Между 7 и 9 серия има доста съществени разлики друг е въпроса дали си струва разликата в цената.Първоначално публикувано от lazarus18
Между 7 и 9 серия има доста съществени разлики друг е въпроса дали си струва разликата в цената.Първоначално публикувано от lazarus18
Точно така е но аз никъде не открих да се продава модела 7762 даже и филипс-българия питах но не се внася .
Те и 2-та са 7-ма серия, но най наистина 7762 не го продават никъде. Иначе наистина 9-та серия е още по-напудрена, но вече парите скачат необосновано много.Първоначално публикувано от madmaxx
Моя грешка помислих,че става дума за 96 и 77
Абе и аз едно време слагах крушка зад Юноста, ама не е същотоПървоначално публикувано от lazarus18
Не казвам че Филипс са измислили топлата вода, но просто си патентоваха технологията и само те си я ръгат из телевизорите - на необоснована висока цена, ама на това викат "обиране на каймака".
Докато китайците не набарат технологията и не почнат да бълват, ще е така с цените...![]()
painmaster,
Напиши ми, моля те кой е този магазин в Бургас за лампите! Може и на лични, да не го сметне някой за реклама!
Eddie,
В каталозите на Metz и Loewe от преди 4 години съм виждал Ambilight на CRT TV.
Не знам какво точно са патентовали Philips, но май е някаква доработка или точно определен източник, може би. Обаче определено динамичният Full Surround Ambilight просто изморява очите и според мен става само за цветомузика към музикални клипове. Друг е въпросът за промяната на интензитета на светене на бялата светлина. Това е просто изпълнение на ергономичните изисквания относно избягване на умората на очите при продължително гледане на дисплей. Разсеяната светлина, идваща зад екрана.
Gena_bs, за амбилайта на Филипс бях чел още 2001-ата година, проекта тогава им беше за геймърски монитор. Не съм ровил подробно в нета, но мисля че бяха патентовали технологията още тогава. Иначе нямаше логика другите марки да не пуснат поне по един модел.
А по въпроса за динамичният амбилайт и изморяването на очите - ами то и силният звук е вреден за слуха, ама никой не си купува 5W усилвател...
Лично аз бих го използвал само при гледане на филми. За новини или другите предавания няма смисъл...
Eddie,
Имах предвид, че динамичния натоварва без нужда и периферното зрение, като кара зеницата да се адаптира към интензитета на два източника на светлина. В случая - основния екран и амбилайта.
Не твърдя, че Philips са патентовали нещо чуждо, но посочената от мен 2003 година беше примерна. Освен това Metz и Loewe на времето ползваха доста нещица от Philips - кинескопи, чипсети и т.н.
А сравнението ти със силния звук не е подходящо в случая, защото е основна функция на усилвателя, докато амбилайта е "гъделче". Освен това какво можеш да кажеш за аудиофилите с лампови усилватели клас А с мощност между 10 и 25W на канал?