моето скромно-арогантно мнение на лаик е, че ако ще е Филипс, то трябва да е серия по-висока от пета...
в случая предпочитам Самсунга
моето скромно-арогантно мнение на лаик е, че ако ще е Филипс, то трябва да е серия по-висока от пета...
в случая предпочитам Самсунга
Е кой всъщност е по добрия модел? Аз имам почти същия проблем само че в избора си съм се ориентирал и към LG тъй като се ориентирах към пасивното 3Д. а за Филипса доста ме разубеждават, че е муден, с бавен нет, и слаб плеър. Плюсове амбилайт картина и цена и скайп като екстра. 3Д вкъщи ще ползвам рядко за Интернет мисля че няма тв в момента което да се доближава поне малко до прененосим компютър или таблет. Така се чудя нужно ли е да давам 200-300лв за самсунг + още 60-80лв за очила, при положение, че ще ползвам тв-то рядко в режим 3Д, и нет от време на време/чат по скайп и разглеждане на клипчета/.
LG 42LA641S
Да намесим и този в играта. "Триумя" се между тия модели и съм влязъл стабилно в кръговото и не мога да изляза.
моля ви помогнете ми и на мен със съвет до преди няколко дена имах Toshiba 40rl933g от която въобще не бях доволен и за мой късмен даде дефект на дисплея цял ред с пиклеси изгоря или спря да фукционира. В момента имам ваучер за 800лв от Техномаркет и се чудя какъв телевизор да си взема. Цената максимум до 1300 лева.
Спрял съм се на
https://www.technomarket.bg/products...ips-42pfl5008k Филипс 42пфл5008 1150лв
https://www.technomarket.bg/products...ips-42pfl6008k Филипс 42пфл6008 1300лв
https://www.technomarket.bg/products...ung-ue-40f6400 СамсунгФ6400 1180лв
Моля кажете каква е разликата между 5008 и 6008 заслужават ли си 150-то лева повече. Най много ми се иска да е Филипса заради амбилайта. Обаче ме интересува как се държи с плейването на филми през DNLA и скоя програма става ли с Wild media server с нея бях на тошибата и и свикнах. Защото лаптопа си ми е слаб и това ми е единствения вариант за пускане на по тежки филми. Ще вървят ли 3д филми през DNLA и как става номера със субтитрите.
Предимствот на Самсунга е точно allshare-a скоято май доста лесно се пускат филми. А филми гледам често по 1-2 на седмица.
Предимството на филипса за мен е 5години гаранция и много добре ще ми се върже амблиайта моля кажете как стоят нещата с него и най вече пускането на 3д филми през DNLA и скоя програма, че не се издраржа вече без тв.
Този пост е редактиран от Dominator; 18-11-13 в 14:02.
Добре де, не го разбира това, как така ще е 50Hz, като според един пост на hristoslav2 e с 100Hz матрица ? Не се опитвам да се заяждам, просто и аз се опитвам да си изясня
Примерно :
42LA660S-ZA.BEEZLJG
Y - 60Hz,
Z - 120Hz
Доколкото разбирам от всичко изписано в темата LA660/690 имат вариант със 60 и 120 Hz матрици. А и за какво ще слагат 120Hz матрица ако ще работи на 60Hz. Има ли някакъв файл, тест, филмче или каквото и да е било там, което да показва на какви херци работи матрицата на телевизора ти ?
А ти тествал ли си, видял ли си, или просто така си мислиш?
Хора стига сте ги писали тези 50Hz с удивителни все едно са от ада.
Има доста писано че 100 Hz не е гаранция че ще липсва motion blur(What is the Refresh Rate?) и картината ще е добра. Почти всчики по-евтини телевизори са със 50hz панел и това не значи автоматично че са с лоша картина. По-скъпите телевизори са с по-висок клас панели, които са 100Hz и повече.
Аз сега мога да тествам 50Hz и 100Hz панел, имат разлика но телевизора със 50Hz панел си е супер и може спокойно да се гледа спорт на него. Освен това никой не може да каже че по-добрата картина се дължи само на това че панела е 100Hz.