-
Re:Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
Относно модела на Philips телевизор - тук ще чуеш достатъчно мнения за да си избереш най-добрия модел според нуждите и възможностите ти и, предполагам, че ще бъдеш доволен от избора си!
За съжаление, безжичния вход на телевизора е донякъде ограничен, както откъм хардуерни възможности, така и откъм софтуер и няма да ти донесе твърде голямо удоволствие в ползването:
- DLNA клиента поддържа доста видео-формати, но някои популярни не се поддържат, например контейнера MKV
- някои high-end аудио-формати също не се поддържат
- максимално-допустимият Data Rate, който се поддържа от DLNA клиента е около 5000 Kb/s
- достъпа до файловете на DLNA сървъра е доста примитивен и не позволява лесно зареждане на необходимия файл в големи библиотеки
- достъпът до youtube или други видео-библиотеки е пълен, но софтуера, който управлява Интернет интерфейса е примитивен и бавен
В този смисъл, аудио/видео файловете следва да се подават по HDMI (от компютър или медия-плейър) и само по този начин могат да се ползват пълните възможности на телевизора!
От гледна точка на потребител на компютърна техника с опит, какъвто се оценявам :), считам, че най-слабото място на съвременните серии на Philips е обслужването на интерфейса и софтуера:
- концепцията на интерфейса и софтуера е създавана от неудачници - олигофрени или от ученици (или старци), които не са сядали пред компютър или са стигнали до Windows XP (sorry, не искам да обидя никого)
- достъпът до различните менюта и подменюта не е последователен и в много случай не е ясно какво се очаква да стане след натискане на бутона
- въвеждането на текст (налага се от време на време) е изтезание
- пултът за управление на сериите xx04 (на сериите 2010 не знам) не е интуитивно конструиран и, въпреки, че стои много добре в ръката, не удобен за управление на телевизора, налага се непрекъснато да се търсят бутони, а на някои местата им са направо грешни
- предният ми телевизор, модел 32pw9765 от преди 10-ина година, имаше определено по интуитивен и бърз интерфейс, че и по-удобен пулт (ясно е, че новите телевизори имат повече функции) :)
Според мен, съвременните концепции за управление и интерфейс на телевизорите вече са безумно остаряли. В момента, идеаланата за мен концепция за обслужване, е интерфейса на телевизора да се проектира на екрана на моя iPhone и основното управление и настройки на телевизора да става от там (нека има отделно и пулт, няма да ми пречи). Осъзнавам напълно, че производителите на телевизори нямат никакъв интерес от подобни удобства за потребителя. Но времената се менят, дори и за най-големите! Примери - навсякъде, сега се сещам за Nokia
-
Ambilight Spektra 2?
Това какво е - подсветката назад към стената ли ?
-
Цитат:
Първоначално публикувано от gog067
Ambilight Spektra 2?
Това какво е - подсветката назад към стената ли ?
Да.
Philips-58pfl9955h12
http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-3...-teardown.html
-
Здравеите,имам PHILIPS 32 PFL 8404 на които след ъпгреид на фърмуера се влоши картината.Стана по замазана.Някои може ли да ми изпрати по стари версии 0.26.70.0-0.26.76.0 Със коя според вас работи наи добре.Благодаря предварително.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от rivaldoo
Здравеите,имам PHILIPS 32 PFL 8404 на които след ъпгреид на фърмуера се влоши картината.Стана по замазана.Някои може ли да ми изпрати по стари версии 0.26.70.0-0.26.76.0 Със коя според вас работи наи добре.Благодаря предварително.
rivaldoo
В началото на темата/в поста за фирмуер/ съм написал ,да си пазите на компа всички версии на фирмуера ,които сте свалили. Причината вече си я разбрал....
Сега остава да се надяваш ,някой да ти прати /който е бил достатъчно предвидлив/ или да чакаш 1-2 месеца за нова версия.
-
Пробвай тук
http://www.4shared.com/dir/36028821/..._firmware.html
Не е мой архива, така, че бъди внимателен!
Успех :)
-
Имам всички ,но са за 42PFL8404h12.
-
Предложете алтернатива на 42“ Philips TV 42PFL8404H , имам предложение за един на цена от 1150 лева втора ръка , в гаранция.
Има ли нещо пo-дoбро на пазара за 1150 лева, плазма или LCD full HD?(ще се връзва и към PC...)
http://www.dandg.bg/bshop/product_in...c31719dc123b55
-
Цитат:
Първоначално публикувано от inom
Имам всички ,но са за 42PFL8404h12.
Едни и същи са за всички диагонали 32/37/42/PFL8404h12
-
Цитат:
Първоначално публикувано от rivaldoo
0.76 и 0.75 за 32PFL8404 може да ги намериш тук http://dox.bg/files/dw?a=2cdf514964
-
Благодаря ви за помоща!Имам и проблем със NET TV.Като му задам свързване към NET TV на екрана се появява СВЪРЗВАНЕ.....и толкова.Колкото ида стои не се свързва.Полуцява си данните от рутера.Ако може някои да помогне.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от l_zarev
А за 5xx4 серия дали някъде няма архив. Събирам ги за да направя пълен архия, защото някои ми липсват.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от gadinoid
А за 5xx4 серия дали някъде няма архив. Събирам ги за да направя пълен архия, защото някои ми липсват.
Съжалявам, тези лично съм си ги запазвал за подобни случаи.
-
Един малък архив:
http://vikra.data.bg/p/files/TV%20PH...2032PFL5604H12
Сваляни са от официалния сайт. В имената на файловете са добавени версията и датата на излизане.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от vikra
Браво :bravo виждам че и сервизното меню си си свалил.