Panasonic обяви днес решението си да прекрати губещото производство на течнокристални панели (LCD) за телевизори, предаде Ройтерс. Така единственият японски играч в сектора ще остане Sharp.
По план, в края на септември тази година Panasonic ще спре LCD производството в завода в град Химеджи, остров Хоншу. Предприятието работи от 2010 г., но не успя да излезе на печалба, заради силния ценови натиск от страна на южнокорейските и китайски конкуренти.
Прекратяването на производството на LCD за телевизори e част от по-мащабен план на Panasonic за съкращаване на губещите дейности с цел подобряване на финансовите показатели.
Заводът в Химеджи ще продължи да работи, като се съсредоточи върху пускането на екрани за автомобилни панели и медицинско оборудване. Общата площ на панелите, произвеждани в завода всеки месец, ще намалее четири пъти.
В момента предприятието произвежда 810 хиляди 32-инчови панела за телевизори ежемесечно. В някои телевизори на Panasonic вече се използват панели на корейската LG Display.

Източник:https://technews.bg/article-91399.html