Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница /част 4/
Така , мисля че локализирах причинителя на проблема - HDMI кабела към IPTV приемника на Виваком (или самият СТБ - това ще го установя след няколко дни ползване с новия кабел).
Как стигнах до него :
- изключих всичко свързано към тв от захранването
- извадих всички кабели свързани към тв
- след някой и друг час включих тв свързан само с ресивъра (HDMI) и воала - няма вече надпис "неналична функция" , а си дава възможност за избор на външно озвучаване
- включване на останалите кабели (при изключени от захранване устройства) и пак ядец - "неналична функция" , като дори и СА модула не го откриваше тв
- наново разкачане и изкл. от захранване за 5-10 мин.
- смяна на HDMI кабела от СТБ към тв и сега всичко пак работи ...
Имам известни съмнения ,че самият СТБ също има роля в проблема , но това ще се установи след време , така че ако някой има проблеми с тв и използва iptv от Виваком - да обърне внимание .:Drinks:
Може ли да ми споделите - има ли някъде български магазин където да закупя 3Д телевизор Панасоник Мейд ин Малайзия-Сингапур?
Здравейте,
Искам да ви питам, Panasonic 50ST50 поддържа ли Intel WiDi или Wireless Display - да си ползваш през Wireless телевизора като монитор?
Цитат:
Първоначално публикувано от
zack
Здравейте,
Искам да ви питам, Panasonic 50ST50 поддържа ли Intel WiDi или Wireless Display - да си ползваш през Wireless телевизора като монитор?
Не
https://dlc.panasonic-europe-service...del=TXP50ST50E
Цитат:
paciem
Здравейте,от известно време на тв ейч-ди канали, картината пикселизира. На филми със същата резолюция от хард няма проблеми. Телевизора е ST60. Дали проблема не е в кабелния оператор?
Това което си видял, се нарича макроблокинг, а причината е в ниският битрейт - проблем по трасето.
Цитат:
hristoslav2
Това което си видял, се нарича макроблокинг, а причината е в ниският битрейт - проблем по трасето.
Благодаря за светкавичния отговор. Т.е., ако продължава, трябва да викна кабелджиите, да проверят сигнала. Те от своя страна ще извадят вода от девет кладенеца....
Като ти извадят вода...ти ще им хлопнеш врата и отиваш, при друг.
Цитат:
paciem
Добре,а в какъв диапазон трябва да бъде битрейтът или това което ще ми покажат техниците на тяхната апаратура, за да го няма този проблем?
Те ще замерят силата на сигнала - трябва да е около 60db.
За битрейта - за всеки канал(източник) е различен.
някой да ползва рекордер функцията на плазмата си?
при мен се появиха някои проблеми с четенето на вече записаното съдържание
сега сменям диска на който записвам за да разбера откъде идва проблема
След ъпдета ми се струва , че сдвояването при youtube с андроид устройство става по- бързо , също така и мрежовата връзка с PC се подобри. Сега остава да си сменя рутера Tp link с по-добър модел , който потдържа и 5 гигахерца. Някой с такъв да има ? Последният ми ъпдейт на сегашния ми рутер е несъвместим с st60 и се наложи да си върна старата версия. Плазмата беше невидима в домашната ми мрежа.
Мдаа, с новият фирмуеър при мен, скапаното youtube при най-малък намек за "слаба" скорост на нета и преминава към ниска резолюция на възпроизвеждане. Трих кукита, наново създадох връзка към рутера - не и не. Сдвоявам ТВ-то с рутера отново, влизам в профила си в тюбето с въвеждане на кода от ТВ-то, при първият клип тръгва нормално с HD, но ха е врътнало в средата на екрана, че зарежда, ха е преминало на най-ниска възможна резолюция!? Шиб@на история, някой друг има ли го проблема, дали да не опитам да върна предният фирмуеър с флашка, м?!
може ли да се връща по-стар фирмуеър след като е инсталиран новия?