Здравейте.
Купих си въпросния телевизор по коледните празници и честно казано съм доста доволен но имам няколко въпроса които ще задам защото виждам че форума се посещава от компетентни хора.
При по-контрастна картина се получава ефекта "дишане" (разбрах че така се нарича). Картината се разтяга в ъглите и е доста неприятно защото на някои канали си личи доста и все едно логото на съответния канал се мести. Доста е неприятно. Също така картината в ъглите е и леко размазана. Има ли вариант въпросния проблем да се получава от некачествен и нестабилен ток или нещо такова? Интересното е че когато си пуснах стария телевизор (с който не съм имал никакви ядове) се оказа че и на него се получава подобно нещо но в по-малка степен. Дали има вероятност да е нещо свързано със спирането на 3 и 4 блок на АЕЦ Козлодуй? На съседа ми му изгоря телевизора точно на следващия ден след спирането на блоковете а другия му телевизор започна нещо да пука.
С две думи... ще се радвам да получа всякаква информация относно проблема.
П.П.: Забелязвам че картината е леко орязана от двете страни. Например като се гледа някой канал който е със субтитри ...първата и последната буква от реда са наполовина (освен това са размазани или по-точно нефокусирани). Дали самия телевизор си е така или е нещо от предаването?