Отговор: Philips LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/
Да, може и въпрос на лицензи да е, което пак не обяснява това, че е работел в една версия на FW, в следващата - не. Както и да е, явно няма да има решение за това, колкото и неприятно да е. Набързо се разочаровах от марката с всички изброени недостатъци, които описах по-горе (дори да оставим настрани аудиото). Надявам се, че в най-високите им класове поне липсват тия дразнещи "дреболии". Оказва се, че с модели на други производители получаваш повече за тази цена, колкото и да не е приятно да го призная. Благодаря за отделеното време :)
Шаситата на серии 8,7 и 6 са едни и същи, и затова фирмуера е общ. Програмистите са пропуснали този факт и затова във FW v000.171.47 се получава активиране на DTS и при 6-та серия....Което е поправено веднага в следващата версия FW v000.171.49. Предполагам че ако намериш FW v000.171.47 и си даунгрейднеш телевизора ще получиш отново DTS..но е на твой риск. Филипс не препоръчват да се прави даунгрейд.
За проблема с You Tubе...май е саботиране от страна на Гугъл - нали искаха да наложат оперативната си система Андроид и при телевизорите и сега "наказват" телевизорите на всички производители с HTML5.
Нови активни очила PTA509
http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/d...&slg=BG&scy=BG
http://download.p4c.philips.com/file..._pss_deude.pdf
Здравейте! Току-що се регистрирах, защото от днес имам проблем с новия си телевизор Philips 42PFL6008K/12. Гугъл ме "насочи" към този форум и май проблемът, който изника при нас е фабричен, но се надявам да не съм разбрала вярно това, което преди малко прочетох. От днес имаме двоен образ на екрана, т.е един основен образ и сякаш под него втори образ, изместен малко встрани. Звънях на доставчика на тв сигнала НЕТ1, казаха, че проблемът не е от тях. ПРеинсталирах каналите, разцъках настройките за картина, но не успявам да го оправя. Разчитам на вашето съдействие и моля само да имате предвид,че съм наскоро родила млада жена, демек вероятно съм леко тъпа :) и трябва да ми се обяснява по-подробно :)
Случайно да не е пипана настройката на 3D? Само като идея.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Amelly
Здравейте! Току-що се регистрирах, защото от днес имам проблем с новия си телевизор Philips 42PFL6008K/12. Гугъл ме "насочи" към този форум и май проблемът, който изника при нас е фабричен, но се надявам да не съм разбрала вярно това, което преди малко прочетох. От днес имаме двоен образ на екрана, т.е един основен образ и сякаш под него втори образ, изместен малко встрани. Звънях на доставчика на тв сигнала НЕТ1, казаха, че проблемът не е от тях. ПРеинсталирах каналите, разцъках настройките за картина, но не успявам да го оправя. Разчитам на вашето съдействие и моля само да имате предвид,че съм наскоро родила млада жена, демек вероятно съм леко тъпа :) и трябва да ми се обяснява по-подробно :)
А в БГМАМА попитахте ли?... Шегувам се, не се стърпях..! :)
Опитайте още няколко неща, преди да го понесете към сервиза..
Актуализация на софтуера
Изключване от контакта за няколко минути. Ако има свързани устройства (ДВД и пр.) - разкачете ги.
Качете на флаш драйв кратко видео или снимка и проверете дали го има същия проблем и при плеъра на телевизора.
Все неща, за които със сигурност ще ви питат от поддръжката.
Искрено се надявам (и Ви пожелавам) да е временна "невменяемост" на телевизора.
Цитат:
Amelly
От днес имаме двоен образ на екрана, т.е един основен образ и сякаш под него втори образ, изместен малко встрани. Звънях на доставчика на тв сигнала НЕТ1, казаха, че проблемът не е от тях. ПРеинсталирах каналите, разцъках настройките за картина, но не успявам да го оправя.
Това на коя програма го прави - да не е някоя 3D ?
Ако е така - това е нормално..Необходимо е само да пуснете очилата и в менюто да изберете 3Д настройките.
Здравейте,нов съм във форума и искам да ви попитам един малко глупав въпрос според мен,но цял ден не мога да намеря решение на проблема.Вчера взехме за детето ТВ PHILIPS 22pfl3108h/12 настроих каналите,но след това не мога да ги наредя така както аз искам.Пробвах по описаните начини в началото на темата,но при мен в менюто не се показва опция Пренареждане на каналите.Ще ви бъда благодарен,ако може да ми помогнете.Благодаря.
Благодаря! В крайна сметка (и без да питам в бг-мамма:)) успях сама да се досетя да го изключа от мрежата и при следващо пускане екрана си беше наред. Оказа се,че голямата дъщеря седнала върху дистанционното, нещо се показало на екрана,тя натиснала "изход", за да го махне и вероятно така е задала някаква настройка, която доведе до двойния образ. Телевизорът го имаме от 3 седмици и още не съм му разучила функциите,но днес се стреснах, защото прочетох,че някои модели дават двоен образ като фабричен дефект. Надявам се това да не е нашия случай. Пожелавам ви хубава вечер!
Цитат:
hristoslav2
Абе може и женски да е, същия е, но не влиза в буксата на телевизора. И двата куплунга са еднакви с еднаква ориентация на пиновете. Нещо са сбъркали. Гледам колегата под моето мнение също за това говори. Някой друг да еимал подобна дилема?
Отговор: Philips LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/
Телевизора ми е 6008. Какви точно (освен пасивни) се водят очилата, искам да си купя още но не ми се дават толкова пари за оригинални и мисля да си поръчам от китай. Например тези: Free shipping 2pcs/lot Glasses 3D-in 3D Glasses from Consumer Electronics on Aliexpress.com по 2.5$ са, на външен вид са същите.
От киното Real 3D очилата стават, пробвах ги вече. Струват 2 лв.
Също проблем с YouTube. Не мога да го гледам вече. Отвратително се вижда.
- - - - - - - - - -
За 3D-то на YouTube!
QF2EU-0.173.42.0 (Date published: 2013-11-20) Това е ъпдейта.
Solution for 3D not available on Youtube. Няма да се поддържа.
- - - - - - - - - -
За проблеми в YOUTUBE влизате в настройки на картината - Pixel Precise - динамичен контраст - и го изключвате.
Трептенето спира.
Цитат:
mitakabus
Абе може и женски да е, същия е, но не влиза в буксата на телевизора. И двата куплунга са еднакви с еднаква ориентация на пиновете. Нещо са сбъркали. Гледам колегата под моето мнение също за това говори. Някой друг да еимал подобна дилема?
Виж сега . Няма как да са объркали нещо. Явно ти може би бъркаш. Много точно са ти дадени примерите на снимките и схемите. А може би не си на ясно точно този кабел в комплекта за какво е. Щом си ходил в магазина отново е би трябвало да ти обяснят кое как се свързва точно с този кабел и каква му е идеята.
Цитат:
cecko80
Здравейте,нов съм във форума и искам да ви попитам един малко глупав въпрос според мен,но цял ден не мога да намеря решение на проблема.Вчера взехме за детето ТВ PHILIPS 22pfl3108h/12 настроих каналите,но след това не мога да ги наредя така както аз искам.Пробвах по описаните начини в началото на темата,но при мен в менюто не се показва опция Пренареждане на каналите.Ще ви бъда благодарен,ако може да ми помогнете.Благодаря.
Мaркирaй всички кaнaли кaто любими и зaдaй дa ти излизa сaмо списъкa с любими кaнaли.Тогaвa ще ти излизa и опциятa зa преподреждaне.Дaже нaй-лесно е още кaто ги мaркирaш кaто любими,зaщото се подреждaт по редa,по който си ги мaркирaл.