Здравейте на всички,
от доста време си търсих телевизор и една от причините да се спра на този модел Панасоник TX-58GX810E беше стойката, понеже мястото ми е ораничено и не искам да го окачвам на стена. Като цяло от телевизора съотношение цена - телевизор съм доволен, но има едно много голямо НО!.
Имам проблем със свързването на DVR. Използвам HDMI кабел - и предния телевизор по този начин беше свързан.
Но не иска да се свърже Панасоника, какво ли не правих, смянах портове, различни кабели слагах, изключвах - включвак устройствата и не иска - като дам телевизора на съответния HDMI дава си черен екран все едно нищо не е открито и до там!
Портовете не са изгорели, понеже си взех и DVD, което е свързано посредством HDMI кабел и там няма проблеми - има си и звук и картина.
Дали незнайно защо има някакво несходство между двете устройства или просто се нуждае от някаква настройка телевизора?
---
Преди малко посетих магазина с DVR-a, с 4К hdmi кабел зарежда за 10-15 секунди картината с камерите и пак изчезва- черен екран!
Свързахме го към LG, Sony - никакви проблеми. Явно Панасоник са се изложили с тези HDMI портове и това си е.
И все пак ако някой има някакво решение на проблема ( което ме съмнява ) ще се радвам да го прочета.
Ако няма такова решение, най-вероятно ще го върна телевизора и разочарованието ми към конкретните модели ще е огромно.
Хубав ден!![]()