Здравейте,
Търся информация за всякакъв вид слушалки,които могат да се използват за спане(да изолират външните звуци).
Здравейте,
Търся информация за всякакъв вид слушалки,които могат да се използват за спане(да изолират външните звуци).
ако е за спане в самолет или влак, трябва да са с noise cancelling. Има такива на Bose и на Sony. Пълна тишина няма, слухът се настройва на по-ниския шум и отново се струва шумно. Решението е да се свалят за 10 мин и после да се поставят отново и така.
Защо са ти слушалки? Можеш просто да използваш тапи за уши за спане. По принцип не е много добра идея да слушаш музика докато спиш. Ще си увредиш слуха перманентно.
Има. Антифони се наричат изолиращите "слушалки" без музика.
Работата е там, че повечето слушалки с активно шумоподтискане улавят външните звуци с микфорон и пускат обратният звук в слушалката. За най-добър ефект, трябва да върви музика. Ако намалиш музиката на 0, но я оставиш да върви, активното шумоподтискане отново ще се активира. Ще трябва да носиш от слушалките, които се слагат над ушите обаче. Тип "тапи" няма да ти свършат много работа. В крайна сметка, каквото и да сложиш, пак ще ти е неудобно по една или друга причина.
Вземи си специални тапи за уши за спане и пробвай с тях. Не с тези оранжевите за еднократна употреба. Те изглеждат неудобни.
https://www.dynamed.bg/hearing-protection-bg
На теб ти трябва най-горният продукт. SleepSoft. Има го и по други магазини. Производителят също доставя до БГ.
Аз имам техния модел за концерти. Ефектът е много добър. Пищенето в ушите изчезна напълно и не се губи от музиката. Предполагам, че продуктът им за спане също ще е ефективен. Нищо не ти пречи да пробваш.
Пробвай с памук, така ще избегнеш дискомфорта от тапите, със слушалки само ако спиш по-гръб и не се въртиш.
нали се сещате, че 7-8 часа спарване на ушите си е рецепта за гъбички?
между другото моята по-лоша половинка има същия "проблем", макар спалнята да не е към шумен булевард, и ползва еднократните тапи, които поръчваме с чували от китай, и досега не е развила гъбички, но както казва народната мъдрост: Зло зло не го лови
първо пробвай с тях, макар че аз недоумявам как бих заспал с нещо, тикнато в ушите
по-скоро бил заложил на троен стъклопакет и други подтискащи шума екстри, защото те се купуват, докато ушите са ти "едни на мама и тати"!
Има. Антифони се наричат изолиращите "слушалки" без музика.w00x
Имам,но нали се досещаш,че с тях може да се спи само по гръб.Ще пробвам тези-Sleep Soft Alpine с филтър,само че ако знаеш ми изясни какъв е този филтър,и каква е ролята му,защото при другите не се споменава за филтър.
Нали и аз съм написал същото? Че няма да е удобно да се спи с тях. Защо очакваш, че със слушалки ще е по-различно?
При кои "други" няма филтър? Филтърът служи, за да си чуеш алармата за ставане сутринта (например).
Представлява една много, много малка дупчица в пластмасова отливка, която се слага в средата на тапата. Има филтър и на моите тапи за концерти. Служи за същото, но намалява различни честоти с различни нива.
На сайта има замервания. Може да ги погледнеш.
Този пост е редактиран от w00x; 07-04-20 в 16:34.
w00xЗащо очакваш, че със слушалки ще е по-различно?
Защото мислех,че може би има такива направени специално само за спане,но се оказва,че такъв вид все още не съществува.Благодаря ти за вниманието, и на всички останали които откликнаха също благодаря.Бъдете здрави.
Има такива, които са специално за спане, но те пак са си слушалки и има възможност да ти увредят тъпанчето.
https://www.bose.com/en_us/products/...sleepbuds.html
Аз лично бих пробвал първо с тапите за уши, които ти показах. Прочети малко мнения все пак. Не съм се интересувал от този конкретен модел.
Най-доброто е смес от памук с восък - продават се в аптеките в кутийки като малки топчета. Оформяш ги на ръка и ги слагаш.
Не са за многократна употреба , освен ако не си от Габрово.