И какво му е по-хубавото от 2.4.хх , защото аз не забелязах някакви по-важни разлики поне от това което е написано по сайтовете.
На много тестове 2.6.0 показва доста по-добри резултати от 2.4.*. Имаше и цяла статия показваща предимствата на новото ядро.
Едно от подобренията е че вече може да пише по NTFS , забелязах че в Х цпу уседжа е с около 5%-10% по малук и по добре ми работи КДЕ.
Podobreniqata za koito govorish sa backportnati za 2.4 i ot testovete koito provedoh realna polza ot 2.6 sprqamo 2.4 ima samo v SMP rejim pri UP rejim 2.4 vse oshte e po burz.
Това с НТФС-а е адски ценна придобивка по съвет на Фори се опитвам да си подкарам новата любов - Гето ... тъй де Гентоо и сигурно ще го подкарам с 2.6.х. Само ме е яд, че ще трябва да стопирам бързата машина за експериментите (на бавното добиче не ми се мисли как ще се компилира това чудо ).
Бавно и посепенно...
Алехандро, и при машина с хипертрединг се усеща доста.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Бавно и посепенно...
Алехандро, и при машина с хипертрединг се усеща доста.
<div align="right">оргинално мнение на fori</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Да усеща се но на каква цена до тук поне 10 работи които работеха в 2.4 не бачкат за стабилността още не съм правил тестове но предполагам че и там ще възникнат проблеми. Да не говорим колко драйвъри липсват и колко по голям е станал кернела при една и съща машина с почти еднаква конфигурация 2.6 е с 200к по голям.
компилирането та ядрото отнема повече време под 2.6 отколкото под 2.4 и това е на машина с хипертрейдинг .
С две думи има потенциал в него, но докато не почнат да излизат дистрибуции с 2.6 като дефаултно ядро не мисля да го ползвам за сървърни цели.