Защо не взе обикновен тослинк (оптика) към аналог - съмнява ми туй чудо да поддържа HDMI ARC, но пробвай - свържи го към HDMI ARC маркираният изход на тв .
Явно вече е възможно да върви звука едновременно и при двете. Аз съм със същия телевизор, но с новата операционна система Андроид 8. Пробвах слушалките и звука върви едновременно и през телевизора и през слушалки. Изобщо няма вече такава опция да избираш от къде да идва звука. Просто намаляваш докрай телевизора и слушаш само през слушалките. Неудобството е, че за да намалиш или усилиш звука на слушалките трябва да влизаш в специално меню за регулиране на звука през слушалките, което за мен е неудобно.
Къде е това специално меню? Опитвам се да се преборя със система за домашно кино и ТВ, звука се чува и през 2те устройства което е доста изнервящо. Като намалям звука от тв, намалява и домашното кино, при увеличение се увеличават и 2те
Не успях да ги подкарам нормално с 1 дистанционно на TV, както е при нормалните телевизори![]()
А аз от един месец се опитвам да изкарам звук едновременно и от телевизора и уредбата.Днес ми пристигна toslink-а,но и с него греда.
В уредбата няма никакъв звук,а всичко си свързвам,както трябва.Колкото и да не ми се иска,остава да ъпдейтна до Андроид 8 и да пробвам.Или пък да си слушам през изхода на слушалките,макар да се чува само от уредбата.
Туй тънкото кабелче за оптиката дали е наред ("свети" ли)?
Настройките за звука как са - има опция (поне при Сони) да се чува и тв и външното устройство ?
п.п. все още не мога да възприема причината да се иска звук от тв и усилвател едновременно - 100% ще има разминаване и някакво ехо .