Пловдив, днес по-късно А1 ще изпратят техник, но не беше особено любезен .
Пловдив, днес по-късно А1 ще изпратят техник, но не беше особено любезен .
Пловдив 410MHz 6900Ks/s 64QAM
Добре е да тестваш как се държи телевизора на ефирна телевизия.
DVB-T
Със сигурност се установи, че не са проблема настройките, които набедих. Направих Hard Reset и ми даде грешка в Self Chek мисля. Идеи? Дали да не го флашна и ако да, от къде да си сваля файла?
Определено не си жена.
Влязъл си в сервизното меню и си пуснал селф чек.
HEVC декодирането е в червено и показва някаква грешка 3
SOS защитна верига и отстраняване на неизправности
При възникване на аномалии в уреда се задейства веригата "SOS Detect" и телевизора се изключва. Изключване означава изключване на сигнала TV_SUB_ON. Индикаторът за захранване на предния панел ще светне, показвайки веригата, в която е открита аномалия
Телевизионни кодове на Panasonic (Panasonic TV Blink Codes)
Телевизорите Panasonic имат вградена верига за диагностика на неизправности. Ако възникне неизправност в някоя от вътрешните вериги, фърмуерът в телевизора ще го открие и изведе грешка под формата на мигащ светодиод. Точната грешка е представена от броя мигания във всяка серия от мигания. Като използвате този код за грешка, можете да диагностицирате проблема с телевизора, без дори да го отваряте.
Първо, уверете се, че преброявате правилно миганията - това е много важно за правилната диагностика на проблема.
За да направите това, изключете телевизора, след което го включете отново и пребройте колко пъти светодиодът мига.
Повторете процеса, за да потвърдите, и след това потърсете кода за грешка в таблицата по-долу. Това много бързо ще диагностицира
проблема и да ви каже каква платка трябва да бъде заменена или поправена.
Внимание: Кодовете са различни за различните шасита. Пример с модели 2014
https://www.manualslib.com/manual/14...page=42#manual
https://www.manualslib.com/manual/14...page=47#manual
Фирмуер от тук
https://av.jpn.support.panasonic.com...uk_cis_05.html
Този пост е редактиран от hristoslav2; 28-07-19 в 10:52.
профила е на мъжа ми, който не е в страната. Но иначе си прав, и според него много не съм жена , когато се заинатя с проблеми, които не са по силите ми. Бай тъ уей имам някакво инж. образование, което никога не съм ползвала. Отивам да чета - 3 пъти мигна, а при следващ пуск 13 мисля -трудно се броят. Ще се оставя на техници явно. Много благодаря за помоща отново.
Този пост е редактиран от vassili; 27-07-19 в 23:27.
Включвам се само за информация на следващи пациенти - след разговор със сервиза на Panasonic и консултация с познат добър техник на място - диагнозата е Main Board. Проблема е, че в Пловдив не откривам кой да отвори този калибър телевизори, та ще се наложи да търся начин за изпращане към София.
Моят съвет е да поразпитате приятели и познати за препоръки относно кадърен сервизен техник.
Официалните сервизи няма да се занимават с ремонт на модули, а ще поръчат борда директно от Panasonic. Оттам си правете извода относно цената на ремонта.
Успех!
Точно с Роял Електроникс говорих и помолих поне в Пловдив да ми свалят платката за да не се чудя как да го транспортирам до София, отговора беше: няма да се навият... чудо. Ако някой може да предложи техник или друг сервиз с по-смели майстори в Пловдив може на съобщение да метне инфо.
Вече не се ремонтират платки, а директно се подменят.
Изключи телевизора от контакта.
Разкачи всичко свързано с него.
Освободи масата и постели отгоре и някаква мека покривка - може и одеало
Постави внимателно телевизора легнал с дисплея надолу.
Свали задният капак.
Запиши модела (поредица от букви и цифри по ръба - TNP.....) или снимай зелената платка с портовете от дясната страна.
Търсиш модела в гугъл и поръчваш (задължително за модел 800Е, в никакъв случай за британският 802B!)
Получаваш и подменяш...
Какъв е проблемът да ти го отремонтират в Пловдив ?
Този пост е редактиран от hristoslav2; 02-08-19 в 23:52.
Продължавам да съм жена и това, което сте описал не мога да го направя, но точно така си го представям, че се случва и не разбирам защо се оказва сложно. Говорих само с Роял и те си го поискаха в София. Днес ще опитам с ЛАС сервиз.
Отказа на Роял за Пловдив не го разбирам, явно нямат тук компетентен човек.
Техника, който ми препоръчаха от няколко места и е много добър, каза че няма толкова голяма работна и площ, а дори да я махне и смени, новата платката трябва да се "обучи" - това ми обясниха и от Роял Сервиз - затова им трябвал целия телевизор. Ще опитам с другите контакти, които сте дал и дано някой препоръча още някой вариант, поне избор да имам.
Определено не мислех, че такава ТВ драма ще се окаже смяната на платка.
Драмата не е смяната на платката, а това, че на никой не му се занимава. Защото е голвма играчка.
И никакво значение няма дали сте момиче, жена, мъж и т.н.
Нямали работна площ - смешници!
Познавах едно време в Пловдив собственик на сервиз с фамилия Хашек. Аз съм му изгубил координатите вече, защото от Битовия комбинат до Панаира се преместиха преди поне 10 години. Беше официален сервиз на Pioneer. Най-вероятно вече синът му се занимава със сервизна дейност, ако въобще развива такава.
Изпратите ли телевизора неизвестно къде извън Пловдив, не се знае в какво състояние ще ви го върнат. Имам предвид освен ремонта, дали няма да е с надран екран и корпус, липсващи/подменени ненужно части и т.н. Не, че ако попаднете на мърлячи на място, няма да е същото...
Успех!
Този пост е редактиран от Gena_bs; 03-08-19 в 15:38.
vassili
Ако пазиш оригиналният кашон - чудесно, ако ли не, трябва да го опаковаш добре - картон, стреч фолио...
Вносителите сключват договор със сервизите за поддръжка. Явно не им се плаща за договори със сервизи в 10-те най-големи града в България, затова и поддръжката е само в София.
Само сключилите договор имат парола за достъп до сервизният сайт на марката, откъдето може да изтеглят ръководства или да направят справки.
Тук има сервизно ръководство за модела
https://elektrotanya.com/panasonic_t.../download.html
Трябва и FW за съответната модификация и панел.
Може да се наложи и директно програмиране през сервизен порт, за което трябва кабел и софт отделно.