Проблем с гаранцията на телевизор Панасоник
Здравейте, бях си купил телевизор панасоник от технополис преди 3 години с 5 години гаранция, скоро се наложи да го закарам на сервиз, защото спря да работи, а въпросът ми е следния от сервиза казаха че не са им пратили част, която трябва да сменят, а вече стана един месец, обадих се в технополис и те ми казаха че имали право по закон 3 месеца да ми държат телевизора в сервиз, какво бихте ме посъветвал да направя
Отговор: Проблем с гаранцията на телевизор Панасоник
Аз доколко помня е 30 дни периода, ако не са вкарали някоя "поправка" скоро ... , но обикновено споменаването на КЗП върши работа . :)
А може директно към тях (КЗП) да се обърнете.
Частите пристигат до седмица от централният склад....стига сервиза да е дал заявка и извършено плащането ако е извънгаранционен.
https://kzp.bg/data/content/u/9/uplo...rebitelite.pdf
да си го НАХАКАТ.след един месец или парите,или нов.имах подобен случай с ЛГ и ми дадоха нов.
Според мен отново говорим за гаранция плюс от търговеца (застраховка), а не официална от производителя.
Авторът на темата нека уточни дали това е гаранция към вносителя Panasonic или допълнително платена застраховка към Технополис, респективно ЗК с която работи..
Ако е второто, то трябва да си прочете внимателно полицата на последната какви са точно условията по нея.
От сервиза са длъжни, съгласно ЗЗП да отремонтират телевизора в рамките на 30 дни.
Като не могат, издава се официален протокол по образец, че стоката не подлежи на ремонт и с него отиваш в магазина, за да се разправяш.
Дилемата е парите или нов телевизор от същия, или съпоставим модел спрямо актуалната продуктова линия.
Надявам се, че имаш официален документ от сервиза или магазина, на коя дата телевизорът е постъпил за ремонт?
Без него ще чакаш, докато на някой му дойде желанието за работа.
Успех!
Сервизна информация - Panasonic България
От сервиза издават протокол, в който е описано какво си им предал(телевизор, дистанционно, кабел, кашон...) и на него има изписана дата, телефон за връзка и име на лицето което е приело телевизора.
Ето този протокол не мога да го взема, защото него пращат от централния офис на панасоник
Ти го подписваш в два екземпляра - един за тях и един за теб. Ако не си го взел, утре обратно при тях за такъв, иначе нямаш никакво доказателство, че си им дал телевизора си и могат да те мотат....
Колегата вероятно имаше предвид протокола, че не могат да отремонтират тлевизора. Не приемно-предавателния от сервиза.
И така и не написа дали има все пак последния подписан.
Попълни формата за контакт:
Свържете се с нас (panasonic.eu)
Явно съвсем са ни за*бали от Panasonic.
Язък за прекрасната компания и нейните марки!
Доколкото съм запознат законово при гаранционен проблем се иска вписване в журнал за рекламации на търговеца. От датата на това вписване трябва максимум за 30 дни да се ремонтира уреда или замени с друг за същите пари. За да предявите претенции за срокове пред КЗП трябва да е изпълнено това условие и да имате доказателство с датата на вписване. Иначе могат да ви мотаят както искат.