP Pro :2guns: + Линукс на евентуално на сървъра.
Ето и темата от форума на ГенСофт (ползваме MW) по въпроса:
http://www.gensoft.bg/forums/viewtop...ighlight=linux
Росен Карпузов (www.cointech.net) помогна да се установи следното:
Цитат:
>> Въпросния продукт ползва софтуер с отворен код за базата си от данни, но
>> самия той не е с отворен код (това усложнява употребата на продукта).
>> Бързите тестове за инсталация не дадоха положителен резултат. Процеса на
>> инсталация мина успешно, но не се стартира програмата след това.
>>
>> Факта, че се ползва база данни с отворен код е предимство, че може да се
>> инсталира сървър за базата от данни под Linux.
>>
>> Поздрави
>> Росен
Край на цитата.
Нищо лошо към операционните системи ама
Баси и "Бизнесмените" - един Windows кат немогат да си купят...
Няма да задълбаваме на тема операционни системи, ама:
Баси и "Бизнесмена", дето си купува нещо само защото МОЖЕ да си го купи. :)
Цитат:
Първоначално публикувано от The_Wizard
Рядко глупаво изказване.
Цитат:
Не става въпрос за 1 ами за повече......
Просто не ме е яд за парите, ами за това, на кого ги давам. Ако мога да избирам, предпочитам Линукс и поради ред други причини извън финансовата. Бих платил и за Линукс дистрибуция!!!
Още повече, че бих ориентирал доста приятели с фирми с предтоящи подобни проблеми, които изобщо няма да си правят труда да се ровят за алтернативи и ще се изръсят с $3-4000 (или евра догодина) за лицензи на чичко Бил.
П.С. Понеже съм се убедил, че човешката простотия е неизмерима, смятам, че не трябва да се мълчи на подобни изказвания.
Напротив, може би трябва да се мълчи, няма смисъл въобще да им отговаряш, нито да ги коментираме.
Аз съм на обратното мнение. Според мен правилото "Срази глупака с мълчание" не работи.
абе дяца, настроихте един два Линукса и акъл на "Бизнесмените" почнахте да давате...
Вместо да давате акъл, вземете напишете малко бизнес софтуер за линукс, юникс и тн - после се хвалете на ляво и на дясно
Казах че нямам нищо против операционните системи.
Повече съм против Ламерите и дървените философи дето само "акъл" ръсят
Цитат:
И аз съм така.
Всъщност, против леймърите нямам нищо против.
Дървените философи ме дразнят.
Моля те, запознай ни с нещата които си написал [бизнес софтуер]. С радост ще ги разгледаме ... чичо Гошо от Пазарджик.
Ако си ги писал толкова добре, колкото добре си написал страницата си ... по добре си вземи едно такси да караш. Ако има хляб за такси в Пазарджик де ...
http://www.thewizard.host.sk/ [Firefox, SeaMonkey, Opera, Flock]
Не е лошо да се запознаваш с профилите на участниците в определена тема, ако ще ги определяш като някакви.
Нищо лично, чичо Гошо.
Поздрави!
Цитат:
абе дяца, настроихте един два Линукса и акъл на "Бизнесмените" почнахте да давате...
Вместо да давате акъл, вземете напишете малко бизнес софтуер за линукс, юникс и тн - после се хвалете на ляво и на дясно
Казах че нямам нищо против операционните системи.
В същност с това си изкарвам хляба. А, ти, Велики Магьоснико, имаш ли нещо против да започнеш обосноваваш неaдекватните си твърдения или смяташ, че няма проблем да продължаваш да обиждаш безпричинно? Може би ти си дървения философ и сам се мразиш до такава степен, че всички наоколо са ти криви, да?
Вярно че wizarda не е прав, или и да е прав не е това начина да се изкаже,(а може и дане му стига акъла че на 'бизнесмена' в общия случай нему тряват 1, а ~10 лиценза, половината от които pro...), ама и вие не се справяте добре. Няма какво да си кривим душите, няма достатъчно бизнес ориентиран софтуер за линукс. В крайна сметка 'света пише на word' както се изказа днес един колега, и ситуацията скоро май няма да се промени. А и имам съмнения че в момента в който линукс (ако) стане по-популярен от win-a, ще стане е по-платен отколкото е сега ;) приказките за добрияте мърмот и хипопотам дето пишат безплатен софтуер и всички заживели щастливо сме ги чували...
wow чукнах 500 поста и аз arabia
@Ghost - не съм обидил никой освен "Гузен негонен бяга"...
Погледнах ви профилите - с нищо не ме заинтригувахте, освен с "На всяка манджа миродия"...
http://www.thewizard.host.sk/ това незнам от къде го изкопа и е с давност от повече от 10 години...
@MetalMilitia, друже, къде видя някой да твърди, че има достатъчно бизнес софтуер за Linux?
Или пък че работата със софтуер с отворен код при ситуацията в България е проста и лесна?
Единственото, което участника пита е за мнението ни на тема "Бизнес алтернатива на Windows".
Не ни пита лесно ли е сложно ли или каквото и да и било друго. Иска просто мнение, преценката е негова.
Добрата преценка на разходите е в основата на успеха на всяко бизнес начинание [IMHO].
Според мен трябва да си ултра тъп, да даваш дори и 50 лева за нещо, което можеш да ползваш почти безплатно. Колкото и пари да имаш, съгласи се, че е по добре да ги изядем и да ги изпием, отколкото да ги дам от другата страна на океана.
Та човека това пита, не му правете сметка на парите.
@The_Wizard
Цитат:
Погледнах ви профилите - с нищо не ме заинтригувахте, освен с "На всяка манджа миродия"...
Меродия се пише, поработи малко върху правописа си. На 37 години трябва да се срамуваш, ако правиш по 3 правописни грешки на 2 поста.
Имах предвид, годините ни, не исках оценка на участието ни.
13.12.1969 - Честит рожден ден ти желая чичо Гошо. И недей да плюеш наляво и надясно, а ни покани някъде да почерпиш днес. :Drinks:
Цитат:
Още по зле тогава.
Такава ми е работата, да събирам информация за този или онзи.
:)