-   
Re:Panasonic Plasma TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/
   Цитат:

Първоначално публикувано от Lance 
 Да, много видимо по-добра картина. Много хора спорят, че видите ли това било само в магазина, а вкъщи като си пуснеш S30 в тъмна стая било същото. Може би ако се гледа само в тъмна стая. Ама надали. А U30 съвсем е слаба ракия според мен (на нивото на Samsung D4, LG PK PV PT от ниските серии, всеки със своите си проблеми). Разбира се, може да питаш и някой друг, който ще ти каже, че като си го пуснеш в тъмна стая и ала-бала портокала.... по-нататък ти е ясно.
При положение, че 50U30 струва с 200 лв. по-малко от 46G30, изборът за мен е пределно ясен - 46G30.
Твърдо не поддържа.

В тоя ред на мисли рекламираният от технополис от няколко дни TX-42UT30E за 1049 български лева имали изобщо конкуренция в лицето на TX-42G30Е с скромните 1500 с отстъпка??? 
Отдавна гледам G/GT серията като средна като възможности и цени ама 50% процента разлика в цената едва ли са 50% разлика в картината???
И реално ли е това чудовище TX-42UT30E ???? 
В сайта на панасоникбг няма такова!!!
Все пак 42 инча на цената на 32 и то 3д!!!
    -   
  Реално е, защото картината му няма нищо общо с G30. Разбирай, картината на G30 е много по-добра. Но, за всеки влак си има пътници.
    -   
  На вниманието на всички ,които ще купуват !
В края на миналата година Технополис пуснаха на промоция 50G20 на 2600лева след няколко дни Техномаркет свалиха цената на 1999лева ,при което аз се възползвах !
Моят съвет е да изберете оптималният момент ,все пак 600 лева са си 600 лева .
И сега може да се получи нещо подобно !
Желая успех на всички !

-   
   -   
  Здравейте,

след дълго четене на темите в този форум (блестящ, поздравления на хората, които са го създали и поддържат!), лутане между различни технологии, марки и модели, ровене из мнения и ревюта в интернет и обикаляне с цел преки впечатления по магазините, започвам да ориентирам предпочитанията си към Panasonic ТX-P50 VT30 (резервен вариант - ТX-P46 GT30 поради липса на 46-инчов модел във VT-серията).

Признавам, че теоретичната и практическата ми подготовка в тази област е слаба и въпреки че сякаш успях да си отговоря на някои по-елементарни въпроси, у мен все още остават някои неясноти с чисто практически характер. Ще се опитам да ги формулирам в няколко конкретни въпроса:

1.	Добър избор ли е ТX-P50 VT30 при наличие на следните условия:
– помещение без достъп на пряка слънчева светлина и относително приглушена светлина в около 80% от времето на работа на телевизора.
- мястото на зрителите е фронтално разположено на отстояние 3,10 метра от екрана 
- възможност за „разработване” на апарата съгласно препоръките (200 часа при облекчени режими и т.н.)
- максимално (в смисъл на екстремно) натоварване с гледане на (различни) телевизионни програми от по 5 часа дневно. В общия случай ще се гледа много по-малко телевизия.

2.	Добре ли е да се напрягам с покупката в околоколедно време (и двата модела са с ограничена наличност в магазини извън София) заради петгодишната гаранция или е по-добре да изчакам с цел да не попадна на неясно къде, как и колко експлоатирана мостра?

3.	Колко слаб е „слабият” вграден медиа плейър на Panasonic? Конкретно – ако в едно от USB-гнездата на VT30/GT30 бъде включен флаш-стик с по-малък от 4GВ mkv-файл (с HD или 3D sbs-съдържание), съдържанието му ще бъде ли възпроизведено коректно и без допълнителни проблеми по отношение на картина и звук? Евентуалните затруднения при възпроизвеждане на субтитри и някои специфични стандарти звук в случая не ме интересуват.

4.	Възможно ли е възпроизвеждането на съдържание от външни 2,5-инчови HDD с USB-захранване (от типа на WD MyPassport, Seagate Expansion и Transcend StoreJet например) или могат да се използват само 3,5-инчови HDD с отделно захранване?

5.	Има ли значение марката и модела на външната памет и как стои въпроса със SSD-носителите?

Благодаря предварително на всички, които искат и могат да помогнат.

Поздрави!

-   
   -   
  За 3D ясно разстоянието за гледане. Ами ако моето разстояние удома е 240-250см, и взема 50VT30, ознаяава ли ,че няма да е достатъчно за 2D понеже повече време ще се гледа то много ясно??
    -   
  Здравейте .Имам намерение да закупя TX-P50G30E. Какво е мнението ви за модела
    -   
  Здравейте,
доста четох във форума ...информирах се ....обмисля ...ще рече мъдрих и изчаквах, но мисля, че накрая дойде време за покупка ....Какво ще кажете за 
 http://www.technomarket.bg/products/...nic-tx-p42s30e
в момента модела е със 150 лева по евтин от технополис .... и дали това е защото нямат запечатки и са останали само мостри ....
    -   
   Цитат:

Първоначално публикувано от vasko23  

Перфектен е. Даже не се сещам за по-добър 50' ТВ в този ценови диапазон, освен ST.
    -   
   Цитат:

Първоначално публикувано от vasko23  

Чуден е, не го мисли. Картината му е сред шампионите за тази година.
    -   
   Цитат:

Първоначално публикувано от cooperworks  
 Здравейте,

след дълго четене на темите в този форум (блестящ, поздравления на хората, които са го създали и поддържат!), лутане между различни технологии, марки и модели, ровене из мнения и ревюта в интернет и обикаляне с цел преки впечатления по магазините, започвам да ориентирам предпочитанията си към Panasonic ТX-P50 VT30 (резервен вариант - ТX-P46 GT30 поради липса на 46-инчов модел във VT-серията).

Признавам, че теоретичната и практическата ми подготовка в тази област е слаба и въпреки че сякаш успях да си отговоря на някои по-елементарни въпроси, у мен все още остават някои неясноти с чисто практически характер. Ще се опитам да ги формулирам в няколко конкретни въпроса:

1.	Добър избор ли е ТX-P50 VT30 при наличие на следните условия:
– помещение без достъп на пряка слънчева светлина и относително приглушена светлина в около 80% от времето на работа на телевизора.
- мястото на зрителите е фронтално разположено на отстояние 3,10 метра от екрана 
- възможност за „разработване” на апарата съгласно препоръките (200 часа при облекчени режими и т.н.)
- максимално (в смисъл на екстремно) натоварване с гледане на (различни) телевизионни програми от по 5 часа дневно. В общия случай ще се гледа много по-малко телевизия.

2. Добре ли е да се напрягам с покупката в околоколедно време (и двата модела са с ограничена наличност в магазини извън София) заради петгодишната гаранция или е по-добре да изчакам с цел да не попадна на неясно къде, как и колко експлоатирана мостра?

3. Колко слаб е „слабият” вграден медиа плейър на Panasonic? Конкретно – ако в едно от USB-гнездата на VT30/GT30 бъде включен флаш-стик с по-малък от 4GВ mkv-файл (с HD или 3D sbs-съдържание), съдържанието му ще бъде ли възпроизведено коректно и без допълнителни проблеми по отношение на картина и звук? Евентуалните затруднения при възпроизвеждане на субтитри и някои специфични стандарти звук в случая не ме интересуват.

4.	Възможно ли е възпроизвеждането на съдържание от външни 2,5-инчови HDD с USB-захранване (от типа на WD MyPassport, Seagate Expansion и Transcend StoreJet например) или могат да се използват само 3,5-инчови HDD с отделно захранване?

5.	Има ли значение марката и модела на външната памет и как стои въпроса със SSD-носителите?

1. Перфектен избор.
2. Вероятно да. След нова година няма да има 5 години гаранция.
3. Препоръчвам, да тестваш на място в магазина с твоя флашка или диск.
4. Да.
5. http://panasonic.jp/support/global/c...usb/index.html
 http://panasonic.jp/support/global/c...ect/index.html

Цитат:

Първоначално публикувано от |CL|NIKI  
 За 3D ясно разстоянието за гледане. Ами ако моето разстояние удома е 240-250см, и взема 50VT30, ознаяава ли ,че няма да е достатъчно за 2D понеже повече време ще се гледа то много ясно??

Аз гледам моят TX-P50V20E от 3,5 метра и 2D картината изглежда добре -зависи от качеството на сигнала на съответната програма.

Цитат:

Първоначално публикувано от govka68  
 Здравейте,
доста четох във форума ...информирах се ....обмисля ...ще рече мъдрих и изчаквах, но мисля, че накрая дойде време за покупка ....Какво ще кажете за  
http://www.technomarket.bg/products/...nic-tx-p42s30e
в момента модела е със 150 лева по евтин от технополис .... и дали това е защото нямат запечатки и са останали само мостри ....

Изборът ти е добър и - да вероятно са останали само мостри.
    -   
  Преди малко бях в ТМ Цариградско шосе и на площадката се мъдреше един кашон с 42S30 съвсем чисто запечатан. Явно не са само мостри.
    -   
  Някой пробвал ли е на UT30E Netgear WNDA3100  дали работи със сигурност.
    -   
  hristoslav2 
А 42" дали ще може да се гледа постоянно от 2,3-2,4 м? Мисля да се насоча към Близу, но ако препоръчаш М-Сат...Мисля да е с Cam модул.