Здравейте колеги по марка и проблеми ,
имам телевизор Филипс 55put6400/12 който преди 10 дни изгуби картината но си остана звука . Искам да разбера как да тествам дали е от ЛЕД подсветките или от платката която ги захранва ( инвертора) .
Когато включим телевизора се появява логото на Филипс и след това всичко става тъмно. Преди 2 месеца забелязахме че в средата се появи една по тъмна лента ,но не и обърнах внимание и ето ни сега пред тази нова задача. Поръчах нова платка от Англия , пристигна днес, тествах , но се оказва че не е съвсем същата и не пасва на 100 % и телевизора тръгна в един момент , но този път не се появи и логото дори.
Въпроса ми е ако замеря на изводите където тръгва кабела към ЛЕД лентите, ще ми излезе ли напрежение там или не е толкова просто. Видимо по кондензаторите няма нито един повреден , даже днес след като е стоял 10 часа изключен от захранването , като свалях платката пак ме трясна тока от платката .
Мисля че това е достатъчно като за първи пост, и предварително благодаря на всички които ще се включат с отговори.