-
Re:Philips LCD / Faq , обсъждане, мнения
Цитат:
Първоначално публикувано от ddim
Не знам дали ще мога да го върна утре е четвъртия ден от както съм го взел.Нещо друго не може ли да се направи?
Oще днес опаковай телевизора пак в кашона и отиди в магазина-говори с управителя кажи че не си доволен от ТВ и смени твоя
PHILIPS 47PFL5604 1,999.00 лв
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052688
за този
PHILIPS 42PFL8404H 1,999.00 лв
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09053131
цената е еднаква и не трябва да имаш проблеми със замяната!
-
Обадих се по телефона в Техномаркет и управителя ми каза,че от 8404Н имало само две бройки в България,една в Сандански и една в Русе.Обещаха да се обадят като получат и нямало да има проблем със смяната до края на седмицата.Аз все пак ще следя в сайта им.
-
:Drinks: Сега остава да почакаш 3-4 дни докато го докарат. Модела 8404 е наистина добър-ще останеш доволен от картината а и от екстрите в него. Пиши как се развиват нещата.
-
Според мен правиш грешка като смаляваш размера. Наистина скока в качеството е голям с 8404, но като сложиш по-малкия у вас ще съжалиш на момента.
Помисли за 47 7404.
-
Нямаше да искам смяна но имам чувството,че процесора му е малко слаб за този размер екран понеже замазването го забелязвам когат се налага обработка на повече данни,тоест при движение на образи в едър план.Някой колеги ми казват,че така ставало като се гледа от близо,но аз го гледам от4,5м.А 47 7404 ми надхвърля доста определения за целта бюджет.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Според мен правиш грешка като смаляваш размера. Наистина скока в качеството е голям с 8404, но като сложиш по-малкия у вас ще съжалиш на момента.
Помисли за 47 7404.
PHILIPS 47PFL7404H - 2599 лв
Цената е къде,къде над бюджета му..Ще трябва доста да доплати.
-
Philips New LED TV Models 2010:
PHILIPS 19PFL4505
PHILIPS 22PFL4505
PHILIPS 32PFL4505
PHILIPS 40PFL5505
PHILIPS 40PFL5705
PHILIPS 40PFL7505
PHILIPS 40PFL7705
PHILIPS 46PFL5505
PHILIPS 46PFL5705
PHILIPS 46PFL7505
PHILIPS 46PFL7705
PHILIPS 55PFL5505
PHILIPS 55PFL5705
PHILIPS 55PFL7505
PHILIPS 55PFL7705
-
Цитат:
Здравейте,
От 15.01.2010г. съм собственик на Филипс 47 PFL5604H и май вече съжаляжам за избора си.Харесаха ми параметрите му за тази цена,а и търсех нещо подобно.В къщи съм на булсатком и картината е сравнително добра,но забелязвам едно насичане/или замазване не мога точно да го определя/ при движение на образите особенно като са в по-едър план или когато камерата се движи,а хората или предметите са на място.В магазина не забелязах да има такива проблеми. Нормално ли е това за този клас телевизори?
Колега как са ти кабелите. Аз имам два подобни(виж в подписа ) и единия е с САМ модул другия е с приемник от кейбълтел за цифровата. Разликата в картината е огромна. Този с модула е с много по добър образ и това мазане при него е много по-малко(абе направо си го няма).Верно е че моите са по-малки. Както ти казаха и по-назад - НЕ НАМАЛЯЙ РАЗМЕРА. Аз си мислех че 42 инча са много, но сега се озъртам за 52.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от emil2564
Колега как са ти кабелите. Аз имам два подобни(виж в подписа ) и единия е с САМ модул другия е с приемник от кейбълтел за цифровата. Разликата в картината е огромна. Този с модула е с много по добър образ и това мазане при него е много по-малко(абе направо си го няма).Верно е че моите са по-малки. Както ти казаха и по-назад - НЕ НАМАЛЯЙ РАЗМЕРА. Аз си мислех че 42 инча са много, но сега се озъртам за 52.
Кабелите са от Булсатком 5 броя/3 за видео и 2 за звук/и мотажа е от тях.Преди малко му пуснах едно оригинално DVD и мога да кажа,че наистина разликата е огромна замазването почти не се забелязва.След малко ще му пусна и fulHD през компютъра да го видя как ще се държи.Но все пак ще се гледат повече телевизионни канали на този TV и утре ще пробвам с други кабели.
-
Цитат:
Кабелите са от Булсатком 5 броя/3 за видео и 2 за звук/и мотажа е от тях.Преди малко му пуснах едно оригинално DVD и мога да кажа,че наистина разликата е огромна замазването почти не се забелязва.След малко ще му пусна и fulHD през компютъра да го видя как ще се държи.Но все пак ще се гледат повече телевизионни канали на този TV и утре ще пробвам с други кабели.
Извода е(според мен) че телевивизорите са ни хубави, а просто в БГ няма хубав сигнал( то и за цифровата има какво още да се желае).
Незнам какви са ти кабелите, но определено пробвай със други. Не знам и как стои въпроса със свързването със Булсаткома, но ако има друг начин пробвай. УСПЕХ
-
Здравейте,
Преди няколко дни смених стария ми Samsung 40' LCD - HD Ready, с Philips 42PLF8404.
За гледане на филми ползвам устройство Popcorn А-100, с което до сега гледах основно 720р филми, тъй като телевизора не поддържаше 1080р.
Проблема е, че и при новия телевизор филмите с формат 1080р, изглеждат почти еднакво, както тези с 720р на стария: картината е, как да се изразя, някак "зърниста", особено в по-тъмните участъци, а не чистия образ на който се надявах. Пробвах и обратното и с изненада открих, че почти няма разлика в качеството между един и същ филм в 720р и 1080р формат (съответно ~4 и 11-18 GB .mkv). Пробвах какви ли не настройки и на телевизора и на Popcorna (изключване/включване на всякъкви формати, честоти, подобрения, при един и същ филм и в двата формата)- ефект почти никакъв. Чесно казано очаквах много повече от телевизора и тъй като ми се струва най-малкото нелогично да няма разлика в образа между два съвсем различни по "мощтност" модела, като с единия, който е с 2 години по нов, 100 Hz, FullHD и филм в 1080р формат да получавам аналогична картина със стария телевизор, HDReadyq 50 Hz и 720р, реших да се консултирам с вас, дали това е нормално или просто аз съм много взискателен? Дали толкова са му "силичките" на Popcorn-a или на телевизора? Дали HDMI-кабела (мисля че беше HAMA ~25 лв) е причина за загуба на качеството? Дали това сd дължи на .mkv - компресията, която не може да достигне прекрасното качество на BlueRay, което ми демонстрираха в магазина и към което се стремя:)?
Благодаря предварително!
-
pecko12, от какво разстояние го гледаш? За да усетиш някаква разлика от резолюцията в тоя размер трябва да си на 1,50 -2 метра от екрана.
Нали си сложил плеъра да подава 1080р сигнал?
Тази зърненост винаги я е имало. Тя е от самия филм, но ти не си я виждал досега заради ниската резолюция на панела и файла /720р/.
Даже при някои филми тя умишлено се добавя за по-кинематографско усещане.
-
PHILIPS 32PFL5404/H е на цена 799 лв в Техномаркет, но го няма навсякъде. Дали са мостри?
Какви са недостатъците на този модел?
-
От вчера/19.01/има нова версия на фърмуера за модели 2009 на Филипс: 000.026.069.000.Разгледах бегло какви промени има,ето : Q5431_0. 26.69.0
1. TV switched off by itself after 2 hrs of operation.
2. All user settings (e.g. delta volume) are lost after channel installation/update.
3. TV displays a message „Scrambled program‟ when switching from Free-To-Air (FTA)
channel to a pay channel
Доста съфорумци се оплакват,че им гасне телевизора или пък след ъпдейт се изтриват запаметените канали и други настройки- от Филипс твърдят че са оправили проблема с този фърмуер!
-
Някой слагал ли е новия софтуер. Какви проблеми оправя и създавали нови. Нали имаше такъв виц. Всеки ъпдейт оправял старите и проблеми и създавал нови за следващия. Ако може да обясните на български какво точно прави този ъпдейт ще е много добре.