Какъв е избора на страни в менюто?
Оператора и модела модул?
Платила ли си таксата за този месец?
Да не би случайно да си обърнала картата при поставянето и в модула?
Често след години употреба, месинговото покритие на контактните пластини на CA модула се окислява и не прави необходимият контакт с чипа на картата - за целта изкарай картата. Почисти чипа чрез търкане с някаква кърпа, след което постави картата в модула, като я раздвижи навътре-навън за да се почистят контактните пластини на модула от образувалият се окис по повърхността им. Пробвай отново дали сега работи.
Има мисля 23 държави, Гърция, Франция, Обединено Кралство, Турция, Латвия, Литва, Унгария, Полша, Чехия, и другите не ги помня, трябва да тръгна да сканирам каналите, за да ги видя.
Оператора е Мултимедия в гр. Банкя. Модела как да го видя, на гърба на модула има цифри, нещо като ID номер. Купуван е през есента на 2015 г. от Технополис
Таксата е платена за няколко месеца напред.
Картата не е вадена от модула. Просто извадих модула от TBS-a, изключих ТВ-то от тока и сложих модула в него. Първо го сложих с гръб, тъй като на LG-то е така. Сканирах каналите, но кодираните канали не се отключиха, свободните ги намери и работят без проблем. После обърнах модула с лице към ТВ-то, но пак изписва кодинара програма.
Тъй като стана късно и трябва да лягам, утре ще направя това, което си писал и ще пиша дали има резултат.
Благодаря за насоките.
Този пост е редактиран от NaniG; 16-02-16 в 01:02.
Ясно - модулът е на Conax.
http://www.technopolis.bg/bg/TV-ACC-...AX-CAM/p/16307
Неправилното поставяне на модула може да е изкривило пинчетата(игличките) вътре в гнездото на телевизора. Извади модула и погледни с фенерче дали не са закривени.
Проверих вече и не виждам изкривени пинове. В крайна сметка как е правилно да го поставя. Чипа на картата трябва да е насочен към Тв-то или не? Тъй като на LG-то трябва да е насочено на другата страна.
Да питам и това аз държах изключено ТВ за около 5 минути като сложих модула. Да не би да трябва повече време да стои?
Този пост е редактиран от NaniG; 16-02-16 в 23:34.
Картата се поставя с емблемата и чипа да бъдат на същата страна от която е залепената картинка на модула(лепенката Conax)- страната с чипа влиза първа.
Модула се поставя с емблемата към стената.
Здравей,
оказа се, че модула не е влезнал докрай. На следващия ден го сложих отново и стана, просто трябва още 3 мм да влезе навътре в слота на Тв-то. Иначе да, на тази страна го поставих още първия път. Като не стана нищо го обърнах и пак не се отключиха каналите.
Вече всичко е наред и работи.
Благодаря за отделеното време и съдействието.
здравейте имам следния проблем
пуснах заявка за ка модул на виваком дойде техник и след 4 часа ровене ми каза че на телевизора неможе да се сложи ка модул.
намира си програмите но изписва че са кодирани някой можели да ми кажи какъв е проблема марката на тв. е philips 43pus7100/12
- - - - - - - - - -
само да допълна че няма изкривени крачета или някакви други неща в гнездото
- - - - - - - - - -
пробва с 3 други карти и при всичките все показва че са кодирани каналите
Vivacom предлагат CAM само за сателитната си телевизия DVB-S2.
Темата е за кабелна телевизия DVB-C, като Виваком нямат!
suzuki600
Трябват модул и карта...които да бъдат правилно поставени. Провери дали модула влиза докрай - натисни леко докато усетиш, че не влиза повече. Влизането на пинчетата в гнездата оказва малка съпротива - усеща се.
Направи ли ъпдейт на телевизора?
Да направих апдейт но без резолтат
Говорим за сателитният тунер, нали?
Оставя някаква настройка в менюто...
За подръжка на HEVC в сателитният тунер имаше фирмуер
Philips: Offizielle Firmware für HEVC via TV-Tuner für 2015er TVs der Serien 71x0, 7600 und 8700 - Toengel's Philips Blog
48PUS7600/12 Philips 7600 series Ultraflacher 4K UHD-Fernseher powered by Android™ 48PUS7600 121*cm (48ŘK Ultra HD-LED-Fernseher mit Quad Core, 16*GB und erweiterbar, Twin-Tuner DVB-T/T2/C/S/S2 mit 3-seitigem Ambilight und Pixel Precise Ultra*
да за сателитен тунер, става въпрос всичко уш правели както трябва пак нестава на всички програми изписва че са кодирани според мен проблема е в ка модула защото никаде не изписва че има вкаран модул
Доколкото знам, в менюто няма индикация за вкаран модул.
Пробвай на FTA (свободните) програмите без модул как работи.
работят нормално няма проблем
- - - - - - - - - -
проблема е решен оказа се,че модулите са фалшиви.от 6 модула един трагна