Отговор: Philips LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/
Цитат:
Първоначално публикувано от
mzivanov
Как да изкарам инфо за текущо и следващо предаване на даден тв канал? Пробвах с настройка на каналите с държава Германия, след това с *****, сега съм с Швеция, е няма и няма! Тв-то е 42PFL7008s.
EPG-то си работи нормално при зададена страна Германия (със съответната разлика от 1 час, но с това се свиква бързо), а някъде по-назад в темата имаше и коментар, че опцията работи и при задаване България. Сигурно ли е, че доставчикът ти осигурява нонстоп тая информация? Питам, защото предишният ми доставчик често се издънваше (и) в това отношение, та трябваше да звъня и питам съседи. Сега е лесно при наличието на 2 телевизора...
Отговор: Re: Philips LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/
Цитат:
svetlio1
Бихте ли постнали снимки на задния панел на тв (с входовете) и на адаптора - да видим какъв е тоя различен стандарт.
Извинявам се за късния отговор., Входа в тв. е женски, но много по тесен от мъжката скарт-букса която "уж" е била за него.
Прикачен файл 12488Прикачен файл 12489
Благодаря за информацията господин docev. Може би трябваше да попитаме "Момче ., КАК ДА ГО СВЪРЖА. ;) Тв-то на снимката която hristoslav2 e постнал не е 40pfl5537/12h Качил съм реалните снимки на моя "проблем" Буксите НЕ съвпадат.
Телевизора ми е 5527, същия като този на снимката е, преходника е точно този и на мен ми коства поне 5 минути докато успея да го вкарам. Просто не се сещам какъв беше номера, че мина повече от година, така работи 5 дни и си сложих CI модул.
И според мен е трудно да са объркали преходника - едва ли правят различни модели преходници - вижте да не би да се опитвате да го вкарате обратно и дали просто самите пластмаси на корпуса не са леко разместени , с което да възпрепятстват вкарването на преходника. :Drinks:
1 Прикачен файл(ове)
Ето го куплунга мини scart. Гарантирано влиза в куплунга на 40pfl55x7.
Връщам си думите за Автозапълването, че работи коректно. Сложих си CONAX карта и с DVB-C тунера на програми като Nova, Diema, коите са 4:3 при пускане на филм с ленти отгоре и отдолу се получава супер гадния дефект, че ми оставя отдолу една огромна черна лента, а отгоре ми изрязва всичко, че даже и в повече.
Същия ефект се получава и при Автомащабиране.
На СКАРТ-а работеше доста по-добре.
Опцията да настроя отделно за SD и HD канали мащабирането не ми върши работата поради различния аспект на SD програмите, където се и получава проблема.
И имам един въпрос, къде е скрита опцията за пренареждане на вече сканираните канали? Никъде не намерих опцията, нито пък съветите на първа страница помагат. Говорим за 42PFL6008 (2013г).
Правят се каналите фаворити и се подреждат по реда на избирането . След като е включен листа на предпочитаните вече могат да се пренаредят.
Цитат:
Suren
Връщам си думите за Автозапълването, че работи коректно. Сложих си CONAX карта и с DVB-C тунера на програми като Nova, Diema, коите са 4:3 при пускане на филм с ленти отгоре и отдолу се получава супер гадния дефект, че ми оставя отдолу една огромна черна лента, а отгоре ми изрязва всичко, че даже и в повече.
Същия ефект се получава и при Автомащабиране.
1.Телевизора анализира образа като взема под внимание включените субтитри. При повечето български 4:3 телевизии - субтитрите са наполовина в картината и наполовина в черната лента отдолу. Именно и заради това остава лента отдолу.
2. При правилно скалиране на картина 4:3 към аспект 16:9, винаги се режат две хоризонтални ивици отдолу и отгоре.
В противен случай образът се изкривява - тоест когато се разтяга само по хоризонталата.
Тествай
Направи си на компа картинка с квадрати и резолюция 720х576. Пусни я по HDMI кабел към телевизора и си поиграй с аспекта. При правилно мащабиране - квадратите си остават квадрати.
http://58pfl9955.wordpress.com/firmware/
Цитат:
hristoslav2
1.Телевизора анализира образа като взема под внимание включените субтитри. При повечето български 4:3 телевизии - субтитрите са наполовина в картината и наполовина в черната лента отдолу. Именно и заради това остава лента отдолу.
2. При правилно скалиране на картина 4:3 към аспект 16:9, винаги се режат две хоризонтални ивици отдолу и отгоре.
В противен случай образът се изкривява - тоест когато се разтяга само по хоризонталата.
Тествай
Направи си на компа картинка с квадрати и резолюция 720х576. Пусни я по HDMI кабел към телевизора и си поиграй с аспекта. При правилно мащабиране - квадратите си остават квадрати.
Говоря за едни и същи програми един път гледани през SCART входа със STB на оператора, другия път през DVB-C тунера. Няма логика да се режат по различен начин. Освен това повечето пъти нямат дори и субтитри. Чист бъг си е това при форматирането и то само за DVB-C. За да съм точен, не съм си сложил последния ъпдейт, но според отзивите във форума на Филипс, той създава повече проблеми отколкото оправя, така че ще изчакам следващата версия.
Цитат:
Suren
Говоря за едни и същи програми един път гледани през SCART входа със STB на оператора, другия път през DVB-C тунера. Няма логика да се режат по различен начин.
:rolleyes: а да ти е минавало през ума, че външният сет-топ-бокс има собствен алгоритъм на мащабиране ?
Разликата идва от подаваният сигнал. Влез в менюто на приемника и си виж настройките за аспект на картината.
Темата е заключена, поради натрупване на над 100 страници.
Продължаваме обсъждането в новата тема.
https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...014%D0%B3.html