Колеги някой успял ли е да свърже телевизора си с домашен асистент Alexa?
Според сайта на Филипс и хелпа на телевизора това е възможно, но не откривам умението което е посочено, че трябва да се използва.
Да не би в България да не е достъпно?
Колеги някой успял ли е да свърже телевизора си с домашен асистент Alexa?
Според сайта на Филипс и хелпа на телевизора това е възможно, но не откривам умението което е посочено, че трябва да се използва.
Да не би в България да не е достъпно?
Аз нямам проблем с гугъл асист, а с Алекса.
Софтуера и на телевизора и на дкстанционното го ъпдейтнах още като го взех. В хелпа от телевизора е обяснено какво да направя за да подкарам Алексата, но просто от приложението(Алекса) не намирам умението (skill) philips smart voice control
2 - Имате нужда от устройство Amazon Echo и приложението Alexa companion (на мобилно устройство или уебверсия), за да бъдете готови да стартирате настройката.
5 - Извършете следните стъпки в приложението Amazon Alexa companion. Първата е да разрешите умението "Philips Smart TV Control". Втората е да свържете своя акаунт в Google, а последната е да откриете устройствата.
Отидете на alexa.amazon.com, щракнете върху Умения и потърсете "Philips Smart TV Control". Умението ще бъде посочено в резултатите.
Що не го потърсиш през google от TV web browser приложението и да се впишеш или квото там тря...
https://www.amazon.co.uk/Philips-Sma.../dp/B07JFSPV73
Иначе на google assistant-a му казвам set volume at 30, той го сменя на 18. Като му кажа 20 той прави 12 и т.н. :D
Не става и това си е.
Какво ли не пробвах, но умението не се вижда през приложението на телефона и явно затова не мога да се свърже с телевизора.
Иначе от линка по горе го отваря в браузър, уж се инсталира на моя профил но после нищо.
Има ли изобщо някой който е вързал ТВ Филипс с Алекса изобщо в България?
Аз с Alexa не съм пробвал, но изпитвам известни затруднения с Google Assistant. Опитвам се да контролирам телевизора чрез Google Home приложението, което е инсталирано на телефона, но не всички команди успяват. Най-вече опитите за изключването чрез команда удря на камък. Менюто е направено на английски, защото български не се поддържа засега, но резултат няма.