-
Re:Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Как подаваш сигнала?
HDMI.
Цитат:
Първоначално публикувано от emil22
Какъв е смисъла да гледаш в точен екран ако канала е 16:9 ?
Ми щото така искам.
Закривам си въпроса. Благодаря на всички!
-
Това, за което аз говоря е при приемане на сигнал от вградения му тунер.
През HDMI може би има проблем, но подозирам, че идва от външния приемник. Явно той има някаква настройка да подава 16:9 и бърка телевизора.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от blum
Във петък си купихме Panasonic TX-P42S30E. :Drinks:Много се радваме и искам да благодаря на всички за полезните съвети. Следващия път няма да се лутам, а ще зная каде да потърса съвет. До скоро. :thankyou-
Честито blum :Drinks: дълго да му се радваш...и дълга и безаварийна работа за тв-то
-
Здравейте и честито рождество.
Телевизора, който търсих все още не съм го купил но пък намерих оферта която немога да подмина и затова отново се появявам с въпроси.
Значи...P50G30 в България струва 2300лв, а в Румъния излиза към 2250лв, но цялата работа е чрез приятели мога да го взема без ДДС, което там е 24%.Крайната сума е 1710лв.
Разликата в цената е супер, но нямам абсолютно никаква представа дали телевизорите там са пригодени и за България.Транспортът също не е проблем, сам ще си го докарам.
Силно се надявам отговорите да са положителни :smiley:
-
Няма да има никаква разлика ,почти сигурно , но как ще се оправяш с гаранцията , ако му стане нещо .
-
Здравейте,
по каква причина в режим на разработване (200 часа) 16:9 сканирането трябва да е изключено?
Благодаря и Весели празници!
-
Христослав,
неможе ли да се регистрира в Панасоник и оттам да тече гаранцията?
-
HristoK, аз също гледах подобна румънска "схема", и намерих този сайт, където твоя ТВ струва под 2000лв. с румънското ДДС:
http://ttmag.ro/televizoare-cu-plasm...nic-tx-p50g30e
Разликата в цената между БГ и Румъния специално на G30 е много голяма.
-
Да, разликата е голяма и вместо да дам 1900лв за 46'' от БГ може би ще взема 50'' от Румъния.За да не оставям грешно впечатление, не става въпрос за покупка от онлайн магазини.Бях в Букурещ по други причини и просто минах през 2 магазина да видя за какво става въпрос.Това с ДДС-то го разбрах по късно(че могат да ми го спестят).
Остава въпроса с гаранцията, дали при регистрация в Панасоник ще дадат гаранция за телевизор закупен от Румъния?!?!?!
-
Честно казано се съмнявам да важи промоцията освен ако и там я няма защото тия дни бях в Турция и те също имаха 5 год. Цените бяха малко по-високи от нашите /поне в този магазин/.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от adgj
Здравейте,
по каква причина в режим на разработване (200 часа) 16:9 сканирането трябва да е изключено?
Благодаря и Весели празници!
Защото така телевизора се растяга картината на цял екран ! В противен случай на програми като НВО /SD/които са орязани като резолюция от Булсатком - картината е с черни ивици отстрани и това ще доведе до неравномерно разработване на екрана.
Цитат:
Първоначално публикувано от HristoK
Христослав,
неможе ли да се регистрира в Панасоник и оттам да тече гаранцията?
Попитай Панасоник България по и-мейла и пиши какво са ти отговорили. Според мен гаранцията би трябвало да е международна.
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Защото така телевизора се растяга картината на цял екран ! В противен случай на програми като НВО /SD/които са орязани като резолюция от Булсатком - картината е с черни ивици отстрани и това ще доведе до неравномерно разработване на екрана.
Точно обратното е. Когато е изключена опцията може да има черни ленти, а при включена няма такъв шанс.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Точно обратното е. Когато е изключена опцията може да има черни ленти, а при включена няма такъв шанс.
Да-точно така - не съм го обяснил правилно. С включено 16:9 сканиране разпъва картината на цял екран.
-
и за какво им е този Flash. тъкмо се разбра че бъдещето е HTML5, а тe слагат Flash?! да вземат да сложат един хубав browser и да не се занимават с глупости...
-
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Да-точно така - не съм го обяснил правилно. С включено 16:9 сканиране разпъва картината на цял екран.
Значи в такъв случай, сканирането трябва да е включено при разработване!