Здравейте, търся малко помощ за моя случай:
Преди 2 месеца си купих Philips 40 PUH 6400, а ползвам IPTV на Виваком. Отскоро телевизорът започна да губи картина и звук при включване - излиза логото на филипс, след секунда ми изписва "Няма сигнал" и зависва на черен екран. Идва техник онзи ден от виваком, който смени оборудване и окабеляването. Очаквах проблемът да се реши, но уви - тази сутрин отново стана същото. А най-странното е, че преди този филипс в хола имах една 32" - самсунг. Правеше абсолютно същите проблеми - ни звук, ни картина, ни дявол. След покупката на новото тв, самсунга отиде в другата стая и вече 2 месеца не се е сетил да даде проблем. Явно е, че проблемът не е ТВ. Въртях приемниците - ефекта е същия, този от хола отиде в спалнята на самсунга - работи на 6, този приемник от самсунга отиде на филипса - нъцки. Смених и HDMI кабелите, никакъв ефект. Вече съм силно озадачен, при положение, че приемникът е нов, както и кабелът от суича до приемника. Мислех, че проблемът е във виваком, но явно не е. А най-тъпото е, че имам същия филипс, но 32" в моя кабинет който работи безотказно.
Надали ще е изгоряло гнездото с HDMI портовете, защото от понеделник до снощи се гледаше на телевизора и той си работеше нормално. От сутринта черен екран и край. Някакви идеи за същината на проблема? Аз се изчерпах...![]()