-
Отговор: Philips LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/
Здравейте, вчера си закупих 46pfl5507k от Зора. Първо още там имах грижи, защото имаха два броя, единия мостра, а другуия с чуден изгорял пиксел по средата. Ходих до друга Зора и си взех един, който изглеждаше ок. Сега обаче пак имам грижа с пиксел, но този път седи в бяло. Изглежда като хот пиксел, но не съм сигурен, че е такъв, защото на черен фон не седи бял, а само на светлите фонове е просто по-светъл от останалите. Някой има ли идея какво е и дали е поправимо с времето?
-
-
Трябваше направо да вземеш от първия път мострата.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
meskalito
Здравейте, вчера си закупих 46pfl5507k от Зора. Първо още там имах грижи, защото имаха два броя, единия мостра, а другуия с чуден изгорял пиксел по средата. Ходих до друга Зора и си взех един, който изглеждаше ок. Сега обаче пак имам грижа с пиксел, но този път седи в бяло. Изглежда като хот пиксел, но не съм сигурен, че е такъв, защото на черен фон не седи бял, а само на светлите фонове е просто по-светъл от останалите. Някой има ли идея какво е и дали е поправимо с времето?
До 3 дена можеш да върнеш стоката без обяснения на продавача! Стига да не е нарушена опаковката на продукта. На твое място бих се възползвал пред това десетина години да се взирам все в тази точка.
-
Много тъпо, че 5507 го няма с черна рамка точно се спрях на него :( Сега мисля да взема 42PFL6007K вместо 46 на 5507 дали няма да направя грешка ?
-
Според мен 6007 е по-добрия телевизор - с новото шаси и с по-бързия процесор. Ако не те притеснява по-малкия размер, телевизора си струва определено.
-
pdonev
RGB 4:4:4
Цитат:
soletka
По-малък контраст, понеже 6-та серия е с IPS панел - останалото го е казал колегата горе.
провери дали в техноверигите не са се появили вариантите 5527 и 5537
-
Цитат:
hristoslav2
pdonev
RGB 4:4:4
По-малък контраст, понеже 6-та серия е с IPS панел - останалото го е казал колегата горе.
провери дали в техноверигите не са се появили вариантите 5527 и 5537
Никъде не можах да намеря 5527 и 5537 само 5507 и 5007.
-
Има още един вариант...Само идея - да боядисаш рамката на 5507 в черно или да я облепиш с черно фолио :rolleyes: - продават такова самозалепващо за мебели.
DOMKO
http://www.ideizadoma.com/folio.htm
Имай в предвид, че така може да загубиш гаранцията.
-
Цитат:
hristoslav2
Има още един вариант...Само идея - да боядисаш рамката на 5507 в черно или да я облепиш с черно фолио :rolleyes: - продават такова самозалепващо за мебели.
DOMKO http://www.ideizadoma.com/folio.htm
Имай в предвид, че така може да загубиш гаранцията.
Хехе мислих си го това :) Толкова ли е по-лош вариант 6007 ?
-
soletka
В някои отношения е по-добър от 5507. Единственият минус е по-ниският контраст.
-
Цитат:
hristoslav2
soletka
В някои отношения е по-добър от 5507. Единственият минус е по-ниският контраст.
Май ще трябва да го преживея иначе вкъщи ще слушам "как можа да го вземеш с такава рамка" всеки ден :)
-
soletka не прави такава грешка заради цвета на рамката (която е тъничка и не толкова забележима) да падаш на по-малък размер , че и с по-нисък контраст! Вие рамката ли ще гледате или телевизора?
-
Здравейте, само да вметна, че и аз бях собственик на 5507 иии...Върнах го, жената ме изяде. Дизайн, дизайн, но не е за пренебрегване! Колкото повече го гледахме, толкова му се ядосвахме и накрая - друг.
-
Интересно с какво го смени и как се отразява дизайна на главното предназначение на Тв - картината ?
п.п. То ясно , че с жена на глава не се излиза ;) , ама що се отнася до техника обикновено нямат думата .:)):Drinks: