Отговор: Покупка на мостра
Кой модел? Аз лично, винаги купувам само мостри!
Успех!!!
Извинявам се, пропуснал съм да го напиша - 55AX630E.
А защо купуваш мостри? Заради по-изгодната цена или има някаква друга причина?
Този ми каза, че първите 200 часа така или иначе се "разработвал" и не работел на максимум.
Този модел не е нещо особено и е 50Хц. Каква му е цената? Да беше записал цифрите след C, щото е от 200 часа нагоре...
Че то 200 часа какво са.... няма и месец (по 10 часа на ден). Ако е на 1500 и нагоре тогава може да се каже че е работил сравнително дълго.
Добре е да се вземе мостра на нов модел , който си сигурен , че не е работил повече от месец-два в магазина - ако нещо не е наред поне е работил достатъчно дълго дефекта да се появи. От запечатан кашон вземаш "котка в чувал" - вярно има гаранция , но самото разкарване из сервизите е проблем.
Мостри, защото всяка запечатка която съм отнасял по-късно ми е правила проблеми. А, така тези задължителни 300-400 часа работа в случая помагат. Моите съм ги взимал на м/у 400-500 часа. Минаха години и всичко е перфектно. Гаранцията е от момента на покупката, така че щом след проверката всичко е О.К. действай.
Цената е 1599лв с -5%, т.е. 1520лв.
Иначе се спрях на него главно заради ограничения ми бюджет. Уж гледах, че го дават среден клас. Исках да е поне 55", затова ми препоръчаха да бъде с 4К.
Philips 58PUS6809/12 също влизаше в бюджета ми (от Техномаркет за 1599лв), но прочетох доста негативни мнения за марката. А и HDMI портовете бяха само 1.4, т.е. 4K на 24Hz
В спецификациите на 55AX630E пишеше 1200Mhz, а за 4K поддръжка през HDMI 2.0 пишеше 50/60Hz.
За до 1600лв не можах да намеря други предложения с 55", 4K, 3D и HDMI 2.0.
Като цяло се навих да го взема, ще се надявам, ако нещо стане, да е докато е в гаранция. Дано изкара 4-5 години, докато дойде време за нов. В крайна сметка и на 3000 часа да е, ако животът му е поне 40 000, не е чак толкова зле.
Лично мнение: за 4К за сега е далече. Ти най-добре си определи, какво ТОЧНО-? ще гледаш най-много??? Philips-а който споменаваш е добър за парите и размера си.
Виж по-подробно този до като се чудиш!
http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-P...0E-LED/p/15467
Да, наистина чух доста противоречиви неща за 4К дали си струва, или не. Даже видях една графика, според която 55" при 3м разстояние са точно на границата между това дали има смисъл, или не от 4К.
Но гледах 4К клипчета и ми се сториха доста впечатляващи. Струва ми се, че успявам да усетя разликата с FHD и реших, че по-добре да има 4К, за да не съжалявам после, че няма.
Philips-ът доста ми хареса, само липсата на HDMI 2.0 ме разубеди. Освен това също е мостра в Техномаркет, но пък вероятно е на по-малко часове, защото моделът е по-нов.
P.S. Гледах 55CS630E, но точно липсата на 4К ме отказа, предвид че 55АХ630Е е с 400лв по-евтин и има 4К...
Всички очаквания за 4К и т.н за макс качество ще се появят достъпно след 2-3-4 години, така че...
Обърни внимание също и този:
http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-P...0E-LED/p/15466
Всички миналогодишни модели от нисък и среден клас нямат HDMI 2.0. Такъв получиха след ъпдейт само моделите от високият клас.
При таз годишните модели нещата стоят другояче - някои вече имат 2,0а
За този бюджет само базови UltraHD модели...
PANASONIC-TX-50CX680E 50Hz
SAMSUNG-UE-48JU6440
Не знам дали се води среден или висок клас, но HDMI 2.0 на Panasonic AX630 от 2014 беше същественият плюс пред Philips PUS6809, който макар и среден клас от 2015 е само с HDMI 1.4
Иначе посечените от теб модели са ми малки.
А, чудесно, ами още по-добре тогава. Аз живеех с убеждението, че AX630 е от началото на 2014, а PUS6809 е от края на 2014. Явно е обратното.
Така или иначе реших да го взема този АХ630, а явно дори не е толкова стар, колкото си мислех.
Благодаря на всички за коментарите!