-   Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 4/  За потребителите, които се чудят между 65ST60 и 50VT60 ще си позволя да дам съвет: преценете си разстоянието за гледане!
 Аз не съм фен на максимата "Мечо Пух", когато се сравняват модели, които имат разлика в картината и разстоянието не налага непременно, вземане на по-голям диагонал. В момента ..ST60 е добра оферта за тези, които искат много добро качество на картината и голям диагонал на ниска цена. За тези, които искат още по-добро и могат да си го позволят, да се насочат към VT60. A, би трябвало и неговата цена да падне до края на промото с гаранцията.

П.С. Субективно мнение.

-   Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 4/  Да, има резон в поста на @pilot. :)

Хубаво е да се знае отстоянието до телевизора. Ако не е повече от 2-2,5 метра, 50" е максимума, поне според мен.
 Има и други фактори. Ако ще се гледа основно телевизия, то трябва да се има предвид, че все още в БГ преобладават и ще доминират каналите с SD сигнал. Този сигнал разпънат на 65"...., можете да си представите какво мазало ще е. Но, ако ще се гледа много HD контент, то всеки инч в повече си заслужава. За гледане на 3D, също.

Та,аз смятам, че закупувайки по-скъпия модел няма да получите процентно много голямо подобрение в качеството на картината спрямо по-евтиния модел, а директните ползи закупувайки по-евтиния модел са по-забележими и пълноценни. Но това си е мое мнение, разбира се. :)

-   Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 4/   Цитат:  

Първоначално публикувано от  Momchil  
Да, има резон в поста на @pilot. :)
 Та,аз смятам, че закупувайки по-скъпия модел няма да получите процентно много голямо подобрение в качеството на картината спрямо по-евтиния модел, а директните ползи закупувайки по-евтиния модел са по-забележими и пълноценни. Но това си е мое мнение, разбира се. :)

Съгласен! Аз затова в поста пиша: "...които искат още по-добро и могат да си го позволят". Също намекнах, че цената на VT60 не е атрактивна в момента:rolleyes:

-   Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 4/  Panasonic 50ST60 при тази цена и 5 г. гаранция в случая е без конкуренция. Сравнявах го с VT60 не си заслужава голямата цена и няма очевадна разлика в качеството. 

-   Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 4/  Колебая се в избора между TX-P65VT65E и TX-P60ZT60E

. Моля, за вашето мнение. Зная,че имат разлика във филтрите| TX-P60ZT60E 6 генерация антиотражателен
 5 генерация контрастен
 |  | TX-P65VT65E 5 генерация антиотражателен
 4 генерация контрастен
 |  

П.С.
 Притеснявам се, че сега е момента за покупка на плазма, нали ще ги спират....
 Не съм фен на 4К телевизори, иначе в този ценови диапазон мога спокойно да се вместя.

-   Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 4/  Panasonic TX-P60ZT65B (ZT60/ ZT) Review
 Panasonic TX-P65VT65B (VT65/ VT60) Review

HDTVtest оценява и двата модела с най-високата си оценка - REFERENCE LEVEL. Според мен трябва само да решиш кой диагонал ще ти пасне по-добре.:Drinks:

-   Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 4/  Здравейте, благодарение на вас вече разработвам Panasonic 50ST60:yahoo:. Навързах му домашното кино, свързах се и с рутера си, но как се дисканектва? Имам питане и за домашна мрежа, но ще е в другия раздел. Благодаря. 

-   Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 4/   Цитат:  

Първоначално публикувано от  Staykov  
Колебая се в избора между TX-P65VT65E и TX-P60ZT60E
 Моля, за вашето мнение. Зная,че имат разлика във филтрите
 Обработката на картината еднаква ли е ?

П.С.
 Притеснявам се, че сега е момента за покупка на плазма, нали ще ги спират....
 Не съм фен на 4К телевизори, иначе в този ценови диапазон мога спокойно да се вместя.

ZT60 определено
 Доколкото знам са базирани на едно шаси така че би трябвало обработката да е еднаква. Разлика има в настройките от сервизното меню.
 Разлика има в озвучителната система. Прочети внимателно 3-ти пост от темата, в краят му има линк с pdf таблица.

Plasma Displays
 Plasma Flat Panel Displays
 Plasma TVs | AVForums

Will the Panasonic ZT60 be the 'ultimate' plasma TV?
 Plasma TV Comparison

-   Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 4/ 
-   Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 4/  Кофти, но нищо неочаквано. 

Но така или иначе, тази технология достигна апогея си и няма какво повече да предложи на потребителя.
 От Panasonic така и не се справиха с основни проблеми, които притесняваха повечето хора да си закупят плазмен телевизор - прогарянето, трептенето, консумацията на енергия и др. по-маловажни причини.
 Ще видим при това положение, дали Samsung ще пуснат догодина добри плазмени модели от среден клас, или и те ще зарежат тази линия на производство.

Бъдещето е на OLED телевизорите, няма какво да се лъжем.

Първоначално публикувано от  Momchil  
Кофти, но нищо неочаквано. 

Но така или иначе, тази технология достигна апогея си и няма какво повече да предложи на потребителя.
 От Panasonic така и не се справиха с основни проблеми, които притесняваха повечето хора да си закупят плазмен телевизор - прогарянето, трептенето, консумацията на енергия и др. по-маловажни причини.
 Ще видим при това положение, дали Samsung ще пуснат догодина добри плазмени модели от среден клас, или и те ще зарежат тази линия на производство.

Бъдещето е на OLED телевизорите, няма какво да се лъжем.

1. За последните 6 години прогарянето беше намалено наполовина.
 2. Трептенето се забелязва от само 6% от зрителите.
 3. За последните 5 години консумацията на ток беше намалена с 25%.

-   Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 4/  Така е. Но това не променя факта, че не са се справили напълно с тези проблеми, както вече казах. :) 

-   Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 4/  Can 4K Ultra HD and OLED save the TV manufacturers? | AVForums - още по темата .
 Аз нали се сдобих с едно такова добиче , ако щЪт да затварят :BigGrin - ако преди 5-те год. гаранция да изтекат предаде богу дух , няма да имам нищо против да ми го сменят с 55" 4К олед-че ;) (е тука така маалко се поокапах ама ...) :Drinks:

Първоначално публикувано от  hristoslav2  
1. За последните 6 години прогарянето беше намалено наполовина.

1. Ако често се играят игри РС/HDMI и PS3, да се насоча към LCD?
 4. Input lag-а май им е доста висок на ST60?

Изкушава ме цената и ако не забелязвам трептенето, бих се замислил, но често играя игри и дали няма да го прогоря със статичните образо (minimap, compas, fifa scoreboard и т.н.)

Първоначално публикувано от  hristoslav2  
...
 ...

Съжалявам за тъпия въпрос, но как да разбера дали съм от тези 6% по отношение на трептенето? Достатъчно ли е да погледам малко рекламния клип, който пускат на плазмите в магазина?