Благодаря, няма да се вторачвам.
Преглед за печат
Благодаря, няма да се вторачвам.
Това е по-скоро някакъв фабричен дефект на матрицата или можеби мъртъв пиксел, защото пишеш че го виждаш на светъл фон. Ако е заседнал, трябва да го виждаж и на тъмен фон. Ако не те дразни, не го сменяй, няма да се задълбочи проблема. Ако окото ти е все там, имаш 3 дни да решиш.
Като изключим тези "кахъри", доволен ли си от картината?
Все още не съм се отпуснал а и нямам база за сравнение, досега бях с кинескоп Сони. Кабелната (от Мегалан) е доста размазана но гледах "Аватар" на 720р от флашка и ми хареса.
Ще ми се да му направя някакви настройки - яркост, контраст, цветове...можеби по мека картина, да не боде очите. Четох в DIGITAL VERSUS препоръчителни параметри за калибрация на 40PFL5507, но след обновяването на ревюто, заради сменената на матрица, не ги намирам.
Здравеите колеги, имам проблем с 42 FL 3007 1080p като натискам дистанционото светодиода на телевизора мига но дотам неможе да го командва телевизора пускам и гася само от штепсела помислих да му сложа нов формуер през усб но дистанционото като не командва тв-то какво да правя преди месец му бях сложил новя фирм но проблема започна сега.Да не е влезнал някакъв заштитен режим
gggng
Пробвай пак, като изключиш тв от контакта за 5 минути , извади и свързващите кабели на свързаните към телевизора уреди или кабелна.
После пак го включи без да свързваш уредите с телевизора.
Ако пак не става - занеси го в сервиза.
pdonev, като елементарна настройка го слагаш на режим "Кино" и изключваш всички подобрители с изключение на Хц. HDNM, ако ти допада:rolleyes: го остави на мин. или го изключи. Остротата също е въпрос на вкус:rolleyes: Аз ти препоръчвам 1-2 за СД, 0-1 за ХД.
Къде точно да го търсим този трицифрен код (400) на 5507? Днес бях в ТМ и гледах един такъв, но никъде не видях лепенка долу вдясно (гледано отпред на телевизора). Лепенката в предната част на екрана ли е или отстрани? В моя случай нямаше нито отпред, нито встрани.
Значи на телевизорите, които аз гледах, беше не отстрани а залепен отдолу на панела, точно по средата.
Днес ходих да си сменя бройката 40PFL5507 заради бед пиксел в Технополис. Извадиха ми друга също се оказа с бед пиксел огледахме и мострата и тя си имаше бед пиксел.
Все на Шарп панели.(Проверих и с фотоапарата на макро...). С това се приключиха бройките в магазина.
Съгласиха се да ми върнат парите, браво! но аз реших първо да отскоча до "Зора".
В магазин Зора продават модела 5507 с 2 броя активни 3D очила но със Самсунг матрица с panel cod 396 както го е описал hristoslav2.
Та, взех си мойта си бройка с Шарп панела и се прибрах.
Можеш ли да я снимаш тая пуста лепенка, че утре пак смятам да ходя? Ако не те затруднявам много :)
Здравейте, имам нужда от помощ, защото вече се отчаях.... :cry:
Имам ТВ 42PFL4307K/12, купих и hdmi кабел, защото с wi-fi-адаптора мн ме дразнеше, и изгледах 1-2 нормални филма... Обаче искам да пусна и 3Д - компютърът е свързан директно с ТВ-то, пускам 3Д филма през Total Media Theatre 5, филмът тръгва обаче няма 3Д...
Следващото нещо е, че взех компа и отивам да видя видеокартата - викам си, явно от нея ще е. А човекът в сервиза вика, че каквато и карта да сложа на компа, 3Д няма да излезе на ТВ-то, защото може само от плеър, директно вързан към ТВ-то. Вярно ли е това?
Знаех си, че има нещо тънко, щом продават 40PFL5507/K12 с два чифта очила! Такъв ми бил късмета :) Телевизора преди 3 дена ми се ъпдейтва и засега не мога да открия какво се е ъпдейтнало. Само дето ме учудва по някой път, когато съм му вързал лаптопа и нещо цъкне вътре ( явно реле) и телевизора угасне и след малко отново се включи. Връзката между лаптопа и ТВ-то е чрез HDMI.Не зная на какво се дължи и ако някой знае, ще му бъда благодарен.
Прекалено много внимание обръщате на това дали е с Шарп или Самсунг панел - разликата не е толкова голяма и ако има се дължи повече на настройки съобразени с Шарп панел . ТВ си също така препоръчителен и със Самсунг панел.
Благодаря ти за добрите думи и успокоението. Имах нужда да ги прочета, нали знаеш психологически как действуват. ТВ-то е меко казано отлично за тези пари и въобще не съжелявам за избора си. Е..., малко де..., за размера! Ама като се сетя, че бях тръгнал да взимам 32" и бързо ми минава:)