Резултати от 1 до 4 от общо 4

Панасоник спира да произвежда телевизори

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2011
    Мнения
    35
    #1

    Панасоник спира да произвежда телевизори

    Panasonic ще се откажат от производството на плазмени телевизори и ще уволнят около 1000 човека заради това, съобщава "Ройтерс". Източник на компанията е съобщил това на агенцията, а причините са, че поделението, произвеждащо телевизори, не е печелившо и се задъхва зад азиатските си съперници като Samsung Electronics.

    Спирането на производството ще стане в края на японската финансова година през март 2012 г. Компанията смята да продаде и фабриката си, произвеждаща LCD телевизори, твърди източникът на "Ройтерс".

    Говорител на Panasonic каза, че компанията има предвид няколко варианта за телевизионния си бизнес, но на този момент няма да обяви нищо.

    Гигантът, произвеждащ електроника, обяви през април, че ще затвори 17 000 работни места и ще затвори десетки фабрики в следващите две години, за да ограничи разходите си и да се освободи от застъпващите се производства, които компанията има, след като придоби конкурента си Sanyo. През юли от Panasonic обявиха, че може да не се изпълнят годишната си цел за продажби от 25 млн. телевизора, а вместо това ще поставят като приоритет печалбите.

    Panasonic и другите японски производители Sony и Sharp не успяват да се справят с конкуренцията от южнокорейските компании Samsung и LG, особено след рязкото поскъпване на йената спрямо другите основни валути. От компанията ще обявят тримесечните си резултати и промените в стратегията си на 31 октомври.

    Източник: Дневник

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    13
    #2

    Re:Панасоник спира да произвежда телевизори

    Panasonic ще спре производството на плазмени панели в Amagasaki. Фирмата също така обмисля продажбата на завод за дисплей с течни кристали в Mobara и съкрати около 1000 работни места.
    Panasonic, заедно с вътрешните си конкуренти Sony и Sharp, се бори да се конкурира с Samsung Electronics Източник: TOKYO (Reuters)

  4. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    28
    #3

    Re:Панасоник спира да произвежда телевизори

    Samusng и LG са водещите марки във ТВ производството.

  5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #4

    Re:Панасоник спира да произвежда телевизори

    Ами японците да си намалят цените и продажбите им ще се увеличат. Плазмите на Панасоник са прекалено скъпи. Шарп и Сони също прекалено скъпи иначе не са лоши телевизори.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Samsung спира производството на OLED телевизори
    От kod във форум Samsung телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 07-05-14, 14:20
  2. Отговори: 6
    Последно: 27-04-14, 16:12
  3. Отговори: 1
    Последно: 20-04-12, 20:34
  4. Отговори: 0
    Последно: 24-11-10, 12:29
  5. MAC-a не спира да ми говори!!!
    От svetlik във форум Общ - хардуер
    Отговори: 2
    Последно: 13-04-07, 11:49

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе