-
Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 4/
За потребителите, които се чудят между 65ST60 и 50VT60 ще си позволя да дам съвет: преценете си разстоянието за гледане!
Аз не съм фен на максимата "Мечо Пух", когато се сравняват модели, които имат разлика в картината и разстоянието не налага непременно, вземане на по-голям диагонал. В момента ..ST60 е добра оферта за тези, които искат много добро качество на картината и голям диагонал на ниска цена. За тези, които искат още по-добро и могат да си го позволят, да се насочат към VT60. A, би трябвало и неговата цена да падне до края на промото с гаранцията.
П.С. Субективно мнение.
-
Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 4/
Да, има резон в поста на @pilot. :)
Хубаво е да се знае отстоянието до телевизора. Ако не е повече от 2-2,5 метра, 50" е максимума, поне според мен.
Има и други фактори. Ако ще се гледа основно телевизия, то трябва да се има предвид, че все още в БГ преобладават и ще доминират каналите с SD сигнал. Този сигнал разпънат на 65"...., можете да си представите какво мазало ще е. Но, ако ще се гледа много HD контент, то всеки инч в повече си заслужава. За гледане на 3D, също.
Та,аз смятам, че закупувайки по-скъпия модел няма да получите процентно много голямо подобрение в качеството на картината спрямо по-евтиния модел, а директните ползи закупувайки по-евтиния модел са по-забележими и пълноценни. Но това си е мое мнение, разбира се. :)
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
Momchil
Да, има резон в поста на @pilot. :)
Та,аз смятам, че закупувайки по-скъпия модел няма да получите процентно много голямо подобрение в качеството на картината спрямо по-евтиния модел, а директните ползи закупувайки по-евтиния модел са по-забележими и пълноценни. Но това си е мое мнение, разбира се. :)
Съгласен! Аз затова в поста пиша: "...които искат още по-добро и могат да си го позволят". Също намекнах, че цената на VT60 не е атрактивна в момента:rolleyes:
-
Panasonic 50ST60 при тази цена и 5 г. гаранция в случая е без конкуренция. Сравнявах го с VT60 не си заслужава голямата цена и няма очевадна разлика в качеството.
-
Колебая се в избора между TX-P65VT65E и TX-P60ZT60E
. Моля, за вашето мнение. Зная,че имат разлика във филтрите TX-P60ZT60E
6 генерация антиотражателен 5 генерация контрастен |
TX-P65VT65E 5 генерация антиотражателен 4 генерация контрастен |
Обработката на картината еднаква ли е ?
П.С.
Притеснявам се, че сега е момента за покупка на плазма, нали ще ги спират....
Не съм фен на 4К телевизори, иначе в този ценови диапазон мога спокойно да се вместя.
-
Panasonic TX-P60ZT65B (ZT60/ ZT) Review
Panasonic TX-P65VT65B (VT65/ VT60) Review
HDTVtest оценява и двата модела с най-високата си оценка - REFERENCE LEVEL. Според мен трябва само да решиш кой диагонал ще ти пасне по-добре.:Drinks:
-
Здравейте, благодарение на вас вече разработвам Panasonic 50ST60:yahoo:. Навързах му домашното кино, свързах се и с рутера си, но как се дисканектва? Имам питане и за домашна мрежа, но ще е в другия раздел. Благодаря.
-
Цитат:
Staykov
Колебая се в избора между TX-P65VT65E и TX-P60ZT60E
Моля, за вашето мнение. Зная,че имат разлика във филтрите
Обработката на картината еднаква ли е ?
П.С.
Притеснявам се, че сега е момента за покупка на плазма, нали ще ги спират....
Не съм фен на 4К телевизори, иначе в този ценови диапазон мога спокойно да се вместя.
ZT60 определено
Доколкото знам са базирани на едно шаси така че би трябвало обработката да е еднаква. Разлика има в настройките от сервизното меню.
Разлика има в озвучителната система. Прочети внимателно 3-ти пост от темата, в краят му има линк с pdf таблица.
Plasma Displays
Plasma Flat Panel Displays
Plasma TVs | AVForums
Will the Panasonic ZT60 be the 'ultimate' plasma TV?
Plasma TV Comparison
-
-
Кофти, но нищо неочаквано.
Но така или иначе, тази технология достигна апогея си и няма какво повече да предложи на потребителя.
От Panasonic така и не се справиха с основни проблеми, които притесняваха повечето хора да си закупят плазмен телевизор - прогарянето, трептенето, консумацията на енергия и др. по-маловажни причини.
Ще видим при това положение, дали Samsung ще пуснат догодина добри плазмени модели от среден клас, или и те ще зарежат тази линия на производство.
Бъдещето е на OLED телевизорите, няма какво да се лъжем.
-
Цитат:
Momchil
Кофти, но нищо неочаквано.
Но така или иначе, тази технология достигна апогея си и няма какво повече да предложи на потребителя.
От Panasonic така и не се справиха с основни проблеми, които притесняваха повечето хора да си закупят плазмен телевизор - прогарянето, трептенето, консумацията на енергия и др. по-маловажни причини.
Ще видим при това положение, дали Samsung ще пуснат догодина добри плазмени модели от среден клас, или и те ще зарежат тази линия на производство.
Бъдещето е на OLED телевизорите, няма какво да се лъжем.
1. За последните 6 години прогарянето беше намалено наполовина.
2. Трептенето се забелязва от само 6% от зрителите.
3. За последните 5 години консумацията на ток беше намалена с 25%.
-
Така е. Но това не променя факта, че не са се справили напълно с тези проблеми, както вече казах. :)
-
Can 4K Ultra HD and OLED save the TV manufacturers? | AVForums - още по темата .
Аз нали се сдобих с едно такова добиче , ако щЪт да затварят :BigGrin - ако преди 5-те год. гаранция да изтекат предаде богу дух , няма да имам нищо против да ми го сменят с 55" 4К олед-че ;) (е тука така маалко се поокапах ама ...) :Drinks:
-
Цитат:
hristoslav2
1. За последните 6 години прогарянето беше намалено наполовина.
1. Ако често се играят игри РС/HDMI и PS3, да се насоча към LCD?
4. Input lag-а май им е доста висок на ST60?
Изкушава ме цената и ако не забелязвам трептенето, бих се замислил, но често играя игри и дали няма да го прогоря със статичните образо (minimap, compas, fifa scoreboard и т.н.)
-
Цитат:
hristoslav2
...
...
Съжалявам за тъпия въпрос, но как да разбера дали съм от тези 6% по отношение на трептенето? Достатъчно ли е да погледам малко рекламния клип, който пускат на плазмите в магазина?