Здравейте,
Помогнете с мнения.
Здравейте,
Помогнете с мнения.
Пасивно 3Д (Филипса) срещу активно 3Д (Самсунга).
IPS (нисък контраст и добър зрителен ъгъл) <-> PSA (по-добър контраст, но по-малък зрителен ъгъл)
тежко меню <-> лесно и удобно меню
интернет приложения
по-малко <-> повече
подръжка на формати и кодеци от вграденият плейър
по-малко <-> повече
Кратко,точно и ясноПоздравления за Христослав...Искам само да вметна,че ако бяха сложили и ултра панела от D-серията (имам и двата d6000 i f6400)нямаше да имат грешка
А от този амбилайт има ли някакъв смисъл? Продавачите в магазините казват, че като гледаш тв с тази функция изглежда, че гледаш на по-голям екран. Има ли нещо вярно в това или това си е маркетингов трик?
има смисъл в амбилайта, но трябва зад телевизора фонът да е светъл и едноцветен (например стена) и се създава илюзия, че телевизорът е полупрозрачен екран, на който се прожектира филма и светлината минава зад телевизора... ако такова ви е мястото, че зад телевизора има наполовина стена и наполовина дървена облицовка (шкафче, ламперия) ефектът някак се губи...
ако самсунга не е на стена и сложиш някаква слаба лампа да осветява пространството зад телевизора, се създава едно подобно на амбилайта усещане...
Няма как да се създава такова усещане, защото Амбилайт-ът свети с цветовете, които са по краищата на екрана и създава впечатление за по-голям размер. За мен това е изключително удобство, защото в огромна степен "разтоварва" очите, особено при гледане на тъмно. Имам модел 7008 с Амбилайт от 3 страни и си признавам, че надали бих го заменил.
В магазина е много осветено и не е възможно да се добие дори елементарна представа за какво точно става дума, но (в отговор на по-горния въпрос) в никой случай не става дума за маркетингов трик, а за реалност.
Ако пък беше достатъчно досетлив и да четеш не между редовете, не случайно намесин пасивното 3D на LG, което е също патент и първоначално се предлагаше само и единствено в моделите на LG, в последствие - за технологията започнаха да плащат и други марки като Panasonic, Sony, Toshiba, Philips... Надявам се да ти е станало ясно сега...
И все пак кой е по-добрият избор?
Philips 42pfl5008k с видимо по-добра картина отвсякъде (лично мнение).
Samsung 40f6400 с видимо по-добра матрица (лично мнение).
Отговора е само в твоите очи и визуалното ти възприятие.
Пусни си любимо видео и виж на кой картината ти харесва повече.
Успех!!!
Или по-скоро ти не можеш да вденеш... Аз знам за какво става въпрос.