-
Re:Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
HDTV Test измерват черно 0,03 при Самсунг след калибрация и то на модел безLED подсвртка..
Това, че не са забелязвали неравномерна подсветка е добра новина.
2PFL5605H http://www.flatpanelshd.com/news.php...&id=1279009235
- после калибровки измеренный уровень черного составил 0.03 cd/m2, что по заявлению автора являтся лучшим результатлм среди всех LED-телевизоров без локального затемнения. (для примера, уровень черного на плазме Pioneer KURO составляет 0.02 cd/m2, правда автор честно говорит, что он может быть и ниже, т.к. их тестовое оборудование имеет ограничение
-
Колеги, имам следното питане: Според вас кой е по-сполучливия избор м/у 8404 и 7605? Каква е разликата м/у тях като гледам, само матрицата, 8-та серия от миналата година е с ЛГ матрица, а 7-ма от 2010 е с Шарп. Другите параметри са им еднакви, все едно са сменили само матрицата и миналогодишната 8-ма серия е станала сегашната 7-ма. Кажете кой според вас е по-добрия вариан, защото като гледам дилемата е м/у по-големия зрителен ъгъл на S IPS и по-доброто черно на UV2A.
-
За какъв диагонал става дума.
-
Само да ти кажа че 7 ма серия също е с матрица на LG, това за матрица на SHARP е пълна лъжа!
-
Да бе, LG са се избили да правят 40-инчови матрици.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от drniki
Само да ти кажа че 7 ма серия също е с матрица на LG, това за матрица на SHARP е пълна лъжа!
37''- LG
40"- Sharp
42"- LG
46"- Sharp
-
Благодаря на hristoslav, да допълня 32-LG!
-
-
Добре нека да кажем, че говорим за 40" 7605 е с Шарп, а 8404 с ЛГ. Та питам кой според вас е по-добрия модел, гледайки им съкратените характеристики са еднакви. Въпроса е завъртян, и ако имаше отговор в по-предните страници на темата не бих го задал, още повече редовно чета форума от година и долу горе съм наясно с нещата, без да претендирам за експертност. Въпроса е кой по-технически спецификацие по-добр и с какво, и при кой картината е по-добра въпреки, че това е субективно, на един едно му харесва на друг друго, на въпроса за картината най-вероятно би отговорил някой, който има 8404 във вкъщи и е виждал как свети и 7605.
-
40PFL7605H/12 е леко подобрена версия на 42PFL8404H/12
Хардуерно разликата е в новият видеопроцесор , Led подсветката и новата матрица.
С всяка изминала година дадена серия слиза едно ниво надолу.
-
sisan кой е по-добър ти ще кажеш. Питай очите си и усещането за максимално качество! В случая бих избрал 8404. Тия контрасти, нива на черно и всички екстри ги забрави. Всичко е ала-бала. Само ти можеш да кажеш кой е твоя модел. Ние можем горе-долу да те светнем, но за мен и другите едно е хубаво, а при тебе може да те дразни.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
40PFL7605H/12 е леко подобрена версия на 42PFL8404H/12
Хардуерно разликата е в новият видеопроцесор , Led подсветката и новата матрица.
С всяка изминала година дадена серия слиза едно ниво надолу.
Мда аз така виждам нещата, ако ЛЕД подсветката и нейната прословута "равномерност" не ме дразни толкова много, то избора се свежда до 7605, който в общи лиини е тунингована версия на 8404, ако пък е целия на петна като хиена, то 8404, лошото е, че 8404 не мога да го видя предваритело, а мога само да го взема, но пък за сметка на това 7605 мога да го разглеждам, колкото искам. Но трябваше все пак да ви попитам, защото за това е форума да си помага ме. Все пак благодаря за мнението ви.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от soon
sisan кой е по-добър ти ще кажеш. Питай очите си и усещането за максимално качество! В случая бих избрал 8404. Тия контрасти, нива на черно и всички екстри ги забрави. Всичко е ала-бала. Само ти можеш да кажеш кой е твоя модел. Ние можем горе-долу да те светнем, но за мен и другите едно е хубаво, а при тебе може да те дразни.
Момче, с този постинг ти закри форума и дискусията! :)
Има си обективни неща в телевизионната и всички други техники, както и субективни. Всеки субективно може да реши кой от обективните критерии и параметри е важен или не, так-че, не примитивизирай с ала-бала :)
-
-
Цитат:
Първоначално публикувано от soon
Papiloti от всичко прехвалено из тези форуми и официални сайтове до сега съм открил само 5% реална истина. Един вика ей този ти е телевизора, друг - трябва да има ей такъв контраст. Гледаме, гледаме и от коментираните цифри нищо не се вижда. Обръщаш се и виждаш наританото моделче от такива като теб, анулира лидерите по всички показатели. Такива ми ти работи.
Моментално ме категоризира, направо си гениален! :)
Да споделиш подробно критериите си за избор на телевизор?
Колко време ти трябваше за да се определиш с последния закупен?