Отговор: Panasonic телевизори 2015
Цитат:
Първоначално публикувано от
hristoslav2
Зависи..от къде изкарваш звук
- от изхода за слушалки става с всеки усилвател, но регулирането на звука става през менюто на телевизора(меню-звук-слушалки)
- от HDMI порта става ако усилвателя(или ресивъра) поддържа HDMI CEC протокол
Мерси. Това с изхода за слушалки го пробвах, не е практично, по-добре второ дистанционно, ако ще трябва всеки път да се клика по три пъти за контрол на звука :) Явно трябва да търся колони с HDMI-CEC, ако са активни или такъв усилвател. За усилвателя съм почти сигурен, че ще поддържа, за колоните не толкова, а и избора се ограничава. Еми какво да правиш...
Извинявам се, че се повтарям:
Ако ползваш изхода за слушалки, контролираш звука директно от дистанционното без да влизаш в никакви "менюта". Просто правиш следната настройка:
"Меню" - "Звук" - "Настройка говорители" - и избираш "Слушалки".
Последно да не спамим повече темата. :offtopic:
Цитат:
Frogst
При миналогодишните модели има опция за избор откъде да "излиза" звука - "ТВ", или "Слушалки". Ако избереш "Слушалки" (и ползваш изхода за слушалки), регулираш звука от дистанционното, без да влизаш в менюто. Мисля, че и при моделите от тази година е така.
Това не го знаех и става като решение на проблема. Иначе стерео усилвателите нямат HDMI порт, така че остава AV ресивър, но си трябват едни 600 лева.
Цитат:
hristoslav2
Проблема е че при мен в приложението не излиза въобще опция TV Anywhere. Предполагам че нещо панасоник са объркали, или са го спрели за моя модел cx740e,
Иначе самия телевизор си има настройките а и в спецификациите пише че подържа TV Anywhere. Приложението обаче явно е оразано за този модел.
Няма как да е орязано приложението за този модел. Нали ползваш тунерите на телевизора - т.е. не си с външен приемник от доставчика ти на телевизия?
Оказва се че TV Anywhere за таз годишните модели работи с Panasonic media center: https://play.google.com/store/apps/d...avc.diga.wwmoj
Работи без проблеми.
Сега го пробвах - без никакви настройки , само стартирах приложението в телефона и избрах телевизора , а в тв включих опцията (TV Anywhere) - без профили , облаци т.н. си работи . Пробвах обаче на некодиран сат. канал. - утре може да взема СА модул за кодиран канал от кабеларката , че сега само Булсат има към тоя тв .
Миналогодишните модели не "пускаха" кодирани канали през "TV Anywhere" (с "Panasonic TV Remote 2"). Интересно дали с "Panasonic Media Center" ще стане.
Цитат:
svetlio1
Сега го пробвах - без никакви настройки , само стартирах приложението в телефона и избрах телевизора , а в тв включих опцията (TV Anywhere) - без профили , облаци т.н. си работи . Пробвах обаче на некодиран сат. канал. - утре може да взема СА модул за кодиран канал от кабеларката , че сега само Булсат има към тоя тв .
Работи, когато си в локалната мрежа. Когато си извън нея ти трябват да настроиш акаунт.
здравейте имам панасоник 40cs630 c tv anywhere мога ли да го свържа с друг 39ас панасоник като използвам само 1 приемник на виваком апт тв
Цитат:
pim68
здравейте имам панасоник 40cs630 c tv anywhere мога ли да го свържа с друг 39ас панасоник като използвам само 1 приемник на виваком апт тв
Не, не можеш. За целта трябва да ползваш вградените в телевизора тунери, а не сигнал от външен приемник.
Firefoxos Panasonic tévé remek képminőséggel - PROHARDVER! Házimozi teszt
google превод hu to en
Ревюто е от 7 страници има и оптимални настройки.
Хм , в ревюто пишат EdgeLED , а долу в таблицата Direct LED ... ;) От прочетено тук-там - 55" е с EdgeLED поставени странично , само "премиум" серията (май е само за някои избрани вериги магазини) е с Direct LED и "метално" дист. у-е с бутони с подсветка .
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2;751479
Никой от собствениците на модели 2015 не споменава как е с новата OS и какви приложения има
Само това ли са приложенията?
[URL
Ами още съм с досат бегли впечатления , но изглежда и се държи добре - има варианти за персонализация и доста приложения ( само в секция видео са към 50 - друг е въпроса колко са необходими в БГ) . Някои неща като справочника обаче не са мръднали и на милиметър ... и все още на кабеларката ми показва само сега-следващо предаване ... :thumbdn:
Цитат:
svetlio1
Някои неща като справочника обаче не са мръднали и на милиметър ... и все още на кабеларката ми показва само сега-следващо предаване ... :thumbdn:
На пръв поглед е дребно, но много дразнещо и тъпо:029: