kak da preinstaliram win2000 po naj-bezboleznen na4in.
boot managera mi e lilo, linux-a e mandrake 9.0.
strah me e da ne precakam linux instalaciata, 4e shte mi otneme sedmica da q wyzstanowq.
ntfs partition-a shte se formatira.
mersi
kak da preinstaliram win2000 po naj-bezboleznen na4in.
boot managera mi e lilo, linux-a e mandrake 9.0.
strah me e da ne precakam linux instalaciata, 4e shte mi otneme sedmica da q wyzstanowq.
ntfs partition-a shte se formatira.
mersi
Ami ako harda ti e razdelen pri instaliraneto na win2000 she se precaka samo lilo, i she trqbwa sled tawa da go wyztanowi6. Ina4e formatiraneto na ntsf dqla nqma nisho obsho s linux distribuciqta, stiga da ne formatira6 i dala na kojto e linuxa.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">she se precaka samo lilo, i she trqbwa sled tawa da go wyztanowi6.</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
kak?
Ako, lilo e instalirano w MBR windowsa she prezapi6e mbr i taka she go iztrie, pri koeto trqbwa da se bootne ot diska na linux distribuciqta i da se instalira lilo nanowo.
Другия вариант е да си направиш boot дискета и след wina да направиш /sbin/lilo
Преди да преинстралираш lilo не забрабяй да редактираш lilo.conf иначе може да стане мазало