-
Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 4/
Цитат:
Първоначално публикувано от
idealist
Моля за разяснение !
Клиент съм на Булсат и имам HD приемник, към който е свързан 50ST60, чрез HDMI кабел от оператора.
При натискане на бутон I (инфо) на дист. на ТВ на екрана се
появява надпис:
HDMI 1
1080 i / 50 Hz
16:9
Същият надпис има и на програмите, на които пише HD. Визирам BTV, Eurosport, NG и други.
Какво означава това ? 50 Hz ?????
1080 i - презредов сигнал, тоест в единият кадър се подават нечетните редове, а в следващият четните/редуват се/. Ти не виждаш това, защото технологията на панела е прогресивна - едновременно показване на всички редове.
Стандартът за телевизионен сигнал в Европа е 50 Hz - такъв сигнал получава сет-топ-бокса на Булсатком, такъв и подава към телевизора.
http://www.hdzona.com/forum/index.php?topic=2016.msg73235#msg73235
-
Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 4/
Я кажете от какво разтояние ги гледате тези 50-ки и как се справят с SD сигнал. Аз бях се засилил на 42st60, но с тази промоция е грхота, а разтоянието от което ще го гледам е 2м. +- 20-30 см. Мнения? Пепоръки?
Благорадя ;)
-
Точно от около 2.30 го гледам моя, преди бях с 42 инчова плазма HD ready, пак Panasonic. На SD сигнал се справя прилично въпреки по-високата резолюция, ако не и по-добре от бившото ми ТВ. Във всеки случай, много по-добре от LCD-тата в този ценови клас. Даже ми малее вече след няколко дни..., отново.
-
Благодаря на Христослав.
Иначе 50-ката гледам от около 2,50м. Вчера изгледах 3 мача, а днес Мото GP и нямам забележки.
-
И аз се оглеждам за 50" плазма на Панасоник та да питам: някой user качил ли е такава плазма на стената? Нещо бая тежичка е и не е ли опасно? Второ-като е на стената ще има ли проблем с охлаждането, особено в жегите през лятото? Някакво изпитано предложение за стойка на стената (в моя случай панел)? Благодаря
-
Един колега е окачил на стената 50ST50 от една година почти и до сега не се е оплакал да е имал някакви проблеми.
-
Единственият "проблем" може да бъде , че евентуално при по-ниски нива на звука и при ярки сцени може и да чуваш повече брум-а от захранването , тъй като ще е по-близо до стената .
-
Цитат:
hivo
И аз се оглеждам за 50" плазма на Панасоник та да питам: някой user качил ли е такава плазма на стената? Нещо бая тежичка е и не е ли опасно? Второ-като е на стената ще има ли проблем с охлаждането, особено в жегите през лятото? Някакво изпитано предложение за стойка на стената (в моя случай панел)? Благодаря
Поставката, която купих се наклана и е дистанцирана телевизора (50' плазма) на 4 см от стената на 1.5 м от пода - заради децата.
Когато избирах си спомням, че имаше предписание от производителя за разстояние от стената. Може би в книжката.
При мен в топлите дни нямаше никакъв проблем с охлаждането, още повече в стаята има климатик и когато стане непоносимо се пуска.
Ако поставката е хубава няма никаква опасност - монтират се с доста дебели дюбели за стената - аз се набрах на нея да я пробвам, а съм 90 кг, и не мръдна.
Иначе с поставката изгубих един ден да търся нещо подходящо и не лудо като цена - 100-200 лв, накрая попаднах на нещо доста добро в технополис.
...
За 5 годишната гаранция направо тайничко завиждам :))) Както бях казал, въпреки че спират производството им, пак щях да купя плазма. За спорт си е най-добрата и достъпна технология.
-
Вчера качих моя 50ST60 на стената - основното условие при монтаж е да има минимум 7см. разстояние от стената до гърба на телевизора, това е препоръка от производителя за да може да се охлажда нормално. Иначе в ТМ-т намерих подходяща стойка на най-добра цена:NEO WS-195 TILT :: Стойки за стена :: Стойки за стена :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
Към нея има комплект дюбели за стенен монтаж, три комплекта *4болта с различна дебелина, най-големите стават точно за захващане към гърба на панела, има включен и малък нивелир за удобдство при монтажа. Абе за 25лв. - чудо:ole, при положение, че оригиналната стойка за стена на Панасоник струва почти 500лв., айде нема нужда!
-
Колеги, защо в Техномаркет няма това промо на Панасоник? Обикновено винаги изравняват цените, но този път нещо се мотат :(
Иначе голямo мислене пада дали 50ST60 или 65 инча, направо ще се побъркам...
-
Цитат:
Lindt Excellence
Колеги, защо в Техномаркет няма това промо на Панасоник? Обикновено винаги изравняват цените, но този път нещо се мотат :(
Иначе голямo мислене пада дали 50ST60 или 65 инча, направо ще се побъркам...
Шоколадов :rolleyes:
Технополис са официален вносител на Панасоник, а Техномаркет май вземат от тях..то и затова имат доста залежали стари модели и избягват да продават плазми Панасоник..За колебанието ти - зависи от дистанцията на гледане..ама както е казал Мечо Пух "Колкото повече, толкова повече" :rolleyes:
hivo
Моят 50V20E, който тежи повече от 50ST60E, е качен на стойка на стената със стойка на SONOROUS – SOUND AND VISION IN STYLE
SONOROUS – SOUND AND VISION IN STYLE
от 3 години и няма никакви проблеми.
-
Май ще заложа на 65 инча си мисля - имам достатъчно място, то 50 инча вече е шир-потреба, а и не искам да купувам след 2-3 години пак по-голям. Аз гледам 42S20 от 2 метра в момента, не съм имал никакви проблеми досега освен гадния филтър на екрана, ще е добър коледен подарък за родителите ми. Oще малко ще помисля... но с тая гаранция просто ме спечелиха на момента:)
-
-
hristoslav2 - аз също съм се насочил към 65 инчовия ST60.
Струва ли си толкова разликата от 15 инча , че да предпочетем VT60 ?
Поздрави.
-
bimbata
Изборът е между по-големият диагонал и по-добрата картина с повече екстри. Въпрос на личен избор и аз бих се поколебал..
VT60 го има и в други диагонали
PANASONIC TX-P55VT60E - 4599 лева
PANASONIC TX-P65VT60E - 7899 лева
- два THX режима (за светла и тъмна стая)
- по-добър контраст и от там дълбочина и триизмерност на образа
- повече възможности за настройки на картината - ISF /Smart calibration
- двойни тунери (T,C,S2)- тоест докато гледаш една програма може да записваш друга
- PIP, PAP
- USB HDD recording
- USB версия 3.0
- вградена скайп камера /отделно камерата струва близо 300лева
- Voice interaction
Таблица с модели 2013
https://forum.setcombg.com/attachmen...het_p48-49.pdf
Тук съм се пробвал да подредя моделите по филтри - според моите предположения. Не претендирам да е вярно.
Генерации филтри в модели по години |
Година ........................ | 2013
..................... | 2012 ..................... | 2011 .................... | 2010 ....................... | 2009 ....................... |
6 генерация антиотражателен 5 генерация контрастен | ZT60 | | | | |
5 генерация антиотражателен 4 генерация контрастен | VT60/GT60 | | | | |
4 генерация антиотражателен 3 генерация контрастен | | VT50/GT50 | | | |
3 генерация антиотражателен 2 генерация контрастен | ST60 | | VT30/GT30 | | |
2 генерация антиотражателен 1 генерация контрастен | | ST50 | | VT20/V20/GT20 | |
1 генерация антиотражателен | | | ST30 | | V10/G10 |
| | | | S20 | |
Година
........................ | 2013
..................... | 2012
................ | 2011
.................... | 2010
.................. | 2009
....................... |