-
Re:Panasonic Plasma TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/
Колегата Христослав имаше в предвид, че някои по малки серии телевизори ползват хардуера на по високите със софтуерно занижени показатели и под "чиптунинг" на телевизорите имаше в предвид да се разработи софтуера от високите серии за по ниските и след флаш да имаш телевизор от високата серия за малко пари. Едва ли някой би тръгнал да пържи фирмуера.Той е зададен от производителя в оптимални граници и едва ли търпи кой знае какви промени.
Да, наистина при колите е съвсем различно.Там дори съм виждал и чип туннинг със занижаване на параметрите с цел икономия на гориво, която почти не се отразява на мощността.
-
Всъщност , LG отдавна процедират така , произвеждат еднакви хардуерно и софтуерно шасита , като за различните модели налагат забрана чрез софтуера на различни екстри . Активирането им е възможно от сервизното меню , разбира се като се знае начинът и се намери ДУ за влизане в сервизното меню . Разбира се и други марки правят така ,Самсунг примерно .
Аналогията с чиптунинг при автомобилите е неуместна , защото там се ползва външно устройство , като се замества компютъра на колата , което е все едно да сложите външен Сет Топ Бокс или Медия Плеър на телевизора .
-
Цитат:
Първоначално публикувано от kokovi4
Колегата Христослав имаше в предвид, че някои по малки серии телевизори ползват хардуера на по високите със софтуерно занижени показатели и под "чиптунинг" на телевизорите имаше в предвид да се разработи софтуера от високите серии за по ниските и след флаш да имаш телевизор от високата серия за малко пари. Едва ли някой би тръгнал да пържи фирмуера.Той е зададен от производителя в оптимални граници и едва ли търпи кой знае какви промени.
Да, наистина при колите е съвсем различно.Там дори съм виждал и чип туннинг със занижаване на параметрите с цел икономия на гориво, която почти не се отразява на мощността.
Даа - точно:)
-
Като не ни интерисува 3D и всички екстри на моделите
реална видима разлика в качеството на картината има ли при пряко сравнение на
PANASONIC 42GT30 с
PANASONIC 42G30 ?
-
Най-накрая се сдобих с дългоочаквания плазмен телевизор. Взех си PANASONIC 42S30E. Радвам му се много! Само трябва да разуча, как да свържа компютъра за него, че малката ми дъщеричка иска да гледа детски филмчета от интернет. Взех си кабел DVI-HDMI, но за съжаление не излиза никакъв сигнал на екрана. Входовете на телевизора ги проверих с Блу-рей плейърчето ми и работят. Остава кабелът, който взех да е дефектен или пък DVI-изходите от PC да са неработещи. Сигурно е обсъждано във форума, така че ще поразгледам. Засега бързам да се похваля с новата си придобивка, която дълго чаках да и дойде реда.
-
Честито и първо си провери дали драйвера на видеокартата си го конфигурирал правилно, преди да купуваш нови кабели и т.н.
-
Кой къде се намира в класацията за най-добри плазми тази година според сайта:
http://www.televisioninfo.com/Plasma.htm
-
Цитат:
Първоначално публикувано от soon
Като не ни интерисува 3D и всички екстри на моделите
реална видима разлика в качеството на картината има ли при пряко сравнение на
PANASONIC 42GT30 с
PANASONIC 42G30 ?
За мен е невидима разликата...за други я има. Ходи в магазина с една флашка и сравнявай!
-
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Това не е само в един магазин.. По мои наблюдения в Технополис Варна има също 1 такъв продавач консултант, а в Техномаркет Варна са 2-ма... и така във всички вериги и магазини.
Аз също писах за такъв случай в другия раздел.
-
Здравейте!
Някой притежател на "плазма" от вас пишещите тук, би ли си купил отново подобен телевизор?
-
Не разбирам кавичките защо са.
Мисля, че над 90% от притежателите на плазми са си или ще си купят пак плазма.
-
Кавички, защото все пак е нарицателно, не за друго:)
-
Цитат:
Първоначално публикувано от tsiven
Кавички, защото все пак е нарицателно, не за друго:)
И с оглед на зададения Ви въпрос, следва че не притежавате такава?
-
Плазма! След това може би лазер!
-
Цитат:
Първоначално публикувано от Dominator
И с оглед на зададения Ви въпрос, следва че не притежавате такава?
Да, не притежавам! Обмислям да се сдобия скоро, много скоро.
Питам, защото съм фен на Panasonic и мисля да си взема плазма, но малко донавиване ми трябва:)
P.S. Да не ме питате този път защо без кавички :wink: