По описание системата поддържа HDMI (ARC) (връща обратно аудиото през HDMI) - значи освен HDMI кабел , друго не би трябвало да ти е нужно .
По описание системата поддържа HDMI (ARC) (връща обратно аудиото през HDMI) - значи освен HDMI кабел , друго не би трябвало да ти е нужно .
Нали ми трябва оптичен кабел за звука? HDMI кабела мога ли да го ползвам само за аудио?
Колега , едното трябва за едно , другото за друго , но може да се ползват и двете . Зависи какво ще си купиш !
По хдми върви и аудио и видео .
Аудио оптичен кабел Hama ODT plug, 1.5 м - eMAG.bg
Може да се намери и доста по евтин
В описанието на Самсунг системата, пише, че телевизора трябва да има Anynet+, за да се чува аудиото от телевизора, към системата за домашното кино. Но видях, че това е характеристика за гледане с едно дистанционно ?Предполагам това е само екстра, която няма да попречи на това за което съм пуснал темата, нали ?
Колега , това не е проблем . Това е функция HDMI-CEC , а че при Самсунг се казва Anynet+ , хич да не те притеснява . И няма да пречи на това , за което си пуснал темата , даже може да ти е полезна тази екстра .
Телевизора няма Anynet+, само 5,1-то я има.
Е , колега . направо ме разби . Телевизора има поддръжка на HDMI CEC !! Писах , че всеки производител си я кръщава тази функция както си иска , но върши едно и също . Няма за какво да се тревожиш .
CEC (Consumer Electronics Control) is the control protocol found in HDMI. Trade names for CEC are Anynet+ (Samsung); Aquos Link (Sharp); BRAVIA Link and BRAVIA Sync (Sony); HDMI-CEC (Hitachi); E-link (AOC); Kuro Link (Pioneer); CE-Link and Regza Link (Toshiba); RIHD (Remote Interactive over HDMI) (Onkyo); RuncoLink (Runco International); SimpLink (LG); HDAVI Control, EZ-Sync, VIERA Link (Panasonic); EasyLink (Philips); and NetCommand for HDMI (Mitsubishi
Ура, при мен са ! Благодаря ви! Като ги свързах само с HDMI кабела, звучаха само две тонколони и много пръщеше, включих и оптичния кабел и всичко тръгна по мед и масло. Заднит две тонколони обаче, ми прави впечатление, че са малко по-тихи и някак си ми се иска да ги увелича ? Засега успявам само да увеличавам/намалям общият звук.