-
Re:Philips LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 2/
Значи днес го занесох в сервиза-изгоряла е неква памет.Обаче там ми казват че тв има мpeg4-отзад има лепенка. тв е носен там когато беше в гаранция -бяха изгорели HDMI портовете и ми смениха цялата платка.Възможно ли е на 42 инча 9603 Д .да са поставили платка на 9603 Н
-
Цитат:
Първоначално публикувано от bobi_67
Значи днес го занесох в сервиза-изгоряла е неква памет.Обаче там ми казват че тв има мpeg4-отзад има лепенка. тв е носен там когато беше в гаранция -бяха изгорели HDMI портовете и ми смениха цялата платка.Възможно ли е на 42 инча 9603 Д .да са поставили платка на 9603 Н
Изгорял DDR ?
Може при смяната на мейн борда, ако е нямало на склад от оригиналният за модела завършващ на D, да са поставили мейн борд за модел Н, който е с Mpeg4.
-
Така ми казаха-изгоряла памет,не казаха точно каква, по гсм-а приказвах с тях,щели да поръчат в Пловдив нямали.Трудно ли изгаря, щот гледам че се учудваш.
-
Цитат:
Така ми казаха-изгоряла памет,не казаха точно каква, по гсм-а приказвах с тях,щели да поръчат в Пловдив нямали.Трудно ли изгаря, щот гледам че се учудваш.
Досега не съм срещал нещо подобно по форумите и затова се учудих. Казаха ли колко ще ти струва ?
-
Не се сетих да попитам-аз толкова се надявах да стане бързо-сега ще гледам на 14 инч
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1330532640[/time]_________________________________________________
A мога ли да разбера по някакъв начин дали платката която са сложили е за модел Н или е за Д?
-
Цитат:
A мога ли да разбера по някакъв начин дали платката която са сложили е за модел Н или е за Д?
Разликата е само в присъствието на чипа за Mpeg 4 /долу/
http://forum.ixbt.com/post.cgi?id=attach:62:14399:25:2
-
-
Цитат:
Благодаря!
Успех и дано ремонта да стане по-бързо и евтино. :Drinks:
-
Здравейте на всички.
Бих казал че съм горд собственик на 40PFL6606 от вчера и единственото което ме кара да се чувствам прецакан е телевизора който си е взел Крис за 1200 лв.
Та към малкия проблем. След настройка от един линк малко по горе бих казал че е малко мрачна картината но ще свикна.Единственото което ме притеснява е че не мога да пипна R Gain 119 G Gain 84 B Gain 42 понеже менюто ми е сиво и не е активно.
Всякакви препоръки са добре дошли
ПС. Проблема със субтитрите си е налице но както прочетох само чакане му е майката
ПС А и още един проблем.Опитвам се да видя колко часа е работил но нищо не ми пише по флашката.Може проблема да е в мен нещо
-
Цитат:
Първоначално публикувано от LameHelper
ПС. Проблема със субтитрите си е налице но както прочетох само чакане му е майката
ПС А и още един проблем.Опитвам се да видя колко часа е работил но нищо не ми пише по флашката.Може проблема да е в мен нещо
Честито :Drinks:
1. Може и само с чакането да си останете....обещанието не е като завещанието....
2. Явно написаното във FAQ става само за 7-ма, 8-ма и 9-та серия.....поради разликата в процесорите и софтуера.
-
1 Прикачен файл(ове)
-
Пробвай със смяна на другите режими на картината и съответно за всеки виж дали е сиво все още. Възможно е и да не е активно за вградения тунер, четене на упътването си трябва :)
-
Не , в нито един от режимите не ми позволява да пипам нюанса и цветовете.
-
Ако са имали в предвид tint -най-вероятно само за NTSC сигнал ще е активно .
-
Цитат:
Първоначално публикувано от LameHelper
Pic
Здрасти и честит телевизор! Да не се чупи дано!
Колкото до въпроса ти- всичко е заради малоумния превод на менюто на български (за това моето си го смених на английски).
Та значи... Това което при теб е "оттенък" в оригиналното меню е "Tint", a "Цвят по избор" в оригиналното е "Custom tint", т.е. става дума за едно и също нещо. Влез в "Оттенък", задай му "По избор" и готово- вече "Цвят по избор" е активно.
П.С. Между другото аз си направих "Sharpness"(острота) от 0 на 1. Има огромна промяна. Докато беше на 0, жена ми казваше, че телевизора не бил на фокус :-memnon . То така си изглеждаше де. Сега е ОК- всичко по онова меню от линка, но остротата на 1, а не на 0.