-
Отговор: Re: Philips LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/
Здравейте, днес ми се наложе да настройвам ТВ Philips 220TW9FB. Исках да му настроя цифровите канали, но не успях да намеря нито един. В настройките му дадох държава Финландия (на гърба я има в списъка). Имаше някакъв digital test или нещо подобно, там ми изкара информация signal poor и някаква стойност 044.
На същият кабел има друг ТВ, който работи с цифровите канали. Аналаговите които намирам са с отлично качество, не знам дали и кой сигнал е слаб и дали това е проблема в ненамирането на цифрови канали или нещо пропускам:confused:
Довечера пак ще ходя да го "ръчкам". Ще съм благодарен ако някой ми помогне.
-
Отговор: Re: Philips LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/
Ами просто няма цифров кабелен тунер, има само ефирен такъв.
http://download.p4c.philips.com/file...00_pss_bul.pdf
-
Благодаря, въобще не съм допускал, че е възможно нещо такова :p.
-
Тук DOX.bg - Файл организатор за лесно споделяне и съхранение на файлове съм качил новия Чанъл Едитор за модели 2012 г. Не го видях в началната страница, неко модераторите го качат някъде другаде защото тук е временно
-
Извинявайте, ако звучи лаишки, но за кои модели от 2012г. е този Чанъл едитор и за какво служи. Ще съм благодарен за разяснение.
-
Служи за подреждане на каналите на компютър и след това качването им на ТВ
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
polopki
Служи за подреждане на каналите на компютър и след това качването им на ТВ
Благодаря, отговора ми беше от полза. Довечера ще го пробвам, че иначе е мъка докато си ги наместя на ТВ.
-
Здравейте,
от няколко дена съм собственик на 42PFL6007H, взех го от Метро на някаква промоция с кафе машина Филипс и озвучителна система общо за за 1550 лв. Бях решил да вземам и кафе машина и озвучителна система и промоцията ми дойде точно навреме.ТВ-то ми излезе 1180 лв. и за сега съм много доволен като го сравнявам с Сони 40ЕХ720, което отиде от хола в дневната. Въпроса ми е, какви настройки да му задам, за да получа най-реалистични цветове. Гледаме предимно филми от компа. Връзката е чрез HDMI кабел. На Булсатком съм с HD приемника им. Благодаря предварително на всички отзовали се.
-
Да ти е честита новата предобивка, но такова дистанционно като на Филипс няма просто :yikes, кой е измислил да сложат цифрите толкова ниско долу, адски е неудобно в сравнение със Сони, сонито е на светлинни години пред тях
-
Отговор: Philips LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/
Здравейте! Преди около седмица си купих 37PFL6007/K като това ми е първия LCD телевизор. Менюто е отвратително. Неудобно за ползване и цикли ,а си мислих ,че като е 2-ву ядрен процесори всичко ще е гладко. При смяна на канали минават няколко секунди (3-4 може би) до като се сменят. Големи черни ивици фон на каналите при тяхното изреждане и регулиране на звука. Също така имам малки забележки по позиционирането на бутони по дистанционното. Поне от картината съм доволен. Ползвам кабелен оператор Близоо с КАМ модул и 21 HD канали.
Дано някои от тези неприятни фактори се оправят с следващ ъпдейт ( в момента е с QF1EU-0.150.48.13 наличен от 28.10.12г
Някой има ли лаг в излизането на меню като при мен?
-
@ Ivelin
Аз съм с 42' от същата серия и лага в менютата наистина е осезаем. Ъпдейтнах софтуера с последния наличен (от края на Ноември), но няма разлика. Поне е оправен проблема с кирилизацията на субтитрите, който е дискутиран доста из темата
-
Цитат:
@ Ivelin
Аз съм с 42' от същата серия и лага в менютата наистина е осезаем. Ъпдейтнах софтуера с последния наличен (от края на Ноември), но няма разлика. Поне е оправен проблема с кирилизацията на субтитрите, който е дискутиран доста из темата
@ Ivelin
Радвам се че са оправили кирилизацията:
1. кажи, в какъв енкодинг трябва да са субтитрите
2. на всички ли файлове работят
3. има ли подобрение в възпроизвеждането от USB и DLNA
-
Разлика при възпроизвеждане от USB преди и след ъпдейта не забелязах. За DLNA нямам впечатления, тъй като съм го ползвал само след ъпдейта.
Субтитрите тръват в srt формат. Тествах го с филми в avi и mkv формат през USB.
С DLNA пробвах различни сървъри, но успях въобще да изкарам субтитри само с "Домашний медия-сервер". При 3D филм (mkv) програмката показва и субтитрите в 3D. Трябваше само да сложа отметка пред "всегда вьiполнят транскодирование если найденьi субтитрьi" в менюто за настройка на телевизора. На самия телевизор не съм правил допълнителни настройки. Има доста писано в темата за DLNA във форума. Ако ви интересуват подробности за настройките, с радост ще споделя до къде стигнах по метода "проба - грешка" :)
-
Т.е. искате да кажете, че като разархивирам в компютъра и след това качвам програмите "домашнъй медиа сървър" и "чанъл едитор" директно на телевизора? Правилно ли съм разбрал?
-
@ vdsvicky
Не точно. За DLNA виж тази тема.