-
Re:Panasonic PDP / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
Да, този преходник ползвам и аз. Тъп е. Затова се насочвам директно към кабел с ъглов конектор, а не преходник.
Ще използвам случая да си ъпгрейвам и всички HDMI кабел, че сега са ми сравнително калпави и най-вече дълги. Тези по 75 см. ще ми свършат идеална работа.
Иначе за версиите на кабелите не е точно така. Разлика има не заради етикетчето с версията на него, а с качеството му. За да покрие 1.3 трябва да успява да пренесе 10,2Gb/s сигнал. Това не е гарантирано да стане със всеки по-евтин кабел. Особено при по-големи дължини качеството е важно. Затова като видиш, че реномиран произодител е сложил 1.3 примерно о е 10-15 м. знаеш, че наистина ще ти пренесе 1080р + HD звук.
Да не говорим за качеството на куплунзите и оплетката, които също си заслужават парите.
Не казвам, че трябва да се купуват кабели по 300$ за 1м., но не се хвърляйте и на най-евтиното защото виждаш ли цифровия сигнал бил само 0 и 1.
-
Здравейте ,
в технопо--с продават преходен модул за Плазма и ЛЦД 75лв заслужава ли си и ще се подобри ли сигнала?
ТУК на 2 страница
или има ли по-добър с повече от 1 година гаранция
-
Какво название са му турили , всъщност това е СА Модул за телевизори с вградени DVB-C/T тунери, който става за абонатите на Близууу и доста други , но не върши работа за сателитните Булсат и Тотал. 75лв. е добре в Близууу-80лв. Качеството с него се подобрява в сравнение с външния тунер на оператора и отпада едно дистанционно.
-
Честито и от мен на hristoslav2 за придобивката.Добре дошъл в клуба на Viera :) Със здраве да си ползваш покупката.
-
Да попитам за първите 200 часа правилно ли съм го настроил?Режим-кино;контрас26;яркост -3;цвят25;рязкост-няма значение.Жив цвят включен;PNR-изключен;Еко-изкл;IFC-включен.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
_________________________________________________Нека да обясня..
Няма разлика между HDMI кабел версия 1,3 и версия 1,4 !!!
Разликата е само във хардуера на портовете в устройствата !!
Не се подлъгвайте по разни рекламни картинки залепени или поставени на опакаовките
- този бил със такава версия
- този има по висок трансфер на данни
и така нататък-това са маркетингови трикове
Здравей Христослав,
може ли да коментираш таблицата , която е по средата на страницата в следващия линк ( тази в зелено и червено ) , защото съм объркан дали да си търся устройства със HDMI 1.4 съвместимост или това ще са излишно дадени пари.
http://en.wikipedia.org/wiki/HDMI
благодаря предварително
-
Трябва ли ти 3D? Това засега е най-важното допълнение към HDMI във 1.4. И другите няколко екстри са итересни, но все още неизползваеми - LAN по същия кабел и звук в обратната посока.
Всичко друго го има и във 1.3.
Обюо взето, във всеки нов модел телевизор вече има по един 1.4 вход. Не че се ползва, но го има.
-
-
благодаря за отговорите
от всичко това разбрах че за мен най-полезно ще е 'звук в обратната посока" - Audio Return Channel
след като намерих какво означава - http://www.hdmi.org/manufacturer/hdmi_1_4/arc.aspx
-
Цитат:
Първоначално публикувано от bobi700402
Да попитам за първите 200 часа правилно ли съм го настроил? Режим-кино; контраст-26; яркост-3; цвят-25; рязкост-няма значение. Жив цвят включен; PNR-изключен; Еко-изкл; IFC-включен.
Почти всичко е правилно ,с две изключения:
IFC - изключен
Жив цвят - изключен
Цитат:
Първоначално публикувано от geordano
Здравей Христослав,
може ли да коментираш таблицата , която е по средата на страницата в следващия линк ( тази в зелено и червено ) , защото съм объркан дали да си търся устройства със HDMI 1.4 съвместимост или това ще са излишно дадени пари.
http://en.wikipedia.org/wiki/HDMI
благодаря предварително
В момента не виждам смисъл от версия 1,4. Все още няма масово предлагане на устройства ,които да я подържат.
-
Накрая на първи пост в темата съм описал плюсовете и минусите на марката. Моля собствениците да прегледат написаното и ако открият пропуски от моя страна - да ми пишат на лични-ще ги допълня.
-
Много ли е лошо ако през първите 200 часа държа I.F.C.включено?
-
Цитат:
Първоначално публикувано от bobi700402
Много ли е лошо ако през първите 200 часа държа I.F.C.включено?
Това няма отношение към разработването на панела. Дръж IFC както ти е кеф. За филми задължително изключен защото прецаква кино ефекта. За спорт, новини и тн. може и да е включен.
-
-
eто да си тествате слуха и да сравните с високочестотният звук издаван от захранването на телевизора
[url=https://www.youtube.com/watch?v=fFmiLHaKXhI#[/url]
Mежду другото реших да си продам Wi-Fi донгъла от телевизора за 70лв
Aко някой прояви интерес да пише на лични