-
Re:Philips LCD / Faq , обсъждане, мнения
На сайта на ХАМА всичко е с много по-висока цена, чанти, мишки, кабели и какви ли не др. джиджавки. А иначе, най-евтино се взима от вносителя за България - Вали, това е моят кабел - http://shop.vali.bg/product.php?ProductID=1052 само, че този е 1м. Продава се във вакумирана полиетиленова опаковка, а не "насипно" и мога да споря с всеки, че няма по-добър кабел в България на тази цена за 2 метра!!! Покрай яда ми с първия кабел на ХАМА съм преровил интернет магазините, ценовите листи, *маркетите и знайни и незнайни още магазинчета за "кой е аджеба" най-добрият HDMI кабел до 50лв!!! Колкото и да е субективно да сравняваш само по външен вид, материал, "видимо" качество, смея да твърдя, че съм взел най-доброто от това, което се предлага на пазара ни за тези пари.
Само за пример, цената на този кабел във Вали е 43,20 лв: http://shop.vali.bg/product.php?ProductID=1061
В Технополис го продават за 65лв. - http://www.technopolis.bg/b2c/app/di...454E)/.do?rf=y Което си е съвсем друг ценови клас за кабел, само заради по-висока цена някъде.
Като ходих в Денси, цените има бяха същите като във Вали за кабелите, но предлагаха само по-евтините модели.
venci79 като нямаш артефакти и проблеми с кабела, значи няма нужда да го сменяш. При мен първият кабел беше просто неизползваем.
-
Здравейте,
Много се радвам, че се повдигна въпроса за HDMI кабели, т.к. се чудех към коя тема да си отнеса въпроса.
В събота си взех 47PFL8404, както ме посъветваха някой от съфорумците(благодарности за което :bravo). Вчера си купих HDMI кабел от ТМ - NEO v.1.3b 1.5m за 7.00лв за да свържа едно старо LG-DVD плеарче(мисля че беше LG DN 192H или нещо такова). Проблема е че насича звука, картината е ок. Въпроса ми е на какво може да се дължи това - кофти кабел или...? За съжаление не успях да го пробвам с друг диск, както и да пусна PC-то със същия кабел, но все пак да питам ако някой се сеща от какво може да е?
-
Rockwell а тез феритите каква работа вършат?
-
Направи малко повече проби. Пробвай с няколко филма, пробвай без да е включен ъпскелинга на ДВД-то.
Много е възможно да е от кабела обаче. Това е адски ниска цена за какъвто и да е кабел.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от venci79
Rockwell а тез ферита каква работа вършат?
Не те знам как си с английския, но тук е обяснено най-добре: http://en.wikipedia.org/wiki/Ferrite_bead
Най-общо казано филтрират високочестотния шум/смущения в електрическите вериги. Пречат за навлизане на смущения към ел. уреда от външната среда. Не претендирам за коректност, някой по-запознат може да ме коригира. :) Сигурно си ги виждал на доста кабели, особено на тези към мониторите на компютрите.
-
Даа ще се наложи малко повече да се тества.
В тази връзка имам още едно питане. Имам преходник DVI-HDMI, който си вървеше с VC на PC-то, който е от този тип:http://www.pccables.com/images/01761.jpg
Въпроса ми е ще икарва ли аудио сигнал от PC-то или трябва да е от този тип:http://en.dogeno.us/wp-content/uploa...adapter-lg.jpg за да е възможно това?
-
Зависи каква ти е видео картата.
Ама насочи въпроса си към темата за свързване на компютър.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от Rockwell
На сайта на ХАМА всичко е с много по-висока цена, чанти, мишки, кабели и какви ли не др. джиджавки. А иначе, най-евтино се взима от вносителя за България - Вали, това е моят кабел -
http://shop.vali.bg/product.php?ProductID=1052 само, че този е 1м. Продава се във вакумирана полиетиленова опаковка, а не "насипно" и мога да споря с всеки, че няма по-добър кабел в България на тази цена за 2 метра!!! Покрай яда ми с първия кабел на ХАМА съм преровил интернет магазините, ценовите листи, *маркетите и знайни и незнайни още магазинчета за "кой е аджеба" най-добрият HDMI кабел до 50лв!!! Колкото и да е субективно да сравняваш само по външен вид, материал, "видимо" качество, смея да твърдя, че съм взел най-доброто от това, което се предлага на пазара ни за тези пари.
Само за пример, цената на този кабел във Вали е 43,20 лв:
http://shop.vali.bg/product.php?ProductID=1061
В Технополис го продават за 65лв. -
http://www.technopolis.bg/b2c/app/di...454E)/.do?rf=y Което си е съвсем друг ценови клас за кабел, само заради по-висока цена някъде.
Като ходих в Денси, цените има бяха същите като във Вали за кабелите, но предлагаха само по-евтините модели.
venci79 като нямаш артефакти и проблеми с кабела, значи няма нужда да го сменяш. При мен първият кабел беше просто неизползваем.
Колега , малко се измести темата , но аз ползвам такъв : http://www.risk.bg/bg/products.php?cid=542&pid=1867# ! имам и с феритни пръстени , версия 1.3 , и струва 18 лв ! :yahoo:
-
Здравейте,
От Пловдив съм, на кабелна тв ДЦЦ, като съм включил кабела директно в твто и ползвам цифровия тунер. Каналите бнт, бтв, нова и диемите са на носеща честота 658.00 MHz наживо.
Същите канали могат да се хванат и на други честоти но със закъснение +1, +2, или +3 часа.
Та въпроса ми е следния: след като съм запаметил каналите които вървят наживо например тези от честота 658.00, мога ли едновременно да запаметя в списъка с програми и тези които са изместени? Защото в момента ако му дам да търси чрез ръчно въвеждане на честотата например 730.00, там са каналите +1 час, тв ги записва върху старите. Пробвах да ги преименувам но пак си ги запаметява вурху предишните. И се чудя защо е така след като са различни носещите честоти.
Дано да съм бил ясен, някой ако има решение или и при него е така пишете.
ТВ 37PFL5604
-
Цитат:
Първоначално публикувано от penkoi
Здравейте,
От Пловдив съм, на кабелна тв ДЦЦ, като съм включил кабела директно в твто и ползвам цифровия тунер. Каналите бнт, бтв, нова и диемите са на носеща честота 658.00 MHz наживо.
Същите канали могат да се хванат и на други честоти но със закъснение +1, +2, или +3 часа.
Та въпроса ми е следния: след като съм запаметил каналите които вървят наживо например тези от честота 658.00, мога ли едновременно да запаметя в списъка с програми и тези които са изместени? Защото в момента ако му дам да търси чрез ръчно въвеждане на честотата например 730.00, там са каналите +1 час, тв ги записва върху старите. Пробвах да ги преименувам но пак си ги запаметява вурху предишните. И се чудя защо е така след като са различни носещите честоти.
Дано да съм бил ясен, някой ако има решение или и при него е така пишете.
ТВ 37PFL5604
Проблема вероятно е в транспондера /настройки/предаващ на честота 733,00 .
Малко балсам на душата за собствениците на Philips - в тази марка в днешно време най-добре е реализиран режима на работа автоформатиране на изображението, предполагащ универсално решение за "всичко":
"автозапълване" (при преключване от канал на канал изображението запълва целият екран, пропорциите на картината при това не се запазват), било то "автомащабиране" (изображението се форматира по височина без изкривяване на пропорциите с добавяне на полета по краищата).
По въпроса за работата на режимите за автоформат в телевизорите от други марки, може да се направи извода, че там нещата са печални:
- в LG и Pioneer - автоформат отсъства, като такъв - само ръчно;
- на Panasonic, Samsung и Sharp - първоначално се анализира за наличие на управляващ сигнал WSS, ако го няма - картината се разтяга до запълване на екрана (пропорции 4:3 изкривени) - аналог на режима "автозапълване" на Philips;
- на Toshibа - изображението се форматира без изкривяване на пропорците - за 4:3 се добавят полета по краищата - аналог на режима "автомащабиране" на Philips.
-
Здравейте
Споделям с Вас поредния странен случай с моя 32pfl5624h.След 1 месечно чудене защо дистанционното на булсатския приемник вечер отказва да бачка,установявам че това се случва само на загасена лампа в стаята,светвам лампата и всичко си работи.Преди 2 вечери се сетих да пробвам като изключа на ТВ функцията 'светлинен сензор' дали ще има промяна и ОК.. всичко си дойде на мястото...работи булсатското дистанционно вече и на тъмно :).Със предишния ъбдейт на фърмуера ТВ се изключваше сам след 2-3 часа работа,с новия фърмуер изключването се оправи но се съмнявам че се появи пък този страничен проблем. Започвам да си мисля че човек като си купи ТВ май е най-добре да не надгражда фърмуера,защото може да се превърне в една машина за тестване на разработчиците на Филипс...
-
Цитат:
Първоначално публикувано от naiven
Здравейте
Споделям с Вас поредния странен случай с моя 32pfl5624h.След 1 месечно чудене защо дистанционното на булсатския приемник вечер отказва да бачка,установявам че това се случва само на загасена лампа в стаята,светвам лампата и всичко си работи.Преди 2 вечери се сетих да пробвам като изключа на ТВ функцията 'светлинен сензор' дали ще има промяна и ОК.. всичко си дойде на мястото...работи булсатското дистанционно вече и на тъмно :).Със предишния ъбдейт на фърмуера ТВ се изключваше сам след 2-3 часа работа,с новия фърмуер изключването се оправи но се съмнявам че се появи пък този страничен проблем. Започвам да си мисля че човек като си купи ТВ май е най-добре да не надгражда фърмуера,защото може да се превърне в една машина за тестване на разработчиците на Филипс...
а при сони как е
-
аз пък си купих кабел DVI-HDMI 5м. от Кауфланд за 16 лв.
и нямам никакви проблеми!!!
в Кауфлад щанда за кабели, всичко е доста евтино!
-
Днес се появи някакъв странен проблем и не мога да определя дали е от кабелния оператор или нещо от телевизора - изчезнаха ми каналите от 1 до 4 и от 7 до 12, няма ги в менюто, когато натисна някоя от дадените цифри ми изписва "Каналът не е инсталиран". Телевизорът е PFL5604H
-
И при мен става така, когато оператора спре някой канал, той изчезва от менюто. Ако направиш пълно сканиране проблема се оправя.
Аз пък забелязах, че часовника изостава и през 3-4 дни трябва да го сверявам. При вас има ли го този проблем.