Здравейте, харесах си един LED Panasonic в Технополис, но имаха само мостра (предполагам че по тази причина цената е толкова ниска). Единият от служителите ми е познат и твърди, че телевизорът е бил изкаран преди 1-2 месеца, макар че моделът е от 2014г. Огледахме го заедно много добре - няма никакви драскотини, изгорели пиксели или нещо подобно. Дори батериите за дистанционното и touch pad-а си бяха опаковани и явно не са използвани.
Проверихме също и в сервизното меню часовете работа - пишеше С, което според него означава, че е работил по-малко от 400 часа (А било до 199 часа, В до 299 часа, С до 399 часа, D до 499 часа и т.н.). И след С-то наистина имаше 3, но цифрите май бяха 4, а не 3.
Не ми пречи ако е работил 300 и нещо часа, но се опасявам да не е работил 3000 часа. Има ли въобще как модел от 2014 да е направил над 3000 часа? Въпреки че въпросният познат служител каза, че LED имат по-дълъг живот от плазмите и, че в най-лошият случай е 40 000 часа, а аз така или иначе си имам 2 години гаранция и ако има някакъв проблем ще ми го оправят. Отделно, честото включване и изключване можело да бъде по-вредно за телевизора от това да работи по-продължително време.
Вие какво ще ме посъветвате? Обещаха да ми го пазят днес до края на деня.