настройките на картината от телевизора ли да ги правя или от булсата
Преглед за печат
настройките на картината от телевизора ли да ги правя или от булсата
Естествено, че от телевизора. От приемника на Булсат нищо не пипай и го остави по подразбиране.Цитат:
Първоначално публикувано от mihail69
Забравих да ти кажа да не е в режим Динамик.
от два три дни ми прави впечетление че лицата на хората зеленеят много дразнещо, досега не съм забелязвал да предава така, телевизора ми е 42py8p
http://www.hdtvtest.co.uk/Panasonic-TH42PX80/Settings/Цитат:
Първоначално публикувано от mihail69
Това са глупости,моя не грее.На баща ми ЛЦД Самсунг пече панела значително повече.Стига с митовете.Цитат:
Първоначално публикувано от elcos
Аз го държа в момента на -22 +22 и ми се струваше супер, но сега седнах да гледам билярд по Евроспорт и забелязвам че в средата на екрана топката е идеално кръгла а по краищата на екрана е доста елипсовидна... та въпроса ми е има ли начин това да се коригира?Цитат:
Първоначално публикувано от Alexi
Няма как да стане идеално. Този режим Just винаги криви в края. Ако не искаш да криви даваш Zoom1 и реже отгоре и отдолу, но е с правилни пропорции.
а каква беше тая работа по битиви нещо казаха за плазмите че можело да се окажат незаконни
Как може да се връзвате на такива глупости. В някой вестник написали, че можело да се "забранят". Ясно е, че ще се въведат ограничения. По същия начин е при колите - през няколко години излизат ограничения за максималните СО2 емисии. Ако колата не отговаря се налага допълнителен акциз и производителите гледат да са в нормите.
Предполагам, че ще е така и при телевизорите - ще въведат някакви максимални стойности за консумация, на които трябва да отговарят НОВИТЕ модели. Никой няма да дойде у вас и да ви арестува, че ползвате модел с по-висока консумация.
Наистина тов забраната на плазмите са пълни глупости. Освен това споменаха големите дисплеи и много условности. Просто ще задължат прозиводителите да поусъвършенстват продуктите си.
Аз от оня ден съм с 46PY80P, консумацията му е 470В. Ще ми бъде интересно с колко ще ми покачи сметката за ток, мисля че около 5 лв на месец.
Е, ще ги прежаля :)
470W му е МАКСИМАЛНАТА консумация. В режима, накойто го гледаш сега едва ли е повече от 250-300 вата средно. Не казвам, че е малко, но това са реално няколко крушки.
Ето колко "харчи" 50 инчовия вариант:
http://www.hdtvtest.co.uk/news/panas...0080729123.htm
Да, така е - 470 В е макс. мощност. За сравнение един хладилник е около 320 В, но трябва и да отчетем, че ТВ-то не работи денонощно. В книжката ми направи впечаление, че 50PY80P е с консумация 490W, т.е. много близо до 46-цата.Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Всъщност за тези които имат вече ТВ, едва ли има някакво значение фактора консумация. За тези, които ще купуват-също
Да,за отделният потребител не е фатално(150-200лв. на година в повече не е болка за умиране),но в глобален мащаб става сериозно.Както и да го гледаш, плазмите консумират двойно повече сравнено с LCD.Цитат:
Първоначално публикувано от Bojidar_Iliev
Тези 470 вата са максималната консумирана мощност,иначе ще ти харчи по-малко предполагам.:)
http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg302209
За да постигнеш 200 лева сметка от една плазма трябва да имаш 50 инчов модел, който да работи по 8 часа на ден на чисто бял екран с яркост до края.
Не ми се търси линка където при гледане на филм някой от Пришълците /предимно тъмни сцени/ една 42 инчова плазма е похарчила малко по-малко ток от същия размер ЛСД. Иначе средно наистина плазмите харчат повече ток, но разликата във сметката за година спрямо ЛСД е по-скоро 40-50 лева.
Това също е притеснително във световен мащаб и точно затова се взимат тези мерки. Тези мерки се отнасят за всички ел. уреди - печки, климатици, бойлери...
Никъде няма да се вкара закон точно срещу плазмите, а срещу конкумацията на телевизорите като цяло. Ако някой не отговаря плаща висока такса/мито/акциз. От там стоката не се търси толкова и от там не се произвежда.