-
Re:Philips LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 2/
Значи аз все още сондирам мнения относно настройки на телевизора и приемника. Всичко като настройки все още си е оригинално, така да се каже.
Явно трябват настройки за телевизора и приемника, след всичко което изчетох до сега. Когато гледам телевизия, през приемника, през определено време ( понякога и два-три пъти за минута ) картината премигва, сама се зумва до степен, че нищо не се вижда. На сцените с по-вече движение е леко размазана, понякога и самите образи се фокусират със закъснение.
Като гледам телевизия с аналоговата антена ( която е на покрива на къщата, не е стайна) тези проблеми ги няма , с изключение на лошото качество на самите канали, но това е разбираемо.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от soon
@deian гледам Булсатком в къщи на три LCD Филипси и мога да те уверя, че качеството на почти 95% от SD програмите при мен е ОТЛИЧНО - почти изглеждат като HD. Проблема на повечето хора е, че имат модели със слаба обработка на този сигнал и от там всеобщото мнение, че оператора не си върши добре работата.
Каквото и да ме уверяваш, говорим за сигналът в чист вид както идва от оператора. Не всеки телевизор е длъжен да има добра обработка, като може просто да се подава отличен сигнал без нужда от дообработка за да става за гледане. БСК в момента подават абсолютен мазньоч. Сравнено на един и същи телевизор, техните канали са отвратителни в сравнение с други източници на СЪЩИТЕ канали.
-
Лично аз гледах преди булсат , после близо , и да ти кажа булстаком имат много по-хубав сигнал. А това за хубав сигнал има да си чакаме в България за съжаление .
-
Цитат:
Първоначално публикувано от m65
Значи аз все още сондирам мнения относно настройки на телевизора и приемника. Всичко като настройки все още си е оригинално, така да се каже.
Явно трябват настройки за телевизора и приемника, след всичко което изчетох до сега. Когато гледам телевизия, през приемника, през определено време ( понякога и два-три пъти за минута ) картината премигва, сама се зумва до степен, че нищо не се вижда. На сцените с по-вече движение е леко размазана, понякога и самите образи се фокусират със закъснение.
Като гледам телевизия с аналоговата антена ( която е на покрива на къщата, не е стайна) тези проблеми ги няма , с изключение на лошото качество на самите канали, но това е разбираемо.
Това с премигването и зумването е по две причини
- сложил си режим на мащабиране АВТО
- рекламите. В рекламните агенции работят някакви безхаберници и 90% от рекламните клипове са накъсани на части които са снимани в различен формат.
Поради тази причина телевизора бърза да компенсира със смяната на всеки формат /случва се по 3-4 пъти на 20 секундна реклама/
Решение - Смени си формата на мащабиране.
Причините за размазването при бързи движения са няколко
- настройките на камерата/чисто режисъорско решение е понякога близките обекти да са на фокус а тези на заден план да са размазани/
- техническите параматри на камерата -моушън резолюшън
- битрейт на сигнала
- обработка и визуализиране на сигнала от самият телевизор
-
@deian няма такъв филм! Повтарям отново, при Булсат всичко е О.К. Повечето проблеми идват именно от възможностите на даден модел телевизор да се справи с това което идва (SD/HD). Да не забравяме, че почти на 90% тези нови модели са правени основно за гледане на HD сигнал и всички фиксирани нагласи на процесора са в тази насока максимализирани. Но, както казваме има и моделчета при които няма значение какво трябва да визуализират - SD или HD всичко е на ниво и за това са и скъпи.
-
-
Цитат:
@deian няма такъв филм! Повтарям отново, при Булсат всичко е О.К. Повечето проблеми идват именно от възможностите на даден модел телевизор да се справи с това което идва (SD/HD). Да не забравяме, че почти на 90% тези нови модели са правени основно за гледане на HD сигнал и всички фиксирани нагласи на процесора са в тази насока максимализирани. Но, както казваме има и моделчета при които няма значение какво трябва да визуализират - SD или HD всичко е на ниво и за това са и скъпи.
Тия спорове са за друга тема ,но никаква обработка не може да компенсира ниския битрейт и голямата компресия.За тези ,които имат стари впечатления от Булсатком -това вече не е старото качество /доколкото го имаше/ ,след спирането на Ирдето качеството се срина.
-
Здравейте.
Имам следният проблем и имам нужда от помощ.. Моделът ми е 42PFL8404H12 и възникна проблем при обновяването на софтуера му. Преди доста време съм го правил и нямаше никакви проблеми. При опит на обновяване с версия: 000.026.078.000 флашката беше разпозната и по познатият начин телевизорът се рестартира, за да се покаже екрана за обновяване, но вместо тово екрана остана черен и така стоя много време като светодиода за стендбай премигваше в бяло и синьо. След продължително чакане се рестартира и се показа началния екран Philips за няколко секунди и пак черен екран.... и така до без край. Опитах с изключване за известно време от мрежата... с друга флашка с файла за обновяване, но резултат никакъв. От прочетеното в началото опитах с бутон ОК и бутон Down, но не ще да влиза в режим за възстановяване. Имаше още нещо с бутон DVD + OK, но на моето дистанционно няма DVD. Някакви други идеи за да възстановя хубавото ми ТВ или трябва да се прибягва до сервиза... за след гаранционно обслужване ?
Мерси предварително
-
Евентуално с изключване на захранването не става ли ? Дърпаш шалтера и изчакваш 10-15 мин !
-
@civica. До 10-15 минути не стигнах.. 2-3 минути изчаках наи-много. Довечера ще пробвам по-дълго време.. Знае ли човек.. може и да стане :)
-
Цитат:
@deian няма такъв филм! Повтарям отново, при Булсат всичко е О.К.
О, има такъв филм, но ако имаш да ми кажеш нещо за това операторче, по-добре да минем в съответния форум. Мога да говоря много за бруталната компресия, осакатяването на битрейта и резолюцията на повечето канали и прочие и прочие. Извинявай, но трябва да си сляп за да не го виждаш. Нищо вече не е ОК при БСК!
-
Деяне, тайната на перфектната картина е в точния модел телевизор - за това ставаше дума ако не си разбрал.
-
Цитат:
Деяне, тайната на перфектната картина е в точния модел телевизор - за това ставаше дума ако не си разбрал.
Тайната на перфектната картина е в перфектният сигнал и перфектният дисплей ! /а това струва много пари/
http://panasonic.net/proplasma/produ...200/index.html
октомври очаквам да излезе и модела VX300
-
Какво мисиите за модела на филипс 32pfl3605. Цената от 500 лева ме устройва, но не намирам отзиви за модела. Има ли възможност за гледане на филми от USB памет?
-
Модел 2010 , добра цена , не се гледат филми от усб памет ! Само музика мр3 и снимки jpeg !