-
Re:Panasonic PDP / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
да се включа и аз с едно бързо питане че спешно имам да решавам проблем в детската :help... а затварят ТМ/ТП към 20 ч. :)
Основния ми телевизор във всекидневната е един стар 42" LG, гледам от 2.5м основно или от около 4-4.5 когато съм на второто ниво за храненене. LCD-to e на югозападна стена като непосредствено отляво има прозорец югоизточен, което е някакъв проблем само рано сутрин.
И сега основния въпрос - дилемата беше един 46" PDP Панасоник S20 или G20, защото го считам за подходящ с оглед на разстоянията за гледане, но явно това ще се отложи за след нова година, защото ново TV ще повлече след себе си мултимедиен плеър и сат. приемник....
Та промяна в плана - 42" в детската - основно с цел гледане на HD филми ! там разположението е същото ТВ и прозорец , но ТВ-то ще е по-далеч от прозореца , ще се гледа от около 3 м.
И дилемата при тази задача след много разглеждане в темата и т.н. е 42S20E сравнен с 42G20E специално в HD съдържанието.
Сори за разхвърляното изказване ама от преводите на гугъл транслейт на разно ревюта ми се разстрои мисълта :081:
и понеже знам че Lazarus18 е активен тук ще си позволя да го питам и за ммплеър - имам Дива-та с 1.5ТБ диск , която ще кача в детската че са там детските филми, а за втори плеър без твърд диск (имам един компютър преобразуван в NAS :) ) кое е актуалното което може да се представя достойно по ЛАН с приемлива цена към момента
-
georgebg, най-доброто за ЛАН е Самсунг. На другите им липсва по нещо.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от gomi
Благодаря, а за формата на видео файловете?
Пробвах да запиша видео с фотоапарата (Канон IXUS 55) - сложих картата и не го разпозан пак :) ?
http://panasonic.jp/support/global/c...ect/index.html
-
Здравейте,
да се похваля с новата продобивка: Panasonic TX-P42G20E . Искам да благодаря на всички дали мнения във форума. От около месец чета активно и след ревютата, който прочетох и отзивите на съфорумците сведох избора си до два модела LCD и G20. Промоцията на ТМ също ме улесни в избора :). Телевизора предава перфектно ,но имам едно притеснение. Трябва ли задължително да го разработвам с картинки и има ли опасност от прогаряне? В момента повечето канали има черни ленти от долу и от горе на екрана и аз избягвам да гледам повече от 60-90мин. на един канал. Отделно намалих контраста на 30(гледам на фабричен сет "cinema").Навъртях му около 20-25 часа работа. Много ще съм благодарен ,ако някой притежател на плазма даде малко акъл :).
Другият ми въпрос е, как да направя добър баланс на бялото?
-
Цитат:
Първоначално публикувано от lansling
Здравейте,
да се похваля с новата продобивка: Panasonic TX-P42G20E . Искам да благодаря на всички дали мнения във форума. От около месец чета активно и след ревютата, който прочетох и отзивите на съфорумците сведох избора си до два модела LCD и G20. Промоцията на ТМ също ме улесни в избора :). Телевизора предава перфектно ,но имам едно притеснение. Трябва ли задължително да го разработвам с картинки и има ли опасност от прогаряне? В момента повечето канали има черни ленти от долу и от горе на екрана и аз избягвам да гледам повече от 60-90мин. на един канал. Отделно намалих контраста на 30(гледам на фабричен сет "cinema").Навъртях му около 20-25 часа работа. Много ще съм благодарен ,ако някой притежател на плазма даде малко акъл :).
Другият ми въпрос е, как да направя добър баланс на бялото?
Честито!
За разработването е по желателно, бих казал и задължително. Не е нужно да става с картинки. Достатъчно е да го оставяш на някой канал с "Zoom1"(например), за да може да се скрие логото. А относно контраст, яркост, цвят и т.н. е необходимо да свалиш още няколко единици под 30.
Успех...! :)
-
1 Прикачен файл(ове)
Не е задължително да го разработваш с картинки, но е препоръчително. Като не го ползваш му пусни долните снимки от едно усб да ги врътка.
Не е нужно да намаляш настройките в началото нито след това. Ползвай го в режим Кино и ТНХ и не го мисли.
-
Здравейте,
Сдобих се с S20. С всички отсъпки излезна 1125 кинта. Засега всичко е ок с картината, но имам въпрос свързан със звука.
ТВ-то е свързано през хдми с лаптоп. През същия кабел минава и звука, тоест чува се от телевизора, а аз искам да минава през усилвател. Та въпроса ми е, дали е по-добре, за аудиото, лаптопа да е свързан директно с усилвателя или лаптоп->хдми->тв->усилвател е същото? С две думи - разваля ли се качеството на звука ако минава през плазмата?
лазарус18 - това за настройките нещо ново ли е? на уж трябваше да се намалят за 200 часа?
-
Панасоник пак пуснаха 5 години гаранция за закупени стоки от 15.11 до 31.12 :ole
-
Здравейте,
след като прочетох доста коментари в този форум преди около 3 месеца си закупих телевизор Panasonic TX-P42G20.
Опитвам се да гледам филми чрез вградения плеър в телевизора, но когато трябва да се пуснат субтитрите всичко се прецаква (имам в предвид, че суб. излизат на някакви забравени от човечеството синволи) Допитах се до разбирачите от панасоник, които ми казаха, че трябва да си изтегля програмата UniRed от официалния сайт (не я открих тая програма там) чрез която преработвам суб. и те стават по европейски сандарти ала бала. Общо взето без никакво обяснение от тяхна страна ме отебаха с извенение .... та ще съм ви много благодарен ако ми кажете как да се справя с този проблем.
-
Еmil88 виж в 1-я пост програмата VieraSrt с нея се оправят
-
какво значи първия пост :)))) не мога да загрея ... :) на първата страница ли да погледна ?
-
-
Благодаря на lazarus! Почвам да връткам картинките :) за да го разработя.
Не знам дали си въобразявам ,но забелязах друг ефект, понякога имам чувството че изкуствено движенията забързват. Дали не се дължи на 600Хз ? Иначе съм изключил всички "екстри". Доставчика ми е Мегалан ИП телевизия.
-
Отиди в Menu-Setup-Other Settings и изключи Inteligent frame creation и Super Resolution.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Отиди в Menu-Setup-Other Settings и изключи Inteligent frame creation и Super Resolution.
Благодарско ! От това е . Проблема е решен. Сега ще се опитам да пусна вградения плеър, да видя как ще се справи с мрежата. Ще се помъча има доста писано по темата. Да не се превръща форума в чат. :Drinks: