-
Re:Panasonic PDP / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
German, това е от опцията Overscan. Тя най-вероятно ти е изключена за режима, в който гледаш. При това положение, когато телевизора е в режим 16:9 виждаш целия кадър, без рязане на тези 2-3%. При всички останали аспекти на картината той се включва автоматично. Принципно за гледане на телевизия е добре да ти е включен защото на някои канали по краищата на кадъра има разни технически символи, шум... и затова се режат. Всеки телевизор го прави и е така откакто има телевизия.
За гледане на HD сигнал задължително трябва да ти е изключена тази опция защото това рязко влошава образа.
Uzurpator, трябва да подаваш Y Pb/Cb Pr/Cr когато гледаш филми защото това е формата, в който те са записани. Full RGB е само ако го ползваш за монитор.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Uzurpator, трябва да подаваш Y Pb/Cb Pr/Cr когато гледаш филми защото това е формата, в който те са записани. Full RGB е само ако го ползваш за монитор.
Благодаря, за бързия отговор.Жалко, че го разбирам чак сега, но по добре късно от колкото никога. :Drinks:
-
Цитат:
Първоначално публикувано от German
Забелязах обаче нещо, което ме подтикна отново да потърся консултация от спецовете. Измежду различните режими на размер на изображението са налични, разбира се, 16:9 и "Точен екран". Направи ми впечатление, че при режим на сигнала 16:9(например при PRO.BG) като сменям от дистанционното горните две опции и картината не остава неподвижна, а леко се разпъва(при 16:9). Не би ли трябвало да си остава непроменена при тези два режима, когато сигнала си е 16:9? З
При аспект на картината "точен екран" картината е свита в средата и това изкревя изображението, при сигнал 16/9 и гледайки на аспект 16/9 нещата са едно към едно, но преминавайки от първият режим към вторият16/9 от свита картината става нормална и затова ти изглежда, че има разпъване, този режим "точен екран " хич не е точен.
-
ivan1 е прав! Дълго търсих този Overscan из менютата, но намерих само в "Други настройки", "16:9 сканиране". То обаче си беше включено. Като го изключих, разликите станаха още по-драстични.
Но защо казвам, че ivan1 е прав. Вгледах се внимателно при промяната. Наистина краищата на картината не се режат, а просто се получава едно разтегляне и свиване концентрирано към средата. Установих още, че режимът при който при преход от 16:9 към него и обратно не се получава никаква промяна(разбира се, това всичко при действителен сигнал 16:9), е "Auto".
Uzurpator, и аз правех сметка да калибрирам евентуално с диска, но щом казваш че няма смисъл, явно ми спестяваш загуба на време и главоболие. :)
-
Според мене самото излъчване на ПРО.БГ нещо не е в ред И аз съм включил "16:9 сканиране" и прави така на Ауто но много важно. На наште телевизии и кабеларки никога не им е дремело за разни стандарти и закони за предаване.
-
Здравейте, имам и аз едно питане за 42S20E, какъв формат трябва да е видео файла за да тръгне от SD карта-пробвах няколко различни но не ги разпознава :)
И още един : видях че има ъпдейт на софта за модела на сайта на Панасоник но там пише че е за 42S20B има ли разлика заради буквите, и има ли смисъл да се ъпдейтва- моя е 1015-10000 ?
-
Цитат:
Първоначално публикувано от gomi
И още един : видях че има ъпдейт на софта за модела на сайта на Панасоник но там пише че е за 42S20B има ли разлика заради буквите, и има ли смисъл да се ъпдейтва- моя е 1015-10000 ?
Има разлика между 42S20Е и 42S20B /в тунерите и панелите/
http://panasonic.jp/support/global/c...d/2010/eu.html
-
Благодаря, а за формата на видео файловете?
Пробвах да запиша видео с фотоапарата (Канон IXUS 55) - сложих картата и не го разпозан пак :) ?
-
Цитат:
Простете невежеството ми, но откъде се избира форматът дали да е Full RGB или Y Pb/Cb Pr/Cr?
-
От източника, от който подаваш сигнала. Ако е компютър от настройките на видео картата или плеъра.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от gomi
Благодаря, а за формата на видео файловете?
Пробвах да запиша видео с фотоапарата (Канон IXUS 55) - сложих картата и не го разпозан пак :) ?
https://forum.setcombg.com/index.php/topic,38902.0.html
-
Цитат:
От източника, от който подаваш сигнала. Ако е компютър от настройките на видео картата или плеъра.
Обиколих целия Catalyst и всички настройки на MPC HC - никъде не намерих, някаква подсказка или скрииншот?
-
Цитат:
Първоначално публикувано от benedict
Простете невежеството ми, но откъде се избира форматът дали да е Full RGB или Y Pb/Cb Pr/Cr?
Desktop&Displays под please select display си избираш монитора и му даваш configure и си ти на pixel format
-
Цитат:
Първоначално публикувано от benedict
Обиколих целия Catalyst и всички настройки на MPC HC - никъде не намерих, някаква подсказка или скрииншот?
http://prikachi.com/images/568/2682568j.jpg
-
Благодаря много. Последно, как е по-добре, 4:4:4 или 4:2:2?