Re: PANASONIC TH-42PV70P/PV80P - първи впечатления!
Здравейте!И аз от скоро съм в съм в отбора на панасоник с PANASONIC 46PY8P.Имам много добри впечетления от телевизора,страхотна картинка вади.Бях взел едно LG,което впоследствие замених за панасоника.При LG-то имах проблем с отпечатванията на менюта и лога на телевизий,а в магазина ми показаха някаква функция за честотата на опересняване на пиксела,която като включиха или изключиха, и аз не знам, проблема изчезна.Вапросът ми е има ли такава функция при панасоника,защото и при него забелязвам подобни отпечатвания.Явно наистина е вапрос на някаква настроика,защото не вярвам 2ро тв. да ми прави такива проблеми,а и както ви казах при LG-то изчазнаха.Предваерително благодаря за отговорите ви.
Първо махне режим Динамик, на който най-вероятно са ти дали телевизора. Сложи го примерно на Нормал или Кино/Cinema.
После сложи яркост и контраст на малко под половината. Гледай го така 100-200 часа и вече няма да виждаш никакви отпечатъци.
Между другото не би трябвало да виждаш и сега. Аз лично отпечатъците ги виждам само на тъмна стая и пуснат черен екран.
Точно тогава ги виждам и аз,явно е нормално,телевизора е мостра и беше работил 220 часа.Специално го огледах за прогаряния и нямаше.Мерси за отговора,малко ме успокой.
Цитат:
Първоначално публикувано от KumaLisko
Здравейте!И аз от скоро съм в съм в отбора на панасоник с PANASONIC 46PY8P.Имам много добри впечетления от телевизора,страхотна картинка вади.Бях взел едно LG,което впоследствие замених за панасоника.При LG-то имах проблем с отпечатванията на менюта и лога на телевизий,а в магазина ми показаха някаква функция за честотата на опересняване на пиксела,която като включиха или изключиха, и аз не знам, проблема изчезна.Вапросът ми е има ли такава функция при панасоника,защото и при него забелязвам подобни отпечатвания.Явно наистина е вапрос на някаква настроика,защото не вярвам 2ро тв. да ми прави такива проблеми,а и както ви казах при LG-то изчазнаха.Предваерително благодаря за отговорите ви.
Имам я от един месец тази плазма и не съм забелязал никакво отпечатване. Единственото което е дразнещо е че като включа компютъра се скапват каналите от кабелната. Скоро ще минавам на Булсат и този проблем ще се реши, но как ще вържа 4 тв. към Булсат не ми е ясно.
Телевизорът е 42PV60.Напоследък забелязвам ,че на по-ярки сцени се чува бръмчене от вентилаторите.При по-тъмните ефекта не се проявява.Още е гаранционен.Повод ли е за притеснение?
Оказа се ,че е повод за притеснение.Вчера се обадих и днес дойдоха от ТП и го закараха в сервиз за профилактика и смяна на вентилаторите.
Много кофти са плазмите с вентилатори-избягвайте ги!!!
{sorry za kirilicata }
извинявам се че пиша за други модели:)но дайте мнение кой от изброените модели си струва най много на база цена/качество
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09039355
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09038235
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09029901
pich spored mene nai-dobro kato cena i kachestvo {pone do tova koeto sam prochel do sega,a sam prochel celiq forum i ne samo tozi.... } e model PY80P . Samo edin pat da stapna na BG zemq vednaga otivam v TM da go vzema :)
Здравейте,
някой може ли да ми каже нещо повече за този модел на Панасоник Panasonic TH-42PZ81 и дали си заслужава повече от 42PY80.
http://www.expansys.cz/d.aspx?i=165814
Благодаря!
Така като го гледам е едно към едно, но това е модел за друга европейска държава и е възможно да има някаква разлика.
Благодаря Лазарус,
прочетох всичко за лсд и плазми, и тотално се обърках.
Спрял съм се на Панасоник, а като гледам ти си един от корифеите за лсд и плазма тв, и най вече почитател на Панасоник.
1. Панасоник 42PY80
2. ......................42PY85
3.........................42PY800
и един модел на Сони
4. 40W4000
Основно ще го използвам за телевизия( аналогова и цифрова) и някое филмче от от двд-то, клиент съм на Кейбъл Тел.
След някой и друг ден може да мина и на Мегалан(МегаТВ), чакам само да я пуснат, че ми писна от Кейбъл Тел.
Мисля да си взема и PS3 или Wii (не съм решил още)и POPCORN, но съм объркан плазма или лсд.
Към компютър няма да го включвам.
42PY85 и 42PY800 ги дават с по хубав звук, дали е така?
Моля те помогни ми за правилния избор.
Благодаря предварително!
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Така като го гледам е едно към едно, но това е модел за друга европейска държава и е възможно да има някаква разлика.
Има HD DVB-T тунер
Цитат:
Първоначално публикувано от sashojekov
Благодаря Лазарус,
прочетох всичко за лсд и плазми, и тотално се обърках.
Спрял съм се на Панасоник, а като гледам ти си един от корифеите за лсд и плазма тв, и най вече почитател на Панасоник.
1. Панасоник 42PY80
2. ......................42PY85
3.........................42PY800
и един модел на Сони
4. 40W4000
Основно ще го използвам за телевизия( аналогова и цифрова) и някое филмче от от двд-то, клиент съм на Кейбъл Тел.
След някой и друг ден може да мина и на Мегалан(МегаТВ), чакам само да я пуснат, че ми писна от Кейбъл Тел.
Мисля да си взема и PS3 или Wii (не съм решил още)и POPCORN, но съм объркан плазма или лсд.
Към компютър няма да го включвам.
42PY85 и 42PY800 ги дават с по хубав звук, дали е така?
Моля те помогни ми за правилния избор.
Благодаря предварително!
Ако вземеш модела на Сони ще имаш вграден кабелен тунер за цифровата и няколкото HD канала. Така няма да ползваш допълнителното дистанционно на външния приемник. Също и като черно и контраст е близък до плазмите, които гледаш. Предимството на плазмите са 2-та инча по-голям екран, субективно по-меката и реалистична картина. За звука не знам, но не бих ти препоръчал да го ползваш за нещо различно от телевизия.
Привет на всички, много се чудих какъв телевизор да си взема и след като прочетох мненията ви за pv70 и pv80 реших че ще е 42pv80р, обаче като отидох да го купувам и в последния момент си промених мнението и взех по-скъпия 42PY8P заради по-голямата резолюция, но май нещо сбърках. На булсатком съм и картината е пълна трагедия в сравнение с картината на crt телевизора, първо пробвах през антенния вход, после през скард обаче пак си е грозна картина, да не би пък аз нещо да бъркам с настройките ??? иначе телевизора си е нов на 0.00ч
отделно и червения цвят мноооого ме дразни, трябва другите цветове почти да изчезнат та червения да си е нормален, най-зле е картината на футбол, абсолютна грозотия особено ако единия отбор е с червени екипи, при бързи кадри всичко става боза, отделно краката и ръцете им са едни такива замазани с неясни очертания, абе да ти се отще да гледаш
иначе уж панела е пак G11, яркоста и контраста са повече ....