Philips 43pus7354 /12 Липсва плавна картина...
Здравейте.
Вчера закупих този модел и първото стартиране и настройване беше в youtube.
Час след като гледах разни 4-8к клипчета и му правих разни настройки на картината се сетих да му инсталирам и ТВ каналите.
Останах шокиран след като се заиграх да си правя настройки на тв каналите видях че няма изобщо плавна картина.
Сече всеедно гледам на 15fps. И е така на абсолютно всички тв канали. Ръчках всичките варианти в настрйки на картината - "движение" е не и не! Каквото и да променям в менюто разлика няма никаква. Все си е на около 15fps.
Накрая видях че има и ъпдейт на софта... исналирах му последния ъпдейт иии не и не.
Решение ???
Отговор: Philips 43pus7354 /12 Липсва плавна картина...
На какъв сигнал си ?
Потърси в менюто за картина функцията за генериране на междинни кадри - Picture natural Motion или Natural Motion, и го активирай.
Имам сумати познати, който ползват този модел. Лично съм имал възможността да настроя същия. И за класа си тв дава много прилично, колкото до движенията виж стиловете на движения и най - вече към какъв сигнал си. Ако ползваш през CI modul влез и виж индикатор на сигнала, ако е нисък звънкай на оператора, ако си с приемник и hdmi кабел те съветвам да си вземеш хубав бърз кабел, колкото до СД каналите не очаквай чудеса, повечето канали са с отвратително качество. Ако имаш приятел или познат на Булсат може да му изискаш акаунт чрез приложението качеството е много добро. За препоръчване си свали версия 1.3.3 не те съветвам 1.5 прави много пърчета. Можеш да си свали и stb emu pro чрез apk понеже е безплатно, има достатъчно маг портали в рамките на 10 15 лв на месец с доста висок битрейт и сравнително сд каналите са с по добро качество. Един от тях е tivibg можеш да хвърлиш едно око, има варянт с маг устройство, чрез плейст, коди и маг портал. Сам може да избереш. Ако си на iptv чрез оптика, не би трябвало да имаш проблеми, можеш да видиш в опциите на приемника на каква резолюция бачка.
Дано съм помогнал
Поздрави
Той не казва за резолюция или MPEG артефакти, говори за плавност.
В Ютуб обаче си е плавно, нали?
В опциите за движение ги спри, има персонален и после изкл. от менюто под него (активира се при Персонален).
Виж и да не би да настройваш друг вид сигнал, че и това го има, ползвай бързи настройки и да се вижда вдясно тв сигнала.
Телевизора си е хубав. Провери и за сигнала, макар че едва ли е от него, ако е лош, ще се замазва на вълни и парцали, не да пада фреймрейта.
Ще отговоря на всички поотделно.
Цитат:
Първоначално публикувано от
hristoslav2
На какъв сигнал си ?
Потърси в менюто за картина функцията за генериране на междинни кадри - Picture natural Motion или Natural Motion, и го активирай.
Ами на кабеларка съм.
Ползвам един коксиален кабел който влиза в домът ми.
След това със сплитер от основния кабел разпределям сигнала към два телевизора.
При другия телевизор (Sony Bravia KD-49XF9005) нямам никакви проблеми със сигнал и .т.н.
"Потърси в менюто за картина функцията за генериране на междинни кадри - Picture natural Motion или Natural Motion, и го активирай." - Направих го това даже преди да пиша тук за помощ но няма никаква промяна.
- - - - - - - - - -
Цитат:
radoi
Имам сумати познати, който ползват този модел. Лично съм имал възможността да настроя същия. И за класа си тв дава много прилично, колкото до движенията виж стиловете на движения и най - вече към какъв сигнал си. Ако ползваш през CI modul влез и виж индикатор на сигнала, ако е нисък звънкай на оператора, ако си с приемник и hdmi кабел те съветвам да си вземеш хубав бърз кабел, колкото до СД каналите не очаквай чудеса, повечето канали са с отвратително качество. Ако имаш приятел или познат на Булсат може да му изискаш акаунт чрез приложението качеството е много добро. За препоръчване си свали версия 1.3.3 не те съветвам 1.5 прави много пърчета. Можеш да си свали и stb emu pro чрез apk понеже е безплатно, има достатъчно маг портали в рамките на 10 15 лв на месец с доста висок битрейт и сравнително сд каналите са с по добро качество. Един от тях е tivibg можеш да хвърлиш едно око, има варянт с маг устройство, чрез плейст, коди и маг портал. Сам може да избереш. Ако си на iptv чрез оптика, не би трябвало да имаш проблеми, можеш да видиш в опциите на приемника на каква резолюция бачка.
Дано съм помогнал
Поздрави
Мерси за огромното инфо.
Ползвам кабелна... и съм със сплитер на който са вързани само два телевизора. С другия телевизор нямам никакви ядове. С тоя също нямам ядове през тубата.. но на тв каналите (кабеларката) каквото и да ръчкам по тоя motion няма никаква промяна. Кадрите са си едни и същи на всички настройки на моушъна. Даже и да дам Off на моушъна пак си е абсолютно същото .. около 15fps. на всички канали без значение дали са FullHD,720p или 540p !!!
- - - - - - - - - -
Цитат:
enkov
Той не казва за резолюция или MPEG артефакти, говори за плавност.
В Ютуб обаче си е плавно, нали?
В опциите за движение ги спри, има персонален и после изкл. от менюто под него (активира се при Персонален).
Виж и да не би да настройваш друг вид сигнал, че и това го има, ползвай бързи настройки и да се вижда вдясно тв сигнала.
Телевизора си е хубав. Провери и за сигнала, макар че едва ли е от него, ако е лош, ще се замазва на вълни и парцали, не да пада фреймрейта.
Така е.. на тубата е перфе без ядове.. даже на моменти си мисля, че вади кадри и цветна палитра лееко по-добра от на сонито което е 9та серия и е със 120Hz матрица : )))
Това за което казваш "Виж и да не би да настройваш друг вид сигнал, че и това го има," -в къв смисъл друг вид сигнал ???
Ами защото настройките са отделни за всеки HDMI вход, за HDR сигнал са отделни. За Ютуб са отделни.
Странно, щом си с коаксиален кабел, без CI модул (Ка модул), значи ти е аналогова телевизията, би трябвало да е пикселизирано или замазано, не да е 15 fps.
В такъв смисъл странно.
Докато избираш настройките на плавност и движение, имаш ли картина да наблюдаваш промените вдясно на 1/3 от екрана някъде?
Аз съм с Ка модул на А1 (екс-Близу) и едната вечер беше лош сигнала и повечето канали се пикселизираха, но не и по-бавно (и подивях, помислих, че се скапа ТВ - след 15-20 мин се оправи сигнала)...
Иначе сравнение на Сони 9 серия с Филипс 7 (6) серия е лоша идея.
Може пък и нещо да е сбъркано в ТВ, ама едва ли е фабричен дефект.
Сигурен си, че гледаш цифровите канали ?
Имам съмнения за качеството на домашната ти мрежа - сплитер-кабел. Провери в менюто качеството на сигнала.
Направи един експеримент - размени местата на двата телевизора и пробвай пак. После пиши дали има разлика.
По-скоро си мисля, че на 100хц Сони е набримчено всичко на макс и картината е супер плавна и с ефект на сапунената опера и от там при сравнение с 50хц Филипс нещата естествено издишат ...
... или просто Филипс-а е дефектеннещо ... Ако не му е правено скоро връщане към фабрични настройки и хард ресет може да се пробва да не е омазан нещо Андроида и процесорчето да издиша ... ама нещо не ми се вярва - по-вероятно туй да са си му възможностите.
Кабелът от кабеларката директно ли влиза в ТВ. Използваш ли в този случай допълнителна карта (модул) за декодиране на повечето цифрови канали. Другият вариант е да се използва външен СТБ от кабелната тв вързан с HDMI и така да се пробва.
Сори за въпроса, но защо просто не пробваш дали дъщеря ти няма да го хареса? Не всеки забелязва или се дразни от липсата на плавност - субективна е. Ти си гледай Сонито с кеф.
М/у другото - то 1080i от повечето HD канали на DVB-C си са 24/25 кадъра в секунда и без това реално...
При мен пък на HBO Go ми се струва, че е по-лоша картината, ама се ядва, де. Не за плавност, за дълбочина и контраст. Всичко е субективно. И се свиква.
Цитат:
VanDan
Кабелът от кабеларката директно ли влиза в ТВ. Използваш ли в този случай допълнителна карта (модул) за декодиране на повечето цифрови канали. Другият вариант е да се използва външен СТБ от кабелната тв вързан с HDMI и така да се пробва.
Кабелът от кабеларката минава през един сплитер и влиза после директно в телевизора да.
Това за СТБ за момента не ми е възможно деа...
Ама ако не ма хванат лудите да го върна тука до 1 седмица ше се стигне и до СТБ ако трябва.
- - - - - - - - - -
Цитат:
enkov
Сори за въпроса, но защо просто не пробваш дали дъщеря ти няма да го хареса? Не всеки забелязва или се дразни от липсата на плавност - субективна е. Ти си гледай Сонито с кеф
.
:))) Тя е мъниче на 2.5 годинки. Просто не исках повече да му тормозя очите преди заспиване докато си гледа BabyTV примерно исках да й направя конфорт за очичките :)))
Цитат:
enkov
М/у другото - то 1080i от повечето HD канали на DVB-C си са 24/25 кадъра в секунда и без това реално...
Да, така е. Ама не е възможна такава грозна сеч да е. Особено на AutoMotorUndSprot и футболните програми там където камерата е почти в постоянно движение направо ми взима вестибуларния апарат от накъсване. Работата е там, че каквото и да избера на моушъна: изкл. филм, плавен, персонален и т.н. все си е същото ! Никаква промяна! Ей тва ма замисля, че нещо с тв не е ОК.
asusboss
Не се мотай, ами размени за тест местата на двата телевизора. :)
Ако те мързи, прегледай домашната си кабелна мрежа - огледай кабела и връзките със сплитера
Аз сега се сещам, че с няква настройка или ресетване бях направил такава сеч и после с други настройки я оправих,
направо финалните титри на един филм (вървят бързо) скачаха като на 5 fps. И с ръчкане се оправи.
И май не беше в "движение", навсякъде ръчках.
ТВ не е толкова лош, или е дефектна бройка или няква настройка се е прецакала, но ти казваш, че си ресетвал. То има и ресетване на настройките на картината, виж в ръководството (RTFM).