-
Re:Philips LCD / Faq , обсъждане, мнения
Цитат:
Първоначално публикувано от loshdancho
Доколкото чета тук , PHILIPS не произвеждат матрици . Някой знае ли, колко дълъг е техният живот ? Вече изпитвам съмнения , че не е много .
Моята е на 3396 часа !!!! :081:
След като изтеглих софт за калибрация (мерси lazarus18 просто трябваше да прегледам по обстойно форума) и си играх 2 дни.
какво получих :контраст- 36;яркост- 100;цвят- 50; оттенък RGB всичко по- 85; R-black, G- black по- 7; телевизорът възпроизвежда максимално гамата на сивото но картината е страшно бледа .при други стойности губя тоновете на бялото сиво или на черното сиво .
Тези стойности саадски нелогични. Ако това 100 на яркостта е максимума, то има нещо сбъркано. То е ясно, че на този модел за да изкараш детайл в черното трябва доста да осветлиш и черното заминава, но чак на макс е прекалено.
-
1 Прикачен файл(ове)
Здравейте всички, не знам дали съм попаднал на точното място, но имам проблем с картината на Philips LCD телевизор 37PFL5604H , когато е включен към лаптоп ACER Aspire 5530 чрез HDMI. В неопределен момент картината става жълтозелена, после се оправя сама или я оправям като изкл. TV. Човекът , който ми продаде лаптопа го пробва на LG и каза , че няма никакъв проблем. Моля за помощ преди да го връщам /телевизора/
-
http://www.isaneri.it/bg/TestDVD1_08.zip
[b]Яркост /Brightness/.
Тази настройка коригира нивото на черния цвят и влияе само на тъмните тонове. Идеята е да се настрои така че да се постигне максимално ниска стойност на черното, но без да се загубят детайли в тъмните области.
Пуснете схемата Set contrast от горния диск и мърдайте Brightness докато числото 16 се открои от 1. Разликата трябва да е минимална. Проверете дали разликите между 16 и 18/20... също са видими.
Контраст /Contrast/.
С тази настройка се регулира нивото на светлите тонове.
Докато сте все още на същата схема използвайте Контраст-а да направите числото 239 да се откроява от 254 и 235.
Аз затова пиша ,че съм си играл 2 дни и резултата и на мен ми се струва нереален но какво това се прави това е факт и аз не твърдя че ми харесва
-
ikom, виж връзките(поразбутай) на HDMI кабела или пробвай с друг.
-
Цитат:
http://www.isaneri.it/bg/TestDVD1_08.zip
[b]Яркост /Brightness/.
Тази настройка коригира нивото на черния цвят и влияе само на тъмните тонове. Идеята е да се настрои така че да се постигне максимално ниска стойност на черното, но без да се загубят детайли в тъмните области.
Пуснете схемата Set contrast от горния диск и мърдайте Brightness докато числото 16 се открои от 1. Разликата трябва да е минимална. Проверете дали разликите между 16 и 18/20... също са видими.
Контраст /Contrast/.
С тази настройка се регулира нивото на светлите тонове.
Докато сте все още на същата схема използвайте Контраст-а да направите числото 239 да се откроява от 254 и 235.
Аз затова пиша ,че съм си играл 2 дни и резултата и на мен ми се струва нереален но какво това се прави това е факт и аз не твърдя че ми харесва
От какво подаваш сигнала към телевизора докато правиш настройките с този ДВД диск?
-
Цитат:
Първоначално публикувано от ikom
Здравейте всички, не знам дали съм попаднал на точното място, но имам проблем с картината на Philips LCD телевизор 37PFL5604H , когато е включен към лаптоп ACER Aspire 5530 чрез HDMI. В неопределен момент картината става жълтозелена, после се оправя сама или я оправям като изкл. TV. Човекът , който ми продаде лаптопа го пробва на LG и каза , че няма никакъв проблем. Моля за помощ преди да го връщам /телевизора/
Ами като за начало -пробвай с друг кабел.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
От какво подаваш сигнала към телевизора докато правиш настройките с този ДВД диск?
PS,ATI RADEON 9250, BS player 2.51, DVI -HDMI
-
Купих нов, по-къс кабел 1,50 м.,старият беше 5 м. Същата работа. Използвах и другите HDMI входове, без промяна.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от ikom
Купих нов, по-къс кабел 1,50 м.,старият беше 5 м. Същата работа. Използвах и другите HDMI входове, без промяна.
Явно имаш проблеми с HDMI порта. Носи го за ремонт.
-
Цитат:
PS,ATI RADEON 9250, BS player 2.51, DVI -HDMI
Подозирам, че проблема идва от там и компютъра не подава правилно сигнала.
Само за проба опитай да запишеш тоя диск и виж дали резултата ев същия.
Може да опиташ и с този диск, който вече е за HD сигнал, какъвто е по-вероятно да ползваш през компютъра.
Почети темата, която ти давам:
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=948496
-
Мерси пак ! :)
С това мнение ме подсети, да прегледам настройките на видеокартата. :RTFM:
Контраста и яркостта бяха defalt с малко корекция и всичко си дойде на мястото :ole :Drinks:
Не бях обърнал внимание ,че има настройки -COLOR (RGB ,ЯРКОСТ И КОНТРАСТ)
:081: VIDEO ( OVERLAY/VIDEOVISION (RGB ,ЯРКОСТ И КОНТРАСТ) :Drinks:
П.С . Приложих диска за калибриране но калибрирах ATI-то след това PHILIPS после пак ATI пак PHIL.....
П.П.С Задал съм телевизора за монитор -1 постоянно, ако ако е втори не знам дали ще стане по същия начин
-
-
здравейте купих си днес PHILIPS 42PFL5604H/12 инттересува ме как да си настроя каналите през двб-ц тунера трябват ли ми някакви допълнителни кабели или направо кабела на кабелната се включва скарт трябва ли ми от оператора ми казаха да настроя страна финландия и да сканирам щели да излязат 120 канала ?
-
честито :Drinks:
Прочети си книжката с инструкциите!
Вкарваш антеният кабел и сканираш.
Настройка на цифровите канали
* Бутона с къщичката на дистанционното...
* По-нататък: Конфигурация -> Настройка -> Настройка на канала -> Автоматична настройка
* Бутон "Начало".
* Изберете "Пренастройка на каналите"
* Изберете страна с подръжка на нужният режим на предаване (Финландия)
* Изберете "Кабел" (за DVB-C) или "Антена" (за DVB-T)
* Натиснете бутон "Настройка" (НЕ "Започни")
* Режим на скорост на предаване ( избрах ръчно и я указал в откриващия се пункт долу, може да узнаете от вашият кабелен оператор или пробвате да намерите автоматично )
* Скорост на предаване (въведете скорост)
* Сканиране честоти (избираме "Пълно сканиране")
* Аналогови канали (ако искате, аналоговите канали да бъдат в същият списък, както и цифровите и да не ви се налага да превключвате между тях чрез менюто, то избирате "Вкл.")
* Избираете "Готово"
* Натискате "Започни" и може да отдъхнете... За дълго.
-
ежим на скорост на предаване ( избрах ръчно и я указал в откриващия се пункт долу, може да узнаете от вашият кабелен оператор или пробвате да намерите автоматично)
засега само това ме притеснява сега сканира ама понеже не знам каква е честотата и не съм я писал ама дано да стане